Az emberi leleményesség határtalan, ha lakóhelyekről van szó. Alábbi összeállításunkban megismerhetünk néhány olyan extrém életteret, ami merőben különbözik az általunk megszokottól.

Dom házak Indonéziában

Ezekből a dom házakból 70-et építettek azok számára, akik elvesztették otthonukat egy pusztító földrengésben. Tökéletesen ellenállóak az erős földmozgásoknak és szélviharokkal szemben is.

otthonok lakások élettér

reuters

Tumbleweed Cypress 24-es modell

Annak, aki gyakran költözik, annak ideális lehet egy ilyen otthon. Csak egy megfelelő vontató kocsi, és már magával is viheti az egész házat. Aki nem éri be a legkisebb modellel, annak van lehetősége nagyobbat is választani, a Tumbleweed 10m2-től 92m2-ig gyárt költöztethető otthonokat.

otthonok lakások élettér

reuters

Teljes kényelem 10m2-en

Gary Chang építész Hong Kong-ban mindössze 10 m2-es lakásában akár 24 különböző szobát tud létrehozni a mozgatható falaknak köszönhetően. Az egész lakás olyan, mintha egy transformers filmben lennénk.

Bio-klimatikus napenergia ház

Kelet-Franciaországban épült ez az igazán különleges, környezetbarát otthon. Az épületet gyakorlatilag egy háromdimenziós napóra, mely a nyári időszakban hűvösen tartja a hőmérsékletet, a hidegebb hónapokban pedig melegen tartja.

otthonok lakások élettér

earthtripper

Repülőgép alakú ház

A repülőgép fanatizmusnak megvannak a fokozatai. Valószínűleg ez a ház Libanonban jelenti a legmagasabb szintjét.  

otthonok lakások élettér

reuters

Nem kacsalábon, nem is kastély, viszont forog

Egy cseh építész, Bohumil Lhota 1981-ben kezdte el építeni forgatható és emelhető házát, majd 2002-ben fejezte be, így úgy fogyaszthatja el a reggeli ávéját, hogy biztosan a lehető legszebb kilátás tárul elé.

Aki a virágot szereti…

Ez a bizarr, növény borította otthon a kínai Guangzhou-ban található, a 19. emeleten. A 90-es években épült, és még mindig nem lehet tudni, hogy ki a tulajdonosa.

otthonok lakások élettér

reuters