Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

3 +1 legjobb ötlet az okoskonnektor használatára


Az okoskonnektor az egyik legolcsóbb és egyben legnépszerűbb okosotthon eszköz, bár a legtöbbjüket egész életükben csak lámpák fel- és lekapcsolásával bízzák meg. Vitathatatlan, hogy ezt a feladatot kiválóan ellátják, de valójában ennél sokkal több bennük a potenciál. Megmutatjuk milyen helyzetekre, milyen eszközökhöz érdemes még használni az okoskonnektort.


Használd kamerához


A biztonsági kamera kiváló megoldás, hogy nyomon tudjuk követni, mi történik az otthonunkban. Ugyanakkor nincs szükségünk arra, hogy folyamatosan rögzítse mi történik otthon. Az okoskonnektor könnyen megoldhatja a helyzetet, hogy ne vegyen fel folyamatosan mindent. Amikor nincs rá szükséged, egyszerűen lekapcsolható az okoskonnektor segítségével, vagy pont bekapcsolható bárhol is vagyunk.
A legjobb beállítás érdekében érdemes átgondolni, hogy mikor is kell rögzítsen. Például ha az iroda szobában van kamera, érdemes, hogy csak akkor kapcsoljon be, amikor az ajtó kinyílik és a világítás felkapcsolódik.

Amikor viszont nincs bent senki, kapcsoljon ki, ne legyen áram alatt.
Például amikor lefekvéshez készülődünk, egy okosgombot az éjjelszekrényre helyezve, amikor már minden családtag nyugovóra tér, egy egyszerű gombnyomásra bekapcsolható a kamera a lakás többi részében. Ugyanilyen könnyen ki is kapcsolhatjuk ébredés után. 


Kellemes meleg a helyiségben


Ha elektromos fűtést használunk egy helyiségben, az okoskonnektor segít, hogy kellemes meleg fogadjon minden alkalommal. Távolról be- és kikapcsolható bármikor, nem fog bekapcsolva maradni feleslegesen egy egész éjszakára, és nem kell fagyasztó hidegbe belépni az adott helyiségbe, egyszerűen távolról bekapcsolható.
Elektromos fűtést használva gondot okozhat az is, hogy nem lehet egy állandó hőmérsékletet biztosítani. Ennek vége! Okoskonnektorral és egy az okosotthon rendszerbe illeszthető