Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Az okosabb biztonságosabb?

Hogyan ösztönöznek minket otthonunk okosítására a gyerekek, családtagjaink és a biztonság? Ezt nézzük most meg!

A világ minden táján egyre több embernek van internet hozzáférése az otthonában, ezzel pedig, nem meglepőmódon, arányosan nő az okos eszközök használata is. 

A Home Depot megbízása által készített tanulmány szerint az otthonunk biztonsága és a gyerekek jelenléte nagyban befolyásolják az okos otthon felé tendálást. Ami nem meglepő, hiszen ki ne akarná biztonságban tudni a családját és az értékeit! 

Szeretjük a biztonságot

Az okos rendszerekkel nyomon követhető lakásunk minden négyzetcentimétere. Megfigyelhetjük például, hogy hogyan viselkedik házi kedvencünk, amikor nem vagyunk otthon, a riasztót pedig is távolról is tudjuk élesíteni, ha épp elfelejtettük volna a reggeli rohanásban bekapcsolni. 

A Home Depot kutatásában megkérdezettek háromnegyede említette a gyerekeket és a biztonságot az okos rendszerek vásárlásának fő okaként. További 13% az energiaköltségek megtakarítását, 20% pedig a kényelmet helyezte előtérbe. Az okos eszközöknek pedig szinte egyetlen feltétele van, az internet hozzáférés, ezt követően pedig igazán kézenfekvő a használatuk saját magunk, szeretteink és értékeink biztonsága érdekében.

Szeretnénk, ha mások is használnák

Az intelligens eszközökkel sokkal könnyebbé tehetjük a mindennapokat, a hangvezérléses rendszerek, úgy mint az Amazon Alexa, az Apple Siri vagy a Google asszisztense, pedig szórakoztatóak, pofon egyszerű a használatuk és nem mellesleg kedvező áron juthatunk hozzájuk! 

A kutatásban választ adók többsége szerint az idős rokonok életét is megkönnyítik ezek az eszközök. Gondoljunk csak bele, olyan idős emberek, akiknek már fárasztó a mozgás, a fotelból telefonálhatnak, irányíthatják a világítás, beállíthatják a hőmérsékletet, ételt, taxit rendelhetnek, híreket hallgathatnak.

Az okos vezérlés már nem egy gyerekcipőben járó újdonság, sokat segíthetünk magunkon és idősebb rokonainkon vele, ezért minden korosztálynak érdemes fontolóra vennie a használatukat!

0 Tovább

Ötletek, hogy feldobd az otthonodat, ha unalmasnak érzed

Ugyanúgy, ahogy az embernek szüksége van arra, hogy a frizuráját megváltoztassa, úgy a lakésra is ráfér időnként egy kis vérfrissítés. Szerencsére léteznek egyszerű trükkök, amik nem járnak nagy felfordulással, és sok pénzt sem kell elköltened. Hidd el, sokkal jobban fogod magad érezni tőle.

  1. Zöld! Zöld! Zöld!

A legfrissítőbb dolog, ami történhet a lakásoddal, ha beszerzel néhány növényt. Ne felejtsd el, hogy gondoskodnod is kell róluk. Ha végképp menthetetlennek érzed magad ilyen szempontból, akkor válassz kaktuszt vagy műnövényeket, már egészen élethű darabokat is ki lehet fogni, de mindenképpen az élő virágok mellett szól, hogy tisztábbá és kellemesebbé teszik a levegőt. Ha érzel magadban egy kis kreativitást, tovább mehetsz annál, hogy veszel pár jópofa kaspót – lehet komplett beltéri kiskerted.

 

otthon okosotthon ötletek tipp diy lakásfelújítás okos világítás berendezés

Ehhez a projekthez kicsivel több növényre lesz szükséged. Helyezd el őket egy terráriumban, és dekoráld üveggolyókkal, sziklákkal és homokkal.

  1. Dobd fel a fürdőszobát

A fürdőszoba felfrissítése pár jó cuccal mindig remek ötlet, mert hogy lássuk be: az időnk egy egészen nagy részét itt töltjük. Először is szortírozz ki mindent, amire nincsen szükséged. A kisebb kacatoknak pedig találj ki, vagy akár készíts jópofa tárolókat, mint a cd tartó vagy a retro befőttes üveg.

