Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Már a légkondi is okos 

Szép lassan kopogtat ajtónkon a nyár és megérkeznek a forró, trópusi napok, álmatlan, izzadós éjszakák, mindez csupán azért, mert a lakásunkban áll a levegő. Köpni-nyelni nem tudunk majd és rohanunk – lehetőleg vasárnap – az első, utunkba eső boltba, venni egy légkondicionálót. 
Ismerős a látvány mindenkinek: ha légkondi, akkor bazi nagy fehér doboz az ablak mellet, ami némileg árnyalja az urbanista látképet. Ugye meg van, amikor sétálsz a lakótelepen, a meleg flaszteren és látod a fehér, gombamód kinőtt kockákat. 
Noria más. Ő kecsesen elhelyezkedik az ablakod alá tehető betétben és már dorombol is az intelligens levegőkeverő. Kompakt mérete miatt szinte észrevétlen a lakásban, szuper könnyű telepíteni, és az sem elhanyagolható, hogy az ablak teljes szélességben-magasságban képes befogadni, átengedni az érkező, simogató napfényt. 


Annak ellenére, hogy a piacon lévő társaihoz képest jóval kisebb a mérete, simán elfér a szerkezetben a rejtett ventilátor és a szellőztető rendszer, amelyek csendesen végzik a dolgukat, figyelve a hatékonyságra is. Az élményszerű interfészt gyerekjáték használni, köszönhetően az egyszerű, tárcsázó megoldásnak, amit szimpla elforgatással használhatunk, a kívánt hőmérsékletet beállítva. 
Kétfajta üzemmód közül is választhatunk: egyrészt a friss levegő mód, ami nyitott ablak szituációt képez le, illetve az éjszakai fokozat, ahol a tárcsázó extraként még világít is, könnyítve a kütyü megtalálhatóságát. 


A karcsú és modern intelligens-okos eszköz nélkülözhetetlen kelléke a nyarak elviselhetetlen helyiségeinek. Praktikuma, dizájnos megjelenése még sok családnak lesz meglepetésszerű csecse-becse.

0 Tovább

A porszívózás magasiskolája

A tavaszi nagytakarítás beálltával a háztartásokra vetítve hirtelen megnő a porszívógépek által kiadott decibelek nagysága. Igaz, hogy a rendszeresen karban- és tisztán tartott otthonoknál ez nem újdonság, bár a hangerő kérdése számos helyen és esetben vethet fel kérdéseket. 
A takarítási anomáliák leküzdésére kínál megoldást a Chuwi iLife V5S intelligens robot porszívó használata. A robottechnikába építettek egy intelligens szenzort – system sensor -, amely megakadályozza az ütközést és védi a bútorokat is. A beállítások között mosolyogva mazsolázhatunk a takarítási módok között. Van itt kérem száraz, nedve és multi funkció, igazodva a piszok állagához. 
Használat közben szinte a légy zümmögése hangosabb, hiszen az 50 dB zaj nem bántó fülnek sem családnak. A termékleírás alapján bármilyen felületen állja a harcot a porszívó, amely egyaránt alkalmas otthoni és irodai alkalmazásra, akár 200m2-ig. Tökéletesen illeszkedik napi rutinunkhoz, elég beállítani a kezdési időpontot és a masina ennek megfelelően végzi dolgát mindenkitől függetlenül. 


A dizájnos külső – 7 mm-es vastagság – a legszűkebb helyekre is bejutást biztosít, ezzel jelentősen csökkentve az elérhetetlen, szennyezett területek nagyságát. A készülék szabályozása, irányítása LCD-s felülettel rendelkező távirányítóval történik, ami az éjszaki órákban is kiválóan funkcionál vezérlés közben. Az intelligens masinához kettő töltési módozat párosul: automata- és kézi töltés. 
Összegezve a termékről kapott első tájékoztatót, ismét egy olyan okos háztartási eszköz érkezik a boltok polcaira, amely megkönnyíti a háztartások életét, felügyelet nélkül végzi dolgát és nagy valószínűséggel ragyogó munkafelületet hagy maga után. Hölgyek, urak próbáljátok ki, robot takarításra fel! 

