A Sony fejlesztői folyamatosan dolgoznak azon, hogy otthonunkban egyre több okos eszközt használhassunk. Az év elején egy multi-funkciós lámpát mutattak be. A lámpában egy külső gyártó, a Toshiba LED fényforrása kapott helyet.

Viszont ha csak világításra használhatnánk, akkor nem írnánk róla. Egy sor olyan megoldást építettek bele, amikkel lakásunk kényelmét növelhetjük, és egy igazi vezérlőközponttá válhat. A lámpa Wi-Fi kapcsolaton keresztül csatlakozik otthoni hálózatunkhoz, így mobiltelefonunkhoz is. A telefonunk applikációja segítségével automatizálhatjuk és vezérelhetjük lakásunk berendezéseit. És itt nem áll meg a felsorolás. A lámpatestben helyet kapott még mozgásérzékelő, fényerősség, hőmérséklet és páratartalom érzékelő, valamint memóriakártya-foglalat, infravörös vezérlő, hangszóró és mikrofon. A hőmérséklet és a páratartalom érzékelő segítségével fűtésünket és hűtésünket automatizálhatjuk. A mozgásérzékelővel jelenlétünkhöz tudunk különböző vezérléseket társítani, automatizálni. Például ha belépünk a szobába, automatikusan felkapcsolódik a világítás, elindul a TV. A beépített hangszóróval és mikrofonnal, a szobák közötti hang kommunikációt valósíthatjuk meg.

Az energiahatékonysága is lenyűgöző: a teljes lámpa kevesebb energiát használ fel, mint egy 60 W-os izzó: 42- és 53W között a világítótest, és további 5W-ot a vezérlőegység.

A forgalmazást ebben a félévben kezdik el japánban, majd az év második felében a világ más tájain is a boltok polcaira kerül.