Telefonnal, tablettal és akár számítógéppel a világ bármely pontjáról ellenőrizhetjük az otthonunkba telepített automatika rendszert. Mit is takar ez pontosan?

A FIBARO okosotthon rendszert távolról is ellenőrizhetjük, és szükség esetén lekapcsolhatjuk a rendszerbe kötött elektromos eszközöket, berendezéseket. Biztosan előfordult már mindenkivel, hogy munkába menet azon aggódott, hogy lekapcsolta-e a lámpát vagy épp kihúzta-e a kávéfőzőt vagy a hajvasalót? A FIBARO okosotthon rendszer távolról is ellenőrizhető mobillal, laptoppal vagy tablettel. A rendszerbe kötött elektromos eszközöket távolról irányíthatod, monitorozhatod. Szintén távolról ellenőrizheted azt is, hogy ki érkezett a lakáshoz, amikor nem vagy otthon, mert lehet csak a postás, akihez kimehetnek a gyerekek otthon, de egy idegent látva, inkább ne engedjék be az ismeretlent.

otthonautomatika távoli vezérlés okosotthon FIBARO távoli elérés

Munkahelyeden is értesíti az okosotthon rendszer, ha mozgást észlel a ház körül vagy a lakásban. Ez főleg hasznos lehet, ha amúgy nem sok mozgás szokott történni a környéken, így főleg gyanús ha valaki a ház körül ólálkodik. Sőt azt is jelzi neked, ha megszólal a riasztó. Néhány kattintás a telefonon, és azonnal megjelennek a telepített kamerák online képei.

Biztonságot és a biztonságérzetet tovább növeli a FIBARO okosotthon rendszer, amikor illetéktelen behatolás esetén a hangjelzésen kívül nyomatékosan fokozza a riasztást a külvilág felé: az okosotthon rendszerbe kötött lámpák folyamatosan fel-le kapcsolódnak - vagyis a lakás össze-vissza villogni kezd, ezzel fehívva magára a szomszédok figyelmét.

Esetleges tűz, vagy csőtörés esetén a rendszer fény- és hangjelzéssel riasztja az otthon tartózkodókat, és üzenetben értesíti a távollévő családtagokat, vagy ha azt szeretnénk, az illetékes hatóságokat.

Nyaraláskor vagy csak egyszerű munkás hétköznapokban is sokat segít a távoli elérés lehetősége.