Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

5 védelmi tanács a cyberbűnözők ellen - a biztonságos okos otthonért

Mindenki számára az otthona az a hely, ahol mindig biztonságban érezheti magát. Megvéd minket a külvilágtól, elzár minket mindentől és mindenkitől. 2020-ban ez nem is lehetne aktuálisabb.
Ahhoz pedig, hogy ez a biztonság komfortos is legyen mindig keressük, kutatjuk a legjobb, legújabb bútorokat, azokat a kiegészítőket, amelyek nem csak otthonossá, de kényelmessé és praktikussá is teszi mindennapjainkat.

okos otthon okosotthon smarthome cyberbűnözés hacker biztonságAz okos otthon rendszerek piacán keresgélve pedig jobbnál jobb eszközöket találunk, és máris megrendeljük az egyszerűbbeket, és ha nem vigyázunk, ezzel be is engedjük otthonunkba a cyber bűnözőt.

0 Tovább

5 ötlet családi időtöltésre - otthon is okosan

Felgyorsult életet élünk, a szülők egyre elfoglaltabbak, egyre többet dolgoznak, hogy biztosítsák családjuk számára a napi betevőt. Egy család feladatai sokasodnak, de egy nap még mindig csak 24 órából áll. Aztán jön egy külső ok, ami miatt minden hirtelen lelassul. A család egésze otthonába kényszerül tölteni a legtöbb idejét vagy a teljes napot, összezárva, úgy ahogy nem szoktuk máskor. Az új helyzetet okos eszközök segítségével tartalmasabban tudjuk eltölteni, így mutatunk 5 tippet, hogyan töltsünk együtt minőségi időt családunkkal egy összezárt helyzetben.

1.    Mozizzunk együtt otthon

Egy közös mozizás össze tudja hozni a családot. Válasszunk olyan családi filmet, amit mindenki élvezni fog, mindenki számára megfelelő. Majd hívjunk össze mindenkit a kanapéra és egy gombnyomás az okosotthon rendszerünk applikációjában és kezdődhet is a filmezés. Az okosotthon rendszerünk mozi jelenetébe felprogramozott összes aktivitás meg fog történni a gombnyomás után: lemegy a redőny, bekapcsolódik a hangrendszer, bezár az okoszár a bejárati ajtón.

2.    Családi társasjáték

Együtt tölteni az időt, együtt nevetgélni, közben versengeni egymással, kellemes beszélgetések közepette és közben örömteli emlékeket gyűjteni, kell ennél több. Egy jó társasjáték csak növeli a család kohézióját, élvezetessé teszi az együtt töltött perceket, órákat.

Amikor leül a család a tábla köré, akkor apa megnyomja a társasozáshoz felprogramozott jelenetet az applikációban. Minden más szobában lekapcsolódik a világítás, a fűtés mindenhol takarékra kapcsol, a bejárati ajtón kattan a zár. 

3.    Kinn a kertben játszani

Vannak olyan labdajátékok, amelyek szintén könnyedén le tudja kötni az egész család figyelmét. Természetesen ezt már nem a négy fal között játszuk, hanem az udvarunk biztonságában a kellemes napsütésben. Mivel az egész család a kertben van, így a házat biztonságba kell tudnunk. Okosotthon segítségével mozgásérzékelővel figyelhetjük mi történik a bejárati ajtó előtt, okos kaputelefonnal válaszolni is tudunk, ha valaki becsönget és nyitásérzékelővel azonnal jelzést kapunk, ha mégis valaki tudtunk nélkül benyit a bejárati ajtón vagy a kapun.

4.    Feladatok elvégzése játékosan

Mivel mindenki otthon van, így nem várhatjuk el, hogy a házimunkát csak anya végezze el. Miután megegyeztünk, hogy ki milyen feladatot végez el, tegyük játékossá. Ki takarítja ki hamarabb a saját szobáját, ki pakolja el gyorsabban a játékokat, ki porszívóz fel hamarabb. Ha kész a szoba, csukd be az ajtót és szólj, hogy „Készen vagyok”! Az ajtókra szerelt nyitásérzékelő pontosan mutatni fogja, hogy ki mikor csukta be az ajtót, még akkor is, ha egyszerre kiálltja el magát mindkét gyermekünk, hogy kész!