  1. DIY polcok

Ha eleged van, hogy mindig keresed a kulcsodat, a pénztárcádat, esernyődet, akkor készíts nekik egy falitartót, ahol mindig megtalálhatod őket. Polcot készíteni rendkívül egyszerű, valószínűleg még találsz is olyan lim-lomot amit fel tudsz használni hozzá.

 

otthon okosotthon ötletek tipp diy lakásfelújítás okos világítás berendezés

  1. Frissítsd fel a falakat új színekkel

Ez már valóban egy kicsit nagyobb felfordulással járó projekt, de hidd el, megéri! Ne félj választani az élénkebb színek közül, már az is nagyot dob a tereken, ha 1-1 falat átszínezel. Már kapni olyan vizes bázisú festékeket, amik gyorsan száradnak, és nincs förtelmes festékszaguk sem.

  1. Tölts fel egy falat képekkel

Itt az ideje, hogy előszedd a dobozból a régi képeket, és nyomtass ki párat a nyaralásokról, bulikról, barátaidról. Pár designos képkeret, és máris remek hangulatú fotófalat hozhatsz létre.

 

otthon okosotthon ötletek tipp diy lakásfelújítás okos világítás berendezés

  1. Színes fények

Modernizáld otthonodat néhány színes LEDszalaggal vagy okos villanykörtével. Ezeket már okosítani is lehet, így egy gombnyomásra a telefonodon elindul a hangulatodnak vagy az esti programodnak megfelelő beállított séma.

0 Tovább

Elképesztő átalakítható eszközök, amik megkönnyítik az életedet

Összehajtható babakocsi

Ránézésre egy teljesen szokványos babakocsinak tűnik, de van egy tulajdonsága, ami a többinek nincs: olyan picire össze lehet hajtogatni, hogy elfér a táskádban is.

Hajtogatható elosztó

Hányszor kell bosszankodni a bútorok mögött lévő elosztók miatt. Ez az eszköz segít, hogy még több helyet spórolhass.

Ezer féle képen átalakítható kanapé

Feküdni szeretnél? Vagy ücsörögni? Egyedül vagy? Sokan vagytok? Állítsd be a kanapédat az épp aktuális igényed szerint.

Egy icipici ottomán, mégis mennyi minden belefér

Nem hinnéd első látásra, hogy ez az egyszerű ottomán mit rejt magában: ha szétszeded, öt ülőhelyet is biztosíthatsz vendégeidnek, mindezt könnyedén, percek alatt.

0 Tovább

5 hihetetlenül pici otthon, szerte a világban

Napjaink ingatlan árai mellett egyre jobban előtör a miniatűr házak építése. Ezek a pici területen fekvő házak megoldást nyújtanak a fiataloknak, akiknek a diákhitel törlesztése mellett nem futja nagyobb lakásra vagy házra, és nem szeretne albérletre költeni évekig vagy évtizedekig. Attól még hogy picik, nagyon is ízlésesen kialakíthatóak. Íme az öt legszebb miniatűr otthon a világon. 

  1. Költöztethető betonház

Méret: 23 m2

Hely: Észtország, Tallin

A KODA „Walking Concrete” mini projekt lett a legjobb a 2016-os Építészek Világfesztiválján. Az egyszerű designnak köszönhetően szinte bármire használható: tengerparti háznak, hegyi kunyhónak, kávézónak vagy irodának is.

miniatűr otthon építészet lakberendezés

businessinsider.com

  1. Mini faház, ami kevesebb, mint 3,5 millió forintból épült

Méret: 18 m2

Hely: Boise, Idaho

Macy Miller otthona pont olyan, mint egy teljes méretű ház kicsinyített mása. Saját maga tervezte és építette meg. A párjával és kutyájával élnek itt együtt.

miniatűr otthon építészet lakberendezés

businessinsider.com

  1. Konyha, fürdő és hálófülke 11,5 m2-en

Méret: 11,5 m2

Hely: Colorado

Ez a Colorado-ban élő pár 2011-ben kezdte el építeni miniatűr otthonát, amiről még egy mozifilm is született. Konyha, fürdő, hálófülke is van benne, illetve 4 tárolóhelység a ruháknak, könyveknek.

miniatűr otthon építészet lakberendezés

businessinsider.com

  1. Önfenntartó, környezetbarát Ökokapszula

Méret: 11 m2

Hely: Bratislava, Szlovákia

Ez a futurisztikus mini otthon Tomas Zacek és Sona Pohlova építészek közös munkája. Ez az egyedülálló tervezésű otthon önfenntartó, önmagának állít elő áramot, a vizet pedig a környezetéből szerzi. Egy ilyen otthonnak az értéke körülbelül 25 millió forintnak felel meg.

