Itt toporgunk a nyár küszöbén, bebocsájtásért epedezve a hőség és kánikula birodalmába, ahol lehull a lepel és végképp megmutatja magát az ember, hogy a tavalyi év óta mennyit változott az az átkozott, fránya, egyre csak öregedő test. A főcsapás vonal mindenkinél az, hogy jobban nézzen ki a havernál, barátnál, hogy a csajok és pasik elismerően csettintve, nyálcsorgatva, nyakat kitekerve az elégedettség jeleit mutassák eredményes munkánkért. 


A kezdők, mint magam is, egész évben hullámvasúton ülve, havonta le, majd felszedünk kilókat, ami a nyári szezon beálltával felesleges és értelmetlen ruhahúzkodássá alakul át minden áldott reggel, mutatva a külvilág felé, hogy OK minden, csak az a fránya has nem lesz kisebb, hiába ettünk előző este csak egy egész grillcsirkét. 
Tudom, most sokan a fejüket csóválva, kezüket dádá mozgásra lendítve felszisszennek, hogy miért kellet idáig jutni. Ennyi volt, nincs tovább. Megérkezett a világ első otthoni test szkennerje és hogy a fanfárok se hallgassanak órákig, 3D-be csomagolva kapjuk arcunkba a maflást. 


A szerkezet felépítése áll egy mérlegből és egy tükörből tele szenzorokkal és érzékelőkkel. Egy szál alsógatyában felállsz a mérlegre és a Naked alkalmazás megméri a súlyodat, testzsírodat és testméreteket, majd az eredményeket megkapod a telefonodra. 
Visszatérve a tükörhöz, annak szélén a szegélyezés mögött található az okosság, a kütyü lelke. Fentről lefelé haladva először egy Intel RealSense szenzorba botlunk – három is van belőle egyszerre -, ami a test szkennelését végzi. Nyilván ehhez kell egy proci is, amit szintén az Intel szállít – Quad Core Processor – így a szerkezet gyorsan, megerőltetés nélkül dolgozik. 


Aztán találunk itt még egy beépített Wi-Fi és Bluetooth klienst, ami azonnal kapcsolódik a telefonra, akár iOS vagy Android alapról van szó. A tükör zökkenőmentesen beállítható lakásunk bármely szegletébe, vezeték nélküli, ergo nem kell a kébelrengeteggel küzdeni, birkózni. A súlyérzékelős mérleg használhatósága a szőnyegen túl is precíz marad. 
A tükör tartalmaz egy intelligens visszacsatolást is, ami LED gyűrű formájában jelenik meg a szegélyen és intuitív felhasználó élményt nyújt. Többek között jelez, ha gyenge az aksi – két hónapra elegendő krafttal -, vagy visszaszámol, és akkor is figyelmeztet, amikor frissítések érhetőek el a készülékhez. 


Szóval hölgyek, urak irány az áruház és tessék az egészségünkért minden megtenni, tokákat, zsírkontinenseket eltüntetni, mert azon vesszük észre magunkat, hogy a strandon lehajtott fejjel közlekedünk. Csókolom, egy sajtos-tejfölös lángost kérek…