Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Lassan mondom: ez egy szalag nélküli okos mérőszalag

Amikor nagyapád colostokja alulmarad a technológiai sztrádán szembejövő legújabb okos mérőszalaggal szemben, szemed könnycsatornája lassan megtelik a sós lével és tanácstalanul bambulsz magad elé, hogy mi a franc történik veled.

A Bagel egy olyan okos mérőszalag, amely nyomokban sem tartalmaz szalagot, de ez nem akadályozza meg abban, hogy pontosabban mérjen elődjeihez képest. Valószínű, hogy most pár szaki magához nyúl fejvakarás címszó alatt és rácsodálkozik a jelenre, ahol kopogtat a jövő.

Mielőtt elmerülnék a szavak ingoványos mocsarában a nagy semmi közepette, jöjjenek a tények. A Bagel nem használ szalagot a méréshez. Helyette zsinórral mérhetünk, ami a fejlesztők szerint sokkal jobban bírja a strapát, ezzel kompenzálva a mérőszalagok állandó betegségét, a szalag gyűrődését. Hozzáteszik, hogy így sem kell megijedni a pontos számoktól, mert egyrészt precízebb, másrészt egy aprócska kijelző digitális formában mutatja a számokat, a lemért távolság függvényében.

A Bagel további két mérési funkcióval virít. Lehet mérni görgő segítségével, amikor az egyik kezünk foglalt és a mérendő felület nem sík. A készülék királysága a lézeres mód, ami az egymástól távolabb lévő pontok mérésében ad adatokat. Zsinórral 3, görgővel 5, míg lézerrel 10 méterre van kalibrálva az okos mérőszalag.

Hogy valóban az ezermesterek szerszámos ládájából eszkábált trónra ültessük a kütyüt, érdemes tudni, hogy a rögzített eredményeket egy gombnyomással elmenti a mérőszalag – mindig az utolsó mért adatot -, és hozzá, hangfelvételt is rögzíthetünk, hogy tudjunk társítani akár tárgyakat, helyzeteket, szituációkat a számokhoz.

Hozzávetőlegesen 100 mérési adat tárolását oldja meg az okos eszköz, amihez már fejlesztettek telefonos app-ot, így Bluetooth segítségével telefonon tárolhatjuk a számokat. Valamikor karácsony környékén érkezik a virtuális raktárokba, és közel 70 amerikai zöldhasúba kerül majd.  

16 Tovább

Lúzereknek fesztiválra

A magyar egy olyan nép, aki fociban, nőben és italban nem ismer kegyelmet. Imádjuk a focit, és gyakran elhangzik az a közhelyes szirupba mártott mondat, hogy 15 millió szövetségi kapitány érzi magának labdarúgásunkat.

A magyar lányok messze a legszebbek e földön, és ha éppen külföldön látok meg egy gyönyörű sellőt, tutifix, hogy ő is földim. A végére hagytam az ital témakörét, de ez is legalább olyan fontos, mint ez előző két halmaz, nem beszélve arról, hogy kánikula idején, jótékony hatással van testre és szellemre egyaránt.

Próbáljuk elképzelni, hogy a rekkenő hőségben munka után lazítunk egyet, és legurítunk pár fröccsöt, sört, kinek mi a favorit. Annyira belelendülünk a poharak emelgetésébe, hogy már automatikusan nyitódik a száj, és tágul a nyelőcső. Persze a vége megint az, hogy a nagyi húslevesében, a sárgán úszó zsírkontinensek között keresünk menedéket, ami mentőövként ránt ki minket a slamasztikából.

Az igazi lúzerség az, amikor hét közben gurítod le a piákat, és nem lesz erőd bemenni dolgozni, ergo adtál egy sallert magadnak. Viszont van egy jó hírünk azoknak, akik szeretnék elkerülni a szitut.

Nemrég az amerikai NIH versenyt írt ki egy hordható alkohol szondára, amelyet hatalmas fölénnyel mai kütyünk nyert. A BACtrack Skyn nevű karkötő nem csak jól néz ki, de még véd is az iszonyatos berúgástól.