miniatűr otthon építészet lakberendezés

businessinsider.com

  1. Diákok tervezték: 6,5 m2-es mobilis otthon

Méret: 6,5 m2

Hely: Poultney, Vermont

A Green Mountain Főiskola diákjai tervezték ezt az elképesztő lakóházat.  Ez a 6,5 m2-es miniház napenergiát használ, és újrahasznosított anyagokból épült.

miniatűr otthon építészet lakberendezés

businessinsider.com

0 Tovább

Inspirációk lépcsővilágításhoz

A lépcsőre sokszor csak mint funkcionális használati eszközre gondolunk. Pedig egy kis kreativitással igencsak sokat kihozhatunk belőle. Ehhez nincs szükségünk másra, mint néhány ledvilágításhoz, és máris a ház legdesignosabb pontjává változtathatjuk a lépcsőfokokat. A szemet gyönyörködtető eredmény mellett - éjszaka, vagy korán reggel, amikor még sötét van, és fel kell kelned, lebotorkálsz a mosdóba vagy a konyhába pár jó falatért - igencsak jó szolgálatot tesz. Ha ki akarod hozni a maximumot, akkor okosíthatod is a fényeket. Egy mozgásszenzor a falra, és a LEDek csak akkor kapcsolnak fel, ha valaki arra jár. Ma már olyan okos LEDvezérlés is létezik, ahol a fényeket dimmerelhetjük, azaz beállíthatjuk hogy hány százalékos fényt adjanak ki, vagy finomíthatjuk a felkapcsolás és a lekapcsolás módját.

Íme néhány inspiráció beltérre és kültérre egyaránt:

okos világítás otthon design lakberendezés lépcső világítás

ArchitectureArtDesigns

okos világítás otthon design lakberendezés lépcső világítás

HitLightsBeyond the Bulb

0 Tovább
«
12

otthonautomatika

blogavatar

Hogy működik egy okos otthon? Hogyan teszik egyszerűbbé az okos eszközök a mindennapjainkat? www.otthonautomatika.hu Látogassa meg weboldalunkat is.

