Idén télen nyílik Amerikában az első olyan étteremlánc, amelyben teljesen elkerülhető az emberi interakció. A teljesen automatizált futurisztikus elképzelés az Eatsa nevéhez fűződik.

A vendégeknek lehetőségük van a mobil alkalmazáson keresztül kiválasztani az ételt, vagy pedig a helyszínen levő digitális rendelő pultnál. Az ételt egy high-tech mikrohullámú sütőhöz hasonlító üvegdobozból vehetjük át. A folyamat szuper gyors, a cég 90 mp és 3 perc közt ígéri a kiszolgálási időt, és a szolgáltatás költsége is minimális. Reggeli és ebéd tálakat már $6.95-t lehet kapni, ráadásul többféle összetevő közül választhatunk, így vegetáriánusok, glutén érzékenyek, cukorbetegek is megtalálják a számukra alkalmas menüt.

automata étterem okos étterem gyorsétterem jövő

A sok automatizált folyamat mellett az Eatsa alkalmaz emberi munkaerőt is. Minden egyes étteremben három dolgozó is fogad minket azért, hogy segíthessenek, ha technikai probléma van vagy kérdésünk van az ételekkel kapcsolatban. Arról, hogy a háttérben kik és hogyan dolgoznak, arról nem árult el részleteket az étteremlánc.