5.    Együtt étkezzünk

Legyen szó reggeliről, ebédről vagy vacsoráról, az együtt eltöltött idő itt is számít. Amikor kész a reggeli, ebéd vagy vacsora, minden szobában szólaljon meg egy választott zene, hogy jelezze, itt az idő. Ez a hang pedig anyának csak egy gombnyomásába telik. Ezután jöhet a közös asztalterítés, közös étkezés, majd a közös elpakolás. 

Fontos, hogy odafigyeljünk az együtt töltött minőségi idő és az egyedül töltött idő között egészséges egyensúlyt állítsunk fel. Így könnyebben átvészelhetjük a hirtelen jött új helyzetet, amikor váratlanul sok időt töltünk együtt a családdal.

Vigyázzatok magatokra és családotokra!

0 Tovább

3 +1 legjobb ötlet az okoskonnektor használatára


Az okoskonnektor az egyik legolcsóbb és egyben legnépszerűbb okosotthon eszköz, bár a legtöbbjüket egész életükben csak lámpák fel- és lekapcsolásával bízzák meg. Vitathatatlan, hogy ezt a feladatot kiválóan ellátják, de valójában ennél sokkal több bennük a potenciál. Megmutatjuk milyen helyzetekre, milyen eszközökhöz érdemes még használni az okoskonnektort.


Használd kamerához


A biztonsági kamera kiváló megoldás, hogy nyomon tudjuk követni, mi történik az otthonunkban. Ugyanakkor nincs szükségünk arra, hogy folyamatosan rögzítse mi történik otthon. Az okoskonnektor könnyen megoldhatja a helyzetet, hogy ne vegyen fel folyamatosan mindent. Amikor nincs rá szükséged, egyszerűen lekapcsolható az okoskonnektor segítségével, vagy pont bekapcsolható bárhol is vagyunk.
A legjobb beállítás érdekében érdemes átgondolni, hogy mikor is kell rögzítsen. Például ha az iroda szobában van kamera, érdemes, hogy csak akkor kapcsoljon be, amikor az ajtó kinyílik és a világítás felkapcsolódik.

Amikor viszont nincs bent senki, kapcsoljon ki, ne legyen áram alatt.
Például amikor lefekvéshez készülődünk, egy okosgombot az éjjelszekrényre helyezve, amikor már minden családtag nyugovóra tér, egy egyszerű gombnyomásra bekapcsolható a kamera a lakás többi részében. Ugyanilyen könnyen ki is kapcsolhatjuk ébredés után. 


Kellemes meleg a helyiségben


Ha elektromos fűtést használunk egy helyiségben, az okoskonnektor segít, hogy kellemes meleg fogadjon minden alkalommal. Távolról be- és kikapcsolható bármikor, nem fog bekapcsolva maradni feleslegesen egy egész éjszakára, és nem kell fagyasztó hidegbe belépni az adott helyiségbe, egyszerűen távolról bekapcsolható.
Elektromos fűtést használva gondot okozhat az is, hogy nem lehet egy állandó hőmérsékletet biztosítani. Ennek vége! Okoskonnektorral és egy az okosotthon rendszerbe illeszthető termosztáttal ez is megoldható. Logikát adhatunk a rendszernek, hogy a termosztát 21 fok alá csökken, kapcsolódjon be az okoskonnektor, amibe a fűtőtestet dugtuk. Így sose hűl ki teljesen a szoba. 


Szabályozd a páratartalmat


Fűtési szezonban rengetegen küzdenek otthonuk páratartalmával, mindenki másképp. Valakinél túl sok a pára és fél, hogy bepenészedik a szoba, valakinél túl kevés, ezért kiszáradt torokkal, köhögve ébred reggelente. Szerencsére mindkét esetre kiváló elektromos eszközök érhetőek el, így mindenki megtalálja a maga problémájára a megfelelő megoldást.
Okoskonnektorba dugva pedig automatizálhatjuk az eszköz működését. Könnyedén szabályozhatjuk a páratartalmat így, mindig az optimális szinten tudjuk tartani. Viszlát penész, viszlát száraz reggeli levegő.


+1. Frissen főzött kávé reggelre


Természetesen okos kávéfőzőt is piacra dobtak már, így Wi-Fi kapcsolattal ellátott vagy bluetooth-os eszközöket könnyedén irányíthatunk, de ezek nem olcsó eszközök. Egy egyszerű kávéfőző, ami akár teafőzőként is funkcionálhat, pedig nem terheli meg annyira egy család költségvetését, és még fel is okosítható.