Utolsó kommentek

Címkefelhő

okosotthon (88),okos otthon (47),smart home (41),intelligens otthon (24),smarthome (24),otthonautomatika (23),iot (17),FIBARO (14),fibaro (14),z-wave (11),okos eszközök (10),okos eszköz (9),IOT (9),okos termosztát (7),fűtésvezérlés (7),okos ház (7),okos világítás (7),biztonság (6),redőnyvezérlés (6),lakberendezés (6),design (5),okos fűtés (5),okos konnektor (5),mesterséges intelligencia (5),okosház (4),otthon (4),lakásfelújítás (4),mozgásérzékelő (4),FIBARO (4),világításvezérlés (4),okos konyha (4),füstérzékelő (3),co sensor (3),világítás (3),szén-monoxid érzékelő (3),okoskonnektor (3),fűtés (3),okos nyaraló (3),vezetéknélküli eszköz (3),okos kert (3),nyitásérzékelő (3),futurizmus (3),berendezés (3),construma (3),energiamegtakarítás (3),kamera (3),távoli ellenőrzés (3),DIY (2),okos iroda (2),árnyékolásvezérlés (2),energiatakarékosság (2),airbnb (2),okos lakás (2),CES2018 (2),IoT (2),technológia (2),életmód (2),karácsony (2),alexa (2),intelligens ház (2),szénmonoxid érzékelő (2),wallplug (2),smartme (2),zwave (2),távoli irányítás (2),vízérzékelő (2),okosotthon rendszer (2),virtuális valóság (2),okos otthon rendszer (2),öntözőrendszer (2),okos zár (2),távoli felügyelet (2),ingatlan (2),okoslakás (2),2017 trendek (2),kislakás (2),otthon design (2),jövő (2),ces (2),okos autó (2),jövő technológia (2),futurism (2),találmányok (2),hangulatvilágítás (2),otthon design tippek (2),tech (2),okos épület (1),okos redőny (1),okosotthon ipar (1),tippek (1),gesztusérzékelő (1),intelligens épület (1),gyerekbarát (1),sonos (1),CES (1),nyílt nap (1), biztonságos otthon (1), generációk (1),technology (1),romantika (1),páratartalom (1),okos árnyékolás (1),IKEA (1),okosotthon (1),ünnepi fények (1),intelligens otthon (1),okos_otthon (1),hacker (1),felújítás (1),dekoráció (1),cyberbűnözés (1),1 nap (1),távoli elérés (1),tipp (1),diy (1),fürdőszoba (1),távoli vezérlés (1),okos randizás (1),konyha (1), szén-monoxid érzékelő (1),intelligens redőny (1),halloween (1),halloween dekoráció (1),hőmérsékletszabályozás (1),művészet (1),okos hűtő (1),ifa2017 (1),modern ház (1),okosotthon rendszerek (1),ünnepek (1),valentin (1),hangasszisztens (1),hálózati biztonság (1),okos porszívó (1),intelligens konnektor (1),hőmérséklet-szabályozás (1),internetbiztonság (1),okos berendezések (1),télapó (1),generációk (1),mikulás (1),csőtörés (1),biztonsági kamera (1),jelenlétszimuláció (1),okos világításvezérlés (1),robot fűnyíró (1),lego (1),árnyékolás (1),biztonsági rendszer (1),ötletek (1),riasztó (1),intelligens árnyékolás (1),kapuvezérlés (1),okos óraokos mérleg (1),okos otthonokos eszközök (1),karácsonyi mozi (1), karácsonyi fények (1), okos konnektor (1), (1), okos otthon (1),intelligens izzó (1), füstérzékelő (1), okos zár (1),jövő otthona (1), (1),wall-plug (1), amazon echo (1),biztonságos otthon (1),led világítás (1),hangszóró (1),fogadalom (1),karácsonyi fények (1),okosotthonokos konnektorokosotthon (1), led fények (1),karácsonyi zenék (1),karácsonyi hangulat (1),valentin nap (1),design világítás (1),dekor (1),2017 trend (1),lakásdekor (1),3d nyomtatás (1),újítások (1),házépítés (1),2017 tavasz (1),elektromos autó (1),fejlesztések (1),vezeték nélküli töltő (1),autók (1),Aston Martin (1),jövő autó (1),helykihasználás (1),smartshop (1),Aero Mobil (1),autócsodák (1),oktatás (1),digitális jövő (1),automatika (1),VR (1),repülő autó (1),lépcső világítás (1),vezetékes okosotthon (1),okosbolt (1),vezeték nélküli okosotthon (1),tárolás (1),nyaralók (1),ház eladás (1),ingatlan eladás tippek (1),design tippek (1),okos otthon (1),otthon automatika (1),button (1),elektronika (1),mini eszközök (1),lézerprojektor (1),okos tükör (1),okosóra (1),vezetéknélküli kamera (1),okos kütyü (1),tomtom (1),navigáció (1),informatika (1),applikációk (1),okos étterem (1),automata étterem (1),gyorsétterem (1),lakás (1),eladás előtt ingatlan (1),garzon (1),ces2017 (1),2017-es trendek (1),time management (1),alkalmazások (1),lifestyle (1),otthon technológia (1),lakás design (1),amazon (1),amazon echo look (1),smart kitchen (1),nyaralás (1),kutatás (1),épületek (1),energiamagtakarítás (1),utazás (1),élettér (1),lakások (1),találmány (1),kirándulás (1),kütyü (1),feladat (1),otthonok (1),amazon (1),echo (1),kütyük (1),okos árnyékolóvezérlés (1),videochat (1),kisállatok (1),alvás okosan (1),okos paplan (1),okos redőnyvezérlés (1),Z-Wave (1),hangvezérlés (1),echo dot (1),AI (1),co érzékelő (1),szénmonoxid (1),telefontöltés (1),siri (1),okos alvás (1),irodafelújítás (1),okos párna (1),pihentető alvás (1),érintés nélküli vezérlés (1),egészség (1),Do it yourself (1),csináldmagad (1),divat (1),divatblogger (1),selfie (1),hosszú hétvége (1),okos távirányító (1),távvezérlés (1),Internet of things (1),házimunka (1),kert (1),netatmo (1),apple (1),homekit (1),okos fűnyíró (1),építészet (1),szakma (1),AR (1),jövő szakmái (1),okos öntözőrendszer (1),miniatűr otthon (1),alvás (1)