Az egyelőre még csak iOS-rendszerű telefonokkal, Bluetooth-on át kapcsolatot tartó eszköz az alkohol bőrből való kipárolgásának mértékét érzékeli, és egy előre meghatározott szint elérésekor szól, hogy lassítsunk a tempón. Ha ez nem lenne elég a pialavina megállításához, akkor a cuccon az is beállítható, hogy az jelezzen valamelyik családtagunknak, hogy a szervezetünk alkoholtartalma megemelkedett.

Bár az eszköz még nem rendelhető, de az oldalukon már feliratkozhatunk a várólistára, így azonnal értesítenek majd, amint megvehetjük a kütyüt.

Egy biztos: a fesztiválra készülőknek nem ez lesz a kedvenc okos eszközük, de valóban hasznos és értelmes ketyerének tűnik a szonda.

2 Tovább

Újabb technológiai saller: kulcs nélküli okos lakat

Hétvégén, a Szabadság téren néztem a foci EB aktuális mérkőzését, ahol egymásnak feszült a német precizitás és az olasz tökélyre fejlesztett, idegenben jó az iksz is játékos garnitúra. Mindezt a világ egyik legjobb bírója dirigálta asszisztenseivel, akik remélhetőleg még vasárnap is Párizsban lesznek.

Hazafelé a Nagy Imre szobor hídján át vettem észre, hogy a szerelmüket öröknek érző párok, szép, színes lakatokkal díszítették az átjárót. A zárak ott lógnak az örök mementónak, jelezve, hogy a kapcsolat szimbolikus jelének szánt lakatok, évtizedekig mutatnak irányt, érzelmeket, giccset.

Mai írásom középpontjában éppen egy olyan kütyü játssza az epizódszerepet, ami a hagyományos- és korszerű formában is a felhasználókat segíti működés közben. Az okos lakat leginkább arra ad magyarázatot, hogy milyen érzés, kulcs nélkül működtetni a világ talán legegyszerűbb szerkezetét.

A Noke zár, kulcs nélküli működése sokkal többet jelent egy szimpla lakatnál, mint gondolnánk. Ahhoz, hogy funkciójának megfelelően elkezdjen dolgozni az eszköz, automatikusan megkeresi az okostelefon Bluetooth-át, és már zár is. A nyitás szintén ezen az elven működik, amint érzékeli a telefonos alkalmazás a lakatot, már vihetjük a cajgát, nyithatjuk a szekrény.

Akár több zárt is vezethetünk a fiókunkba az alkalmazáson keresztül, így adhatunk a lakatoknak külön nickneveket és könnyen átlátjuk, hogy melyik van zárva, melyik van nyitva.

Barátunkkal is megoszthatjuk az oldalunkat, így ő is kezelheti a szerkezeteket, ezzel egy napló áll rendelkezésünkre. A rendszer dátum, órára lebontva listázza az összes tevékenységet. A historyhoz lokális helymeghatározás is tartozik.

Anyagát tekintve a lakat egy speciális bóracél ötvözet, amely szívós, erős és kopásálló, így minden időjárási körülmények között használható, időálló. Az anti-shim technológiának köszönhetően pedig a lakat abszolút biztonságot és védelmet nyújt.

A lakat működéséhez egy darab laposelem felel, aminek a szavatossága 3 évre van kalibrálva az ’U’ zár esetében. A tervezők arra is gondoltak, hogyha éppen nyitás közben merül le az elem, akkor is legyen megoldás. Szintén a használathoz szükségel elemet kell szimplán hozzáérinteni a házhoz, a burkolathoz és már nyitható is a lakat.

A gyors-klikk technológia azt is megengedi a usernek, hogy rövid és gyors kattintásokkal egy kódot hozzon létre, ezzel nyitva a lakatot, amely megoldást ajánl az okostelefonnal nem rendelkező felhasználók számára. Szintén alternatíva a telefonnal nem rendelkező használók előtt, hogy külön vásárolhatnak egy Bluetooth-távirányítót, amely ugyanazt a működést szolgáltatja, mint a telefonos app.

Az okos zár ára viszonylag szűk skálán mozog 70 és 110 dollár között, ami viszont jelentős kiadás csökkenést jelent, ha azt vesszük alapul, hogy nincs többé elveszett kulcs, és a lakat időállósága hosszú évekig megoldást kínál a vagyontárgyak védelmére.

