Nagyot hasít a virtuális tér, mióta Pokémon Go őrület van a világban. Lehajtott fejű, zombiszerű lények járkálnak városainkban, hajtva, űzve szegény csóri állatokat, bízva abban, hogy egyszer magukra csatolhatják a vadászoknak kijáró fekete övet, mint a csúcsra felért mesterek mestere.

Alighogy megjelent a Pokémon Go játék, sok fejlesztő cég látta meg a lehetőséget és készített segédleteket a felhasználók számára, így könnyítve a szórakozást, a könnyed percek múlását. Várhatóan szeptemberben lesz elérhető az a csúcs-mega-cool-cipő a fanatikusok számára, amivel jóval könnyebb lesz kivívni a legjobbaknak járó képzeletbeli titulust.

A cipőbe egy úgynevezett navigációs szenzort építettek be, amely szinkronban van a játékkal, és rezgést generál a lábbeliben, amint az Pokémont észlel a közelben (természetesen telefon szükséges).

A cipő teljes sarka kapott egy beépített display-t, ami sok-sok apró LED izzó halmaza, abszolút személyre-, testre szabható és programozható, ergo azon túl, hogy rezeg a csuka, még képet is láthatunk a sarkunkon, már ha lesz időn csodálni ezt a technikai remekművet vadászat közben.

A folyamat leírása és bemutatása a világon egyedülálló technikai megoldás jelenleg. Az egyénre szabható e-csuka ( e mint elektronikus), beépített kijelzővel rendelkezik, és olyan érzékelő van benne, amely reagál mozgásra és hangra.

A játék komolyságát, vagy komolytalanságát túl van itt még pár apróság. Csakúgy, mint a szinkronizált játékok többségénél, ennél a típusnál is a viselő értesítést kap, ha social média felületére értesítés érkezik, de szintén rezgéssel jelez a cipő, ha bejövő hívás van vagy email érkezett. Sőt, a Google Maps használatkor azt is jelezni fogja a szenzor, hogy merre kell fordulni, hogy kelepcébe csaljuk az átkozott Pokémont.

Egy szóval a hétvége kellékei: mobil, cipő és Pokémon Go, hajrá!