Okoskonnektor a falikonnektorba, okoskonnektorba dugjuk a kávéfőzőt és kész is az okos kávéfőző. Este bekészítjük a kávét, a vizet, lekapcsolt konnektor mellett a gépet viszont bekapcsoljuk. Okoskonnektor segítségével pedig reggel a megadott időpontban áram alá kerül a kávéfőző és reggel a frissen főtt kávé illatára ébredhetünk.
Megannyi lehetőség rejlik még ezeken kívül is egy okoskonnektorba. Soroljuk még? ;)

0 Tovább

Valentin nap - okosan

Valentin Nap… csupa szirup és cukormáz. Az a nap, amikor bármit teszünk, bármit veszünk, biztosan nem válunk nevetségessé, hiszen minden a szerelem nevében teszünk.  Bármit veszünk a másiknak, bármivel ajándékozzuk meg szívünk választottját, semmit sem ér az igazi valentin napi hangulat nélkül.

Függetlenül a kapcsolat szintjétől, komolyságától, leginkább a megfelelő hangulat fogja meghatározni az igazi Valentin Napot. Az okosotthon ebben is segítségünkre lesz. Mutatjuk, mire érdemes figyelni, ha otthon ünnepeljük ezt a napot.

Megöli a hangulatot: a csend

Ha bárkit megkérdezünk, hogy hogyan képzelik el az igazi romantikus valentin napot, biztosan számtalan sok elképzelést hallanánk. Ami viszont a legtöbb esetben megegyezne, hogy valamilyen zene biztos van az elképzelésében. 
A kínos csend meg tudja ölni a pillanatot, így egy kellemes romantikus dallista mindenképpen el kell.  Ha már összeválogattuk a zenéket, tegyük automatikus lejátszásra, és okosotthon rendszerünkben logika megadása után megfelelő hangerővel szólhat akár háttérzeneként, akár táncra is perdülhetünk egy-egy dal erejéig. 

Megöli a hangulatot: a túl vakító fény

Amikor a zene megfelelő, a helyszín tökéletes és a fényt pedig a vakító mennyezeti lámpa szolgáltatja. Megöli a hangulatot az biztos. Programozzuk fel, hogy a fények meghitt hangulata kövesse utunkat a lakásban. Miután elhagytuk az előszobát, a megterített asztalt csak egy kellemes hangulatvilágítás vegye körbe. Hogy a konyhában is eltompuljon a fény, amikor már nem vagyunk ott, de az ételek tálalásakor megfelelő megvilágításunk legyen, csak egy parancssor az egész.

 


Megöli a hangulatot: a nem megfelelő hőmérséklet


Biztos nem találunk olyan embert, aki ezen a szívet melengető napon, pont a valentin napi vacsora alatt örülne neki, hogy fázik, vagy pont, hogy túl melege van.  Február van, fontos a megfelelő, kellemes hőmérséklet. Okostermosztáttal nem kell figyelnünk a hőmérsékletre, figyel rá helyettünk a rendszer. Így biztosan nem fog kihűlni a szívünk.

Ez az a nap, amikor mindennek tökéletesnek kell lennie. Ezek azok a trükkök, amikkel igazán kellemes Valentin napi hangulatot tudunk teremteni otthonunkba.

Kívánunk szeretetben gazdag február 14-ét!

0 Tovább

Fűts okosan!

Eddig igen kegyes volt hozzánk a tél. Nem hozott nagyon komoly mínuszokat és havazás sem volt nagy mértékű. Ez viszont azt jelenti, hogy még meglesz a böjtje és jöhetnek még a nagy mínuszok. Belegondoltál már, hogy eddig mennyi volt a fűtésszámla? Akkor ha bejön a nagy hideg ez az összeg mekkorára ugrik majd? Hatványozódhat is akár. Fűts okosan, hogy a fűtésszámla vége ne a csillagos ég legyen.

Hagyományos termosztátot lecserélve okos központi fali termosztátra az otthonod egészét tudod kontrollálni, vagy radiátorra szerelhető okos termosztátra szobánként is felügyelni tudod fűtésedet.

Okos fali termosztátot beszerezve egy modern és elegáns megjelenésű fűtésvezérlőt kaphatunk, de a külsőség mellett legyen az is fontos, hogy milyen okosotthon rendszerbe illeszthető. Praktikus lehet ha van háttérvilágítása, hogy szürkületben vagy sötétben is le tudjuk olvasni az aktuális hőmérsékletet. Kijelzőjén a legjobb, ha nem csak a hőmérsékletet mutatja, hanem hogy visszajelzést ad a termosztáthoz csatlakoztatott fűtő eszköz működtetéséről és azt is kijelzi, hogy csatlakoztatva van-e az okosotthon rendszerhez vagy valamiért ledobta az. Ez az eszköz a hőmérsékletet ott méri, ahol elhelyezésre került és ez alapján képes irányítani a fűtést a kívánt hőmérsékletre.