2 Tovább

Ha eddig nem szeretted a bort, mostantól csak ilyenből akarsz inni

A kánikula kellős közepén, fáradt és meggyötört testünk az izzadság sikamlós öleléséből szabadulva, epedezve szemléli a boros üveget, bízva az üdítő nedű frissítő erejében, bízva a folyadékpótlás eme egyszerű és nagyszerű, jótékony hatásában.
Amikor híján vagyunk a Supermani képességeknek, és csupán egy pohárkára szomjazunk, agyunk vadul keresi a megoldást, hogy vajon mi lesz a maradék, üvegben maradt borral. 
Erre a filozófiai mélységű nyomasztó problémára kínál megoldást az okos borosüveg, amely mégsem annyira üveg a szó szoros értelmében, de okos. 
Szemléltetve az ivásig lévő folyamatot, elsőként választunk a borkollekcióból – jelenleg 12 bortermelő 48 bora közül - magunknak, ami egyszerre 5 üveget jelent, 750 ml nagyságban. Ezek az üvegek a betétei az okos burkolatnak, így csupán annyi a dolgunk, hogy egymásba illesztjük a két dolgot. Olyan ez, mint amikor Gábor Áron rézágyújába töltetet teszünk. 


Azonnal kommunikál velünk az üveg. A kijelzőn megjelenik az összes infó a fogyasztott borról. További opciók: látjuk a borlapot, rajta a rendelhető választékkal, virtuális sétát tehetünk a boros pincében, és minden adatot megkapunk a borászatról. 
Szóval, amikor kedvünk van másik bort kóstolni, fogjuk az egészet és patront cserélünk benne. Így nem kell azon agonizálni, hogy megkezdtünk az üveget, de nem fogyott el, és addig pihentetni kell az ízlelőbimbókat. Ergo bármikor lehetőségünk van arra, hogy engedelmeskedjünk szokásunknak, kielégítve kíváncsiságunkat, csillapíthatatlan szomjúságunkat. 


Az első darabok az okos kütyüből 2016 októberében érkeznek Californiába, mivel itt van a világ egyik legnagyobb működő borpiaca. Az amerikai borkedvelők meghódítás után a tulajdonosi csoport, további terjeszkedést tervez. 
Az eszköz okossága ott kezdődik, hogy Wi-Fi kapcsolatképes, tehát már arra is egyértelmű a válasz, hogy hogyan tudjuk pótolni a muníciót. Az érintőképernyőn keresztül azonnali kapcsolat alakítható ki a raktárral, ahova leadhatjuk a következő készlet kérést. 


Telefonos app is készült a szerkezethez, ami egyenlőre csak az iOS platformosoknak érhető el. Az okos kütyü aksival működik, így az 6 órás működést engedélyez felhasználójának, ezért célszerű a nap végén a dokkolóra helyezni az üveget. 


Ui.: a megkezdett borok 30 napig fogyaszthatók, proszit
 

3 Tovább

Hogyan alszik jobban és többet a baba?

Kis gyerek kis gond, nagy gyerek nagy gond, halljuk a már-már közhelyes megállapítást a szülők között, akik valójában annál sokkal jobban élvezik társadalmi szerepüket, mint hogy szemrehányóan bántsák kölyküket és magukat. 
Valójában egy gyermek születése, egy olyan úton indítja el a szülőket, ami tele van a féltve óvás minden pillanatával, nem beszélve arról, hogy a gyermek felügyelete számos nehézséget jelent. Az okos kütyük piaca természetesen már a célpiacok teljes spektrumára kínál megoldásokat, hiszen éppen a technológia töretlen fejlődése tapossa ki ezt a széles utat. 


Persze az én időmben, amikor én voltam csecsszopó nem volt olyan technológia háttér, hogy Édesanyám vagy Édesapám nyugodtam hátradőlhetett volna a sezlonon és várták a pityegő hangot vagy nézték a monitort, látva első próbálkozásaimat az ágyban. 
Mai okos termékünk – Nanit - már abban is különbözik többi társától, hogy a külseje alapján akár kerti tusolónak hisszük, ha nem a gyerekágy felett ágaskodna, büszke tartással. A meredten bámuló fejben egy beépített kamera van, ami éjjel-nappal követi a kicsit, az úgynevezett számítógépes látás technológiával. 
Az eszköz megtanulja a baba mozgását, és elmondja a szülőknek, ha nyűgös, felkel vagy alszik. Sőt, a szerkezet elemzési funkciójának köszönhetően, alvási tanácsokkal látja el Apát, Anyát, ezzel is elősegítve, hogy a baba a legjobb körülményeket kapja. 


