A legfrissebb felmérések szerint Amerikában a 20 évnél idősebb populációban, közel 160 millióan elhízottak, túlsúlyosak (forrás: American Heart Association és az American Stroke Association). Hazánkban sem rózsásabb a helyzet, sőt az EU-ban Magyarország toronymagasan vezeti a kövérek listáját (forrás: WHO). Adatokra konvertálva, ez azt jelenti, hogy minden negyedik magyar állampolgár magán hordozza a zsírkontinensek összefüggő darabjait.

Nem véletlen, hogy a nagyszámú célközönség miatt, ontja ki magából a prevenciós piac a kütyüket, sportszereket, diétás eljárásokat. A nagy halmazban akadt meg a szemünk a KOOGEEK Bluetooth – Wifi okos mérlegen. Már az első pillanatban szerelem volt a találkozás, a gusztusos megjelenés vonzotta szemünket. Egy olyan mérleget láttunk, ami szinte beleolvad a térbe a maga 2,9 centiméteres magasságával.

Mit is tud ez az okos szerkezet? A kütyü nevéből eredően már nem tudunk zsákbamacskát árulni, ergo a készülék Bluetooth 4.0 és Wifi képes. A mérleg 16 fő adatait tudja tárolni, tizenhatan használhatják akár egy időben. Ugyanennyi felhasználói fiókot tudunk aktiválni, akár gyerekeknek is. A mért és kapott adatokat magunknak hasznosíthatjuk, de meg is oszthatjuk ismerőseinkkel, barátainkkal a social platformokon.

A mérőeszköz BMI (testtömegindex), BMR (alapanyagcsere), zsigeri zsír, zsírtömeg, testvíz, és a csontsűrűséget mér, de kézi üzemmódban babamérlegként is funkcionál. Ahhoz, hogy a Koogeek-t használni tudjuk, szükségünk van egy okostelefonra és egy Koogeek alkalmazásra (iOS és Android kompatibilis).

A mérlegen polírozott ITO edzett üveg felület van, hasznos tartozék még a csúszásgátló, ami stabilitást kölcsönöz a készüléknek, és mindezt 18 hónapos garanciával szolgáltatják.

KOOGER Bluetooth – Wifi okos mérleg specifikáció


Anyag: ITO edzett üveg + csúszásgátló
Szín: fehér
Felhasználók száma: 16 főig
Mérési tartomány: 11-330 lb / 5-150 kg
Mérési egységek: kilograms (kg), stones (st), vagy pounds (lb)
Funkciók: BMI, BMR, zsigeri zsír, zsírtömeg, testvíz, csontsűrűség
Kapcsolódás: Bluetooth 4.0 vagy Wi-Fi
Kijelző típusa, színe: LED, kék
Energiaforrás: 4 * AA elem
Eszköz méretei:  31.5 * 31.5 * 2.9 cm