0 Tovább

Ébredj okosan

Mindenki ismeri az érzést, amikor legszebb álmunkból az ébresztőóra hangja kelt fel. Kezdődik a reggeli rohanás. Miközben a kávénkat vagy reggelinket fogyasztjuk, gyorsan átnézzük az aznapi időjárási előrejelzéseket, megnézzük mekkora a forgalom a városban, hogy a munkahelyünkre időben beérjünk. A Holi okos ébresztő óra, ezt a reggeli rohanást szeretné kellemessé, egyszerűbbé tenni.

Ránézésre egy hagyományos fehér ébresztőórára hasonlít. Mutatókat és számokat nem találunk rajta, a számlap helyén egy multi funkciós kijelző kapott helyett. Körülötte a kezelő gombok, de hang utasításokkal is vezérlehető. Az ébresztés nem hangjelzéssel történik, hanem az óránk beszél hozzánk. Beállíthatjuk, hogy holnap reggel 7 órakor ébresszen, és ébresztés után pl. a spotify csatornánkról Daft Punk zenék szóljanak. Az óra Wi-Fi kapcsolaton keresztül csatlakozik az otthoni hálózatunkhoz. Ébresztés után a kijelzőjén megjeleníti az aznapi várható időjárást, forgalmi dugókat, de akár facebook üzeneteinket is. Így nem csak egy egyszerű ébresztőórát kapunk, hanem egy igazi személyi asszisztenst.

Természetesen a fejlesztők gondoltak arra, hogy az okos otthonok részévé válhasson a Holi. Így számos otthoni automatizálási rendszerhez csatlakoztathatjuk. Nest, Phillips Hue okos izzók, Netatmo. Így az óránkon keresztül beállíthatjuk akár a fűtésünket, vagy a világítást a lakásban. Mindezt hangvezérléssel.

Ha meg is tetszett ez a nagyszerű eszköz, még ne rohanjanak a boltokba érte. A fejlesztők ez év karácsonyára ígérik a forgalmazás megkezdését.

0 Tovább

Microbot push - egyszerű gombnyomás

Egy Dél-koreai startup cég a Naran egy távolról vezérelhető, intelligens gombot mutatott be, amivel azokat az analóg eszközök kapcsolásokat tudjuk távolról elvégezni, amit nem tudunk automatizálni. Tökéletes megoldás lehet például a modern kávéfőzőknél, ahol nem elég áram alá helyezni a készüléket, hogy lefőzze a kávét, hanem gombot is nyomni kell mellé. Ezzel a kis eszközzel már tökéletesen automatizálhatjuk. A Microbot Push, egy állítható magasságú gomb, amit különböző eszközökre rakhatunk, felprogramozhatunk, vagy az interneten keresztül távolról vezérelhetünk.


Lényegét tekintve a Microbot Push vezeték nélkül csatlakozik, és egy gumi végdarab nyomja le a vezérlendő gombot. Még mindig nagyon sok olyan eszközt használunk, aminél az internet kapcsolat nem megoldott, így a távoli bekapcsolás, kikapcsolás gondot okoz. A Microbot push egy központi csomóponthoz csatlakozik, amit Prota Box-nak neveznek. Az eszközök Bluetooth vagy WiFi kapcsolaton keresztül érik el. A gombok és a központi hub együtt egy automata rendszert alkot. A hub képes együttműködni többféle otthonautomatizálási rendszerrel, így lehetőséget kapunk, hogy a meglévő okos otthon rendszerünkbe analóg eszközeink vezérlését is bevonhassuk. A telefonunkra letöltött applikáció segítségével vezérelhetjük a telepített gombjainkat, vagy az előre beállított időpontokba történő kapcsolást.


A Naran a fejlesztésével nem váltja meg a világot, hiszen az új berendezések közül egyre több képes már okos otthon rendszerhez csatlakozni. Viszont aki nem szeretne egy komplett rendszert vásárolni, csak pár kapcsolást szeretne megoldani, annak a Microbot push tökéletes megoldás lehet. 