Minden reggel a telefonos alkalmazás küld egy videó üzenetet, benne egy rövid, mozgóképes összefoglalóval, és egy spéci alvási számmal, ami mutatja, ha a baba alvási folyamata javult, többet aludt, mint mondjuk tegnap (30 napos, ingyenes próbaverziót követően csak a fizetős ügyfeleknek). Mindez a madártávlati szemnek hála, ami a legjobb perspektíva, látószög a babaágy felett. 
Az illesztett alkalmazáson keresztül választhatunk a babának alváshoz kedvenc zenét. Az okos kütyü szerelése pofonegyszerűnek tűnik első blikkre, legalább is a termékismertető alapján. Andorid és iOS kompatibilis és kevesebb mint 2 perc alatt beállítjuk és pozícionáljuk az eszközt. 


A beszámolók alapján a szülők leginkább azért szeretik ezt a bébi-monitor eszközt, mert olyan információkat szolgáltat a szülök felé, amelyek jelentősen növelik a baba komfort érzetét, és optimális videó képet szolgáltat a felhasználóknak. 
A szoftver részé HIPAA kompatibilis, ami közvetlen kapcsolatot jelent a szabványt használó orvosok és kórházak között. Ami nagyon-nagyon pozitív: a hasonló eszközök IP címét feltörik, de a fejlesztők, központi céges szervereket használva, csak hitelesített eszközöket engednek a rendszerbe. 


Az ára sem tűnik megfizethetetlennek, magam részéről meleg szívvel ajánlom minden olyan szülőnek, akik nyitottak az innovatív technológia iránt. 

0 Tovább

otthonautomatika

blogavatar

Hogy működik egy okos otthon? Hogyan teszik egyszerűbbé az okos eszközök a mindennapjainkat? www.otthonautomatika.hu Látogassa meg weboldalunkat is.