Az okos radiátor termosztát szobánként képes a hőmérséklet szabályozására, ugyanis radiátoronkénti vezérlést biztosít. Ahány radiátor van otthonunkban, annyi radiátor termosztát szerelhető fel. Minden radiátor termosztát saját hőmérséklet érzékelővel van ellátva, így egyedileg tudjuk figyelemmel kísérni az adott szoba hőmérséklet változását, egyedileg tudunk beavatkozni. Így a nem használt szobákban takarékoskodhatunk a fűtéssel, míg a kulcsfontosságú helyeken mint fürdőszoba a megfelelő időben megfelelő hőmérsékletet tudunk biztosítani.

Az okos termosztátok - akár fali, akár radiátor - okosotthon rendszerbe integrálásával a központi kezelőfelületről irányíthatjuk fűtésünket. Sőt automatizmust állíthatunk be, páldául szellőztetéskor az adott szoba radiátorát kapcsolja le a rendszer. De nem lesz többet olyan eset sem, hogy a hideg lakás vár ránk, mikor hazaérünk, mert heti ütemterv megadásával a fűtési rendszerünk önállóan működik, anélkül, hogy bele kellene nyúlnunk minden nap. Megtörténhet, hogy nem számítottunk akkor hidegre egy adott napon, így a heti ütemtervünk felülírásra szorul. Ez is megoldható, hiszen az okosotthon mobil applikációt használva telefonunkról bárhonnan bármikor módosíthatjuk az előre felprogramozott tervet, úgymond bele tudunk nyúlni.

Ugye jól hangzik, hogy mindig meleg lakásba érkezzünk haza, de a feleslegesen fűtött szobák ne emeljék a fűtésszámla végösszegét?! Készülj fel, mert jönnek a mínuszok!  

0 Tovább

otthonautomatika

blogavatar

Hogy működik egy okos otthon? Hogyan teszik egyszerűbbé az okos eszközök a mindennapjainkat? www.otthonautomatika.hu Látogassa meg weboldalunkat is.

