Ugyanúgy, ahogy az embernek szüksége van arra, hogy a frizuráját megváltoztassa, úgy a lakésra is ráfér időnként egy kis vérfrissítés. Szerencsére léteznek egyszerű trükkök, amik nem járnak nagy felfordulással, és sok pénzt sem kell elköltened. Hidd el, sokkal jobban fogod magad érezni tőle.

  1. Zöld! Zöld! Zöld!

A legfrissítőbb dolog, ami történhet a lakásoddal, ha beszerzel néhány növényt. Ne felejtsd el, hogy gondoskodnod is kell róluk. Ha végképp menthetetlennek érzed magad ilyen szempontból, akkor válassz kaktuszt vagy műnövényeket, már egészen élethű darabokat is ki lehet fogni, de mindenképpen az élő virágok mellett szól, hogy tisztábbá és kellemesebbé teszik a levegőt. Ha érzel magadban egy kis kreativitást, tovább mehetsz annál, hogy veszel pár jópofa kaspót – lehet komplett beltéri kiskerted.

 

otthon okosotthon ötletek tipp diy lakásfelújítás okos világítás berendezés

Ehhez a projekthez kicsivel több növényre lesz szükséged. Helyezd el őket egy terráriumban, és dekoráld üveggolyókkal, sziklákkal és homokkal.

  1. Dobd fel a fürdőszobát

A fürdőszoba felfrissítése pár jó cuccal mindig remek ötlet, mert hogy lássuk be: az időnk egy egészen nagy részét itt töltjük. Először is szortírozz ki mindent, amire nincsen szükséged. A kisebb kacatoknak pedig találj ki, vagy akár készíts jópofa tárolókat, mint a cd tartó vagy a retro befőttes üveg.

  1. DIY polcok

Ha eleged van, hogy mindig keresed a kulcsodat, a pénztárcádat, esernyődet, akkor készíts nekik egy falitartót, ahol mindig megtalálhatod őket. Polcot készíteni rendkívül egyszerű, valószínűleg még találsz is olyan lim-lomot amit fel tudsz használni hozzá.

 

otthon okosotthon ötletek tipp diy lakásfelújítás okos világítás berendezés

  1. Frissítsd fel a falakat új színekkel

Ez már valóban egy kicsit nagyobb felfordulással járó projekt, de hidd el, megéri! Ne félj választani az élénkebb színek közül, már az is nagyot dob a tereken, ha 1-1 falat átszínezel. Már kapni olyan vizes bázisú festékeket, amik gyorsan száradnak, és nincs förtelmes festékszaguk sem.

  1. Tölts fel egy falat képekkel

Itt az ideje, hogy előszedd a dobozból a régi képeket, és nyomtass ki párat a nyaralásokról, bulikról, barátaidról. Pár designos képkeret, és máris remek hangulatú fotófalat hozhatsz létre.

 

otthon okosotthon ötletek tipp diy lakásfelújítás okos világítás berendezés

  1. Színes fények

Modernizáld otthonodat néhány színes LEDszalaggal vagy okos villanykörtével. Ezeket már okosítani is lehet, így egy gombnyomásra a telefonodon elindul a hangulatodnak vagy az esti programodnak megfelelő beállított séma.