Utolsó kommentek

Címkefelhő

okosotthon (88),okos otthon (47),smart home (41),intelligens otthon (24),smarthome (24),otthonautomatika (23),iot (17),FIBARO (14),fibaro (14),z-wave (11),okos eszközök (10),okos eszköz (9),IOT (9),okos termosztát (7),fűtésvezérlés (7),okos ház (7),okos világítás (7),biztonság (6),redőnyvezérlés (6),lakberendezés (6),design (5),okos fűtés (5),okos konnektor (5),mesterséges intelligencia (5),okosház (4),otthon (4),lakásfelújítás (4),mozgásérzékelő (4),FIBARO (4),világításvezérlés (4),okos konyha (4),füstérzékelő (3),co sensor (3),világítás (3),szén-monoxid érzékelő (3),okoskonnektor (3),fűtés (3),okos nyaraló (3),vezetéknélküli eszköz (3),okos kert (3),nyitásérzékelő (3),futurizmus (3),berendezés (3),construma (3),energiamegtakarítás (3),kamera (3),távoli ellenőrzés (3),DIY (2),okos iroda (2),árnyékolásvezérlés (2),energiatakarékosság (2),airbnb (2),okos lakás (2),CES2018 (2),IoT (2),technológia (2),életmód (2),karácsony (2),alexa (2),intelligens ház (2),szénmonoxid érzékelő (2),wallplug (2),smartme (2),zwave (2),távoli irányítás (2),vízérzékelő (2),okosotthon rendszer (2),virtuális valóság (2),okos otthon rendszer (2),öntözőrendszer (2),okos zár (2),távoli felügyelet (2),ingatlan (2),okoslakás (2),2017 trendek (2),kislakás (2),otthon design (2),jövő (2),ces (2),okos autó (2),jövő technológia (2),futurism (2),találmányok (2),hangulatvilágítás (2),otthon design tippek (2),tech (2),okos épület (1),okos redőny (1),okosotthon ipar (1),tippek (1),gesztusérzékelő (1),intelligens épület (1),gyerekbarát (1),sonos (1),CES (1),nyílt nap (1), biztonságos otthon (1), generációk (1),technology (1),romantika (1),páratartalom (1),okos árnyékolás (1),IKEA (1),okosotthon (1),ünnepi fények (1),intelligens otthon (1),okos_otthon (1),hacker (1),felújítás (1),dekoráció (1),cyberbűnözés (1),1 nap (1),távoli elérés (1),tipp (1),diy (1),fürdőszoba (1),távoli vezérlés (1),okos randizás (1),konyha (1), szén-monoxid érzékelő (1),intelligens redőny (1),halloween (1),halloween dekoráció (1),hőmérsékletszabályozás (1),művészet (1),okos hűtő (1),ifa2017 (1),modern ház (1),okosotthon rendszerek (1),ünnepek (1),valentin (1),hangasszisztens (1),hálózati biztonság (1),okos porszívó (1),intelligens konnektor (1),hőmérséklet-szabályozás (1),internetbiztonság (1),okos berendezések (1),télapó (1),generációk (1),mikulás (1),csőtörés (1),biztonsági kamera (1),jelenlétszimuláció (1),okos világításvezérlés (1),robot fűnyíró (1),lego (1),árnyékolás (1),biztonsági rendszer (1),ötletek (1),riasztó (1),intelligens árnyékolás (1),kapuvezérlés (1),okos óraokos mérleg (1),okos otthonokos eszközök (1),karácsonyi mozi (1), karácsonyi fények (1), okos konnektor (1), (1), okos otthon (1),intelligens izzó (1), füstérzékelő (1), okos zár (1),jövő otthona (1), (1),wall-plug (1), amazon echo (1),biztonságos otthon (1),led világítás (1),hangszóró (1),fogadalom (1),karácsonyi fények (1),okosotthonokos konnektorokosotthon (1), led fények (1),karácsonyi zenék (1),karácsonyi hangulat (1),valentin nap (1),design világítás (1),dekor (1),2017 trend (1),lakásdekor (1),3d nyomtatás (1),újítások (1),házépítés (1),2017 tavasz (1),elektromos autó (1),fejlesztések (1),vezeték nélküli töltő (1),autók (1),Aston Martin (1),jövő autó (1),helykihasználás (1),smartshop (1),Aero Mobil (1),autócsodák (1),oktatás (1),digitális jövő (1),automatika (1),VR (1),repülő autó (1),lépcső világítás (1),vezetékes okosotthon (1),okosbolt (1),vezeték nélküli okosotthon (1),tárolás (1),nyaralók (1),ház eladás (1),ingatlan eladás tippek (1),design tippek (1),okos otthon (1),otthon automatika (1),button (1),elektronika (1),mini eszközök (1),lézerprojektor (1),okos tükör (1),okosóra (1),vezetéknélküli kamera (1),okos kütyü (1),tomtom (1),navigáció (1),informatika (1),applikációk (1),okos étterem (1),automata étterem (1),gyorsétterem (1),lakás (1),eladás előtt ingatlan (1),garzon (1),ces2017 (1),2017-es trendek (1),time management (1),alkalmazások (1),lifestyle (1),otthon technológia (1),lakás design (1),amazon (1),amazon echo look (1),smart kitchen (1),nyaralás (1),kutatás (1),épületek (1),energiamagtakarítás (1),utazás (1),élettér (1),lakások (1),találmány (1),kirándulás (1),kütyü (1),feladat (1),otthonok (1),amazon (1),echo (1),kütyük (1),okos árnyékolóvezérlés (1),videochat (1),kisállatok (1),alvás okosan (1),okos paplan (1),okos redőnyvezérlés (1),Z-Wave (1),hangvezérlés (1),echo dot (1),AI (1),co érzékelő (1),szénmonoxid (1),telefontöltés (1),siri (1),okos alvás (1),irodafelújítás (1),okos párna (1),pihentető alvás (1),érintés nélküli vezérlés (1),egészség (1),Do it yourself (1),csináldmagad (1),divat (1),divatblogger (1),selfie (1),hosszú hétvége (1),okos távirányító (1),távvezérlés (1),Internet of things (1),házimunka (1),kert (1),netatmo (1),apple (1),homekit (1),okos fűnyíró (1),építészet (1),szakma (1),AR (1),jövő szakmái (1),okos öntözőrendszer (1),miniatűr otthon (1),alvás (1)