0 Tovább

Sentri - ellenőrizze lakását okosan

Egyre több otthoni eszköz csatlakozik az internetre, így a fogyasztók számára új utak nyílnak, hogy a háztartási gépeiket ellenőrizzék. De ahogy egyre több elektronikai eszközt kapcsolunk a rendszerbe, egyre nehezebb lesz mindet kezelni .

 A Sentri-t úgy tervezték, hogy segítse a fogyasztókat, hogy okos otthonuk még okosabb legyen. Segítségével egy mélyebb szintű vezérlési lehetőséget kapunk a sok eszközünkhöz a lakásban.

Úgy néz ki, mint egy iPad, amelyet falra szerelhetünk, vagy a könyvespolcra állíthatunk. A készülék rendelkezik egy HD videokamerával, éjjellátóval, és mozgásérzékelővel, értesítést küld a felhasználónak, ha valami szokatlan történik a házban.

 A Sentri jóval túlmutat egy otthoni biztonsági eszközön, köszönhetően a számos különböző érzékelőjének. Nyomon követi a hőmérséklet változást, nézi a levegő minőségét, a fényt és páratartalmat a házban, így a felhasználó teljesebb képet kap környezetéről. Az adatokat mobil applikáció segítségével láthatjuk.


 Egy Nest termosztát csatlakoztatásával például a Sentri még okosabb fűtés vezérlést nyújt, figyelembe véve a hőmérsékletet, az időjárási és egyéb körülményeket házunk körül. Csatlakoztathatunk hozzá akár Phillips Hue intelligens izzókat, amelyeket távolról is vezérelhetünk az alkalmazáson keresztül.


 

0 Tovább

otthonautomatika

blogavatar

Hogy működik egy okos otthon? Hogyan teszik egyszerűbbé az okos eszközök a mindennapjainkat? www.otthonautomatika.hu Látogassa meg weboldalunkat is.

