Mindenkinek kijár egy nap, amit otthon tölthet teljesen haszontalanul, feladatok és elvárások nélkül.

okosotthon otthonautomatika 1 nap okos_otthon

Ma már rengetek szórakozási lehetőségünk van anélkül, hogy kilépnénk az ajtón. Nézzük, hogy egy okosotthonban hogyan fokozhatjuk mindezt.

10:00

Végre teljesül az álmom, nyugodtan alhatok egészen 10:00-ig. Kikapcsoltam a telefonomat, a redőnyöknek hála pedig teljes sötétség biztosította a pihentető alvásomat, amelyet az okosotthon alkalmazásommal időzítettem. A megfelelő időpontban lassan felgördülnek, hogy beengedjék a meleg nyári napsugarakat. Kell ennél jobb ébresztő?

okosotthon otthonautomatika 1 nap okos_otthon

10:05

Ezt a kellemes reggelt már nehéz tovább fokozni, kivéve a friss kávé illatával. A kávéfőzőmet is hozzárendeltem az otthonautomatikámhoz. Mire a konyhába érek, már friss, gőzölgő kávé vár a konyhában, miközben a kedvenc zeném szól kiváló minőségben a Sonos hangfalakból.

10:30

Hogy energikusan teljen a nap, ne feledkezem el a mozgásról ma sem. Beteszek egy kellemes jógavideót, amit a nappalimban is könnyedén le tudok követni. Épp lefelé néző kutya pózban vagyok, amikor eszembe jut, hogy egy kis oxigént nem ártana beengedni. Szólok Alexának - az okos asszisztensemnek, ami a Fibaro okosotthon rendszeremet hangalapon is képes irányítani – hogy nyissa ki az ablakot.

11:15

Lemegyek a közeli boltba, az ebédhez szükségem van egy-két dologra. Elfelejtettem megnézni, hogy van-e még tojás a hűtőben. Szerencsére nem kell emiatt visszamennem, megnézem az okos hűtőm alkalmazásával, hogy mi hiányzik.

13:00

Már csak percek kérdése és kész az ebéd, de ebben a pillanatban csöngetnek. Édesanyám az, velem tölti az ebédet. Nem kell megszakítanom a főzést és kezet mosni, csak rábökök kétszer a Fibaro okos gombra, és már be is engedtem a vendéget.

okosotthon otthonautomatika 1 nap okos_otthon

16:00

Végre van időm órákig olvasni. Az idő kellemes a nappalimban, az okos termosztát segít állandóan kellemes hőmérsékleten tartani a szobákban.

okosotthon otthonautomatika 1 nap okos_otthon

19:30

Veszek egy relaxáló fürdőt finom illóolajokkal, kellemes zenével és hangulatvilágítással. Egy gombnyomással el tudom indítani ezt az előre beállított jelenetet, eszembe is jut, hogy többször kéne kihasználnom.

20:15

Az estét egy jó filmmel zárom. Nem aprózom el, projektorra vetítem ki. Hogy ne kelljen összevissza távirányítókat nyomkodni, ehhez is beállítottam egy okosgomb nyomásra induló jelenetet. A vetítővászon legördül, a redőnyök legördülnek, de hogy ne legyen teljes sötétség, néhány LED világítás 15%-on égve marad, hogy kitaláljak a mosdóba.

okosotthon otthonautomatika 1 nap okos_otthon

Mennyi mennyi kényelem egy kellemesen szabadsággal töltött napban. Mindehhez csak egy okosotthon rendszerre volt szükségem.