Utolsó kommentek

Címkefelhő

okosotthon (88),okos otthon (47),smart home (41),intelligens otthon (24),smarthome (24),otthonautomatika (23),iot (17),FIBARO (14),fibaro (14),z-wave (11),okos eszközök (10),okos eszköz (9),IOT (9),okos termosztát (7),fűtésvezérlés (7),okos ház (7),okos világítás (7),biztonság (6),redőnyvezérlés (6),lakberendezés (6),design (5),okos fűtés (5),okos konnektor (5),mesterséges intelligencia (5),okosház (4),otthon (4),lakásfelújítás (4),mozgásérzékelő (4),FIBARO (4),világításvezérlés (4),okos konyha (4),füstérzékelő (3),co sensor (3),világítás (3),szén-monoxid érzékelő (3),okoskonnektor (3),fűtés (3),okos nyaraló (3),vezetéknélküli eszköz (3),okos kert (3),nyitásérzékelő (3),futurizmus (3),berendezés (3),construma (3),energiamegtakarítás (3),kamera (3),távoli ellenőrzés (3),DIY (2),okos iroda (2),árnyékolásvezérlés (2),energiatakarékosság (2),airbnb (2),okos lakás (2),CES2018 (2),IoT (2),technológia (2),életmód (2),karácsony (2),alexa (2),intelligens ház (2),szénmonoxid érzékelő (2),wallplug (2),smartme (2),zwave (2),távoli irányítás (2),vízérzékelő (2),okosotthon rendszer (2),virtuális valóság (2),okos otthon rendszer (2),öntözőrendszer (2),okos zár (2),távoli felügyelet (2),ingatlan (2),okoslakás (2),2017 trendek (2),kislakás (2),otthon design (2),jövő (2),ces (2),okos autó (2),jövő technológia (2),futurism (2),találmányok (2),hangulatvilágítás (2),otthon design tippek (2),tech (2),okos épület (1),okos redőny (1),okosotthon ipar (1),tippek (1),gesztusérzékelő (1),intelligens épület (1),gyerekbarát (1),sonos (1),CES (1),nyílt nap (1), biztonságos otthon (1), generációk (1),technology (1),romantika (1),páratartalom (1),okos árnyékolás (1),IKEA (1),okosotthon (1),ünnepi fények (1),intelligens otthon (1),okos_otthon (1),hacker (1),felújítás (1),dekoráció (1),cyberbűnözés (1),1 nap (1),távoli elérés (1),tipp (1),diy (1),fürdőszoba (1),távoli vezérlés (1),okos randizás (1),konyha (1), szén-monoxid érzékelő (1),intelligens redőny (1),halloween (1),halloween dekoráció (1),hőmérsékletszabályozás (1),művészet (1),okos hűtő (1),ifa2017 (1),modern ház (1),okosotthon rendszerek (1),ünnepek (1),valentin (1),hangasszisztens (1),hálózati biztonság (1),okos porszívó (1),intelligens konnektor (1),hőmérséklet-szabályozás (1),internetbiztonság (1),okos berendezések (1),télapó (1),generációk (1),mikulás (1),csőtörés (1),biztonsági kamera (1),jelenlétszimuláció (1),okos világításvezérlés (1),robot fűnyíró (1),lego (1),árnyékolás (1),biztonsági rendszer (1),ötletek (1),riasztó (1),intelligens árnyékolás (1),kapuvezérlés (1),okos óraokos mérleg (1),okos otthonokos eszközök (1),karácsonyi mozi (1), karácsonyi fények (1), okos konnektor (1), (1), okos otthon (1),intelligens izzó (1), füstérzékelő (1), okos zár (1),jövő otthona (1), (1),wall-plug (1), amazon echo (1),biztonságos otthon (1),led világítás (1),hangszóró (1),fogadalom (1),karácsonyi fények (1),okosotthonokos konnektorokosotthon (1), led fények (1),karácsonyi zenék (1),karácsonyi hangulat (1),valentin nap (1),design világítás (1),dekor (1),2017 trend (1),lakásdekor (1),3d nyomtatás (1),újítások (1),házépítés (1),2017 tavasz (1),elektromos autó (1),fejlesztések (1),vezeték nélküli töltő (1),autók (1),Aston Martin (1),jövő autó (1),helykihasználás (1),smartshop (1),Aero Mobil (1),autócsodák (1),oktatás (1),digitális jövő (1),automatika (1),VR (1),repülő autó (1),lépcső világítás (1),vezetékes okosotthon (1),okosbolt (1),vezeték nélküli okosotthon (1),tárolás (1),nyaralók (1),ház eladás (1),ingatlan eladás tippek (1),design tippek (1),okos otthon (1),otthon automatika (1),button (1),elektronika (1),mini eszközök (1),lézerprojektor (1),okos tükör (1),okosóra (1),vezetéknélküli kamera (1),okos kütyü (1),tomtom (1),navigáció (1),informatika (1),applikációk (1),okos étterem (1),automata étterem (1),gyorsétterem (1),lakás (1),eladás előtt ingatlan (1),garzon (1),ces2017 (1),2017-es trendek (1),time management (1),alkalmazások (1),lifestyle (1),otthon technológia (1),lakás design (1),amazon (1),amazon echo look (1),smart kitchen (1),nyaralás (1),kutatás (1),épületek (1),energiamagtakarítás (1),utazás (1),élettér (1),lakások (1),találmány (1),kirándulás (1),kütyü (1),feladat (1),otthonok (1),amazon (1),echo (1),kütyük (1),okos árnyékolóvezérlés (1),videochat (1),kisállatok (1),alvás okosan (1),okos paplan (1),okos redőnyvezérlés (1),Z-Wave (1),hangvezérlés (1),echo dot (1),AI (1),co érzékelő (1),szénmonoxid (1),telefontöltés (1),siri (1),okos alvás (1),irodafelújítás (1),okos párna (1),pihentető alvás (1),érintés nélküli vezérlés (1),egészség (1),Do it yourself (1),csináldmagad (1),divat (1),divatblogger (1),selfie (1),hosszú hétvége (1),okos távirányító (1),távvezérlés (1),Internet of things (1),házimunka (1),kert (1),netatmo (1),apple (1),homekit (1),okos fűnyíró (1),építészet (1),szakma (1),AR (1),jövő szakmái (1),okos öntözőrendszer (1),miniatűr otthon (1),alvás (1)