Utolsó kommentek

Címkefelhő

okosotthon (88),okos otthon (47),smart home (41),intelligens otthon (24),smarthome (24),otthonautomatika (23),iot (17),FIBARO (14),fibaro (14),z-wave (11),okos eszközök (10),okos eszköz (9),IOT (9),okos termosztát (7),fűtésvezérlés (7),okos ház (7),okos világítás (7),biztonság (6),redőnyvezérlés (6),lakberendezés (6),design (5),okos fűtés (5),okos konnektor (5),mesterséges intelligencia (5),okosház (4),otthon (4),lakásfelújítás (4),mozgásérzékelő (4),FIBARO (4),világításvezérlés (4),okos konyha (4),füstérzékelő (3),co sensor (3),világítás (3),szén-monoxid érzékelő (3),okoskonnektor (3),fűtés (3),okos nyaraló (3),vezetéknélküli eszköz (3),okos kert (3),nyitásérzékelő (3),futurizmus (3),berendezés (3),construma (3),energiamegtakarítás (3),kamera (3),távoli ellenőrzés (3),DIY (2),okos iroda (2),árnyékolásvezérlés (2),energiatakarékosság (2),airbnb (2),okos lakás (2),CES2018 (2),IoT (2),technológia (2),életmód (2),karácsony (2),alexa (2),intelligens ház (2),szénmonoxid érzékelő (2),wallplug (2),smartme (2),zwave (2),távoli irányítás (2),vízérzékelő (2),okosotthon rendszer (2),virtuális valóság (2),okos otthon rendszer (2),öntözőrendszer (2),okos zár (2),távoli felügyelet (2),ingatlan (2),okoslakás (2),2017 trendek (2),kislakás (2),otthon design (2),jövő (2),ces (2),okos autó (2),jövő technológia (2),futurism (2),találmányok (2),hangulatvilágítás (2),otthon design tippek (2),tech (2),okos épület (1),okos redőny (1),okosotthon ipar (1),tippek (1),gesztusérzékelő (1),intelligens épület (1),gyerekbarát (1),sonos (1),CES (1),nyílt nap (1), biztonságos otthon (1), generációk (1),technology (1),romantika (1),páratartalom (1),okos árnyékolás (1),IKEA (1),okosotthon (1),ünnepi fények (1),intelligens otthon (1),okos_otthon (1),hacker (1),felújítás (1),dekoráció (1),cyberbűnözés (1),1 nap (1),távoli elérés (1),tipp (1),diy (1),fürdőszoba (1),távoli vezérlés (1),okos randizás (1),konyha (1), szén-monoxid érzékelő (1),intelligens redőny (1),halloween (1),halloween dekoráció (1),hőmérsékletszabályozás (1),művészet (1),okos hűtő (1),ifa2017 (1),modern ház (1),okosotthon rendszerek (1),ünnepek (1),valentin (1),hangasszisztens (1),hálózati biztonság (1),okos porszívó (1),intelligens konnektor (1),hőmérséklet-szabályozás (1),internetbiztonság (1),okos berendezések (1),télapó (1),generációk (1),mikulás (1),csőtörés (1),biztonsági kamera (1),jelenlétszimuláció (1),okos világításvezérlés (1),robot fűnyíró (1),lego (1),árnyékolás (1),biztonsági rendszer (1),ötletek (1),riasztó (1),intelligens árnyékolás (1),kapuvezérlés (1),okos óraokos mérleg (1),okos otthonokos eszközök (1),karácsonyi mozi (1), karácsonyi fények (1), okos konnektor (1), (1), okos otthon (1),intelligens izzó (1), füstérzékelő (1), okos zár (1),jövő otthona (1), (1),wall-plug (1), amazon echo (1),biztonságos otthon (1),led világítás (1),hangszóró (1),fogadalom (1),karácsonyi fények (1),okosotthonokos konnektorokosotthon (1), led fények (1),karácsonyi zenék (1),karácsonyi hangulat (1),valentin nap (1),design világítás (1),dekor (1),2017 trend (1),lakásdekor (1),3d nyomtatás (1),újítások (1),házépítés (1),2017 tavasz (1),elektromos autó (1),fejlesztések (1),vezeték nélküli töltő (1),autók (1),Aston Martin (1),jövő autó (1),helykihasználás (1),smartshop (1),Aero Mobil (1),autócsodák (1),oktatás (1),digitális jövő (1),automatika (1),VR (1),repülő autó (1),lépcső világítás (1),vezetékes okosotthon (1),okosbolt (1),vezeték nélküli okosotthon (1),tárolás (1),nyaralók (1),ház eladás (1),ingatlan eladás tippek (1),design tippek (1),okos otthon (1),otthon automatika (1),button (1),elektronika (1),mini eszközök (1),lézerprojektor (1),okos tükör (1),okosóra (1),vezetéknélküli kamera (1),okos kütyü (1),tomtom (1),navigáció (1),informatika (1),applikációk (1),okos étterem (1),automata étterem (1),gyorsétterem (1),lakás (1),eladás előtt ingatlan (1),garzon (1),ces2017 (1),2017-es trendek (1),time management (1),alkalmazások (1),lifestyle (1),otthon technológia (1),lakás design (1),amazon (1),amazon echo look (1),smart kitchen (1),nyaralás (1),kutatás (1),épületek (1),energiamagtakarítás (1),utazás (1),élettér (1),lakások (1),találmány (1),kirándulás (1),kütyü (1),feladat (1),otthonok (1),amazon (1),echo (1),kütyük (1),okos árnyékolóvezérlés (1),videochat (1),kisállatok (1),alvás okosan (1),okos paplan (1),okos redőnyvezérlés (1),Z-Wave (1),hangvezérlés (1),echo dot (1),AI (1),co érzékelő (1),szénmonoxid (1),telefontöltés (1),siri (1),okos alvás (1),irodafelújítás (1),okos párna (1),pihentető alvás (1),érintés nélküli vezérlés (1),egészség (1),Do it yourself (1),csináldmagad (1),divat (1),divatblogger (1),selfie (1),hosszú hétvége (1),okos távirányító (1),távvezérlés (1),Internet of things (1),házimunka (1),kert (1),netatmo (1),apple (1),homekit (1),okos fűnyíró (1),építészet (1),szakma (1),AR (1),jövő szakmái (1),okos öntözőrendszer (1),miniatűr otthon (1),alvás (1)