Hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy a nyár és a hozzá tartozó pillanatok, sokkal szabadabbá teszik napjainkat, amelyek észrevétlenül suhannak el egyik pillanatról a másikba, közölve velünk, hogy ismét eltelt egy nap. A pihenés oltára előtt térdepelve mindig csak másnap szembesülünk azzal, hogy ismét egy éjszakába nyúló beszélgetés, ismét egy magyar győzelem a kontinens találkozón, ismét egy utolsó fröccs a haverokkal, miközben az órák észrevétlenül csúsznak ki a tudatunkból. 
Duplán igaz az eszmefuttatás, ha mindezt ketten végezzük a párunkkal, bízva abban, hogy a lakás biztonságban van, tuti, hogy nem hozzánk és nem ma jönnek betörni, Tóbiás a macska sem szedte szét az új kanapét.

 
A mai írás tárgya és okos eszköze azért innovatív, mert a gyártó több aspektusból is felvillant felhasználási javaslatokat, funkciókat, amelyek mind a hétköznapi életből merített jelen idejű történések, családi események. 
Az IZON Stem videó monitoring, ellenőrző okos kamera az első pillanattól tudatja velünk, hogy fogj meg és használj. Akár az első csajod is lehetne a kütyü, de a történet realisztikus vonalvezetése garantáltabb siker. 
Az egyik felhasználási javaslat az eszközt tekintve a gyermekfelügyelet. Elég, ha a szomszéd szobában vagyunk, mert az okos kamerához tartozó alkalmazást használva, szinte második szemként használhatjuk a telefonunkra kapott képet. A funkció nem kötődik időkorláthoz, sem helyhez, ergo annyiszor és bárhonnan működik a folyamat. Amint a kamera mozgást vagy sírást érzékel, azonnal küldi a felhasználónak az üzenet. 


Ami mindenképpen hab a tortán, hogy a kamera videófelvételt is készít – felhő alapú -, amely részben ingyenes az alkalmazáson belül, 100 alkalomra kalibrált. A kütyü okosságát jelzi még, hogy Wi-Fi kommunikáció képes, és használat közben nem csökkenti a sávszélességet, ergo minden más alkalmazás is futhat mellette. 
Beállítása nem igényel komolyabb IT ismereteket. Csatlakoztassuk az elektromos hálózathoz a kamerát USB-kábellel, majd az eszköz kapcsolódhat a Wi-Fi-hez, amelynek legalább 5MB-osnak kell lennie sebességileg. Végül töltsük le telefonunkra az alkalmazást, amely Android és iOS képes. 
A kamera a videókat azonnal a felhőbe küldi vagy a felhasználó telefonjára. Jól bírja a környezeti extrémitásokat, akár 45 fokos forráságban is működőképes marad és képes nagyon hangosan, 35-95 dB között jelezni. 


Lényegében a bemutatott működés és előnyök jellemzőek a többi javasolt használati területre: kisállat, otthon és kisebb vállalkozások. Amiben mégis többet nyújt és kiváltképpen hasznos a kamera az az, hogy minimalista design mellett, éppen kellően okos ahhoz, hogy elvégezze a feladatát, és az ilyenkor szokásos figyelmeztető hangok és a rögzített mozgó képek biztonságot jelentenek a családon belül. Ára kellemesen igazodik akár a magyar piacot tartalmazó célközönséghez, így megvétele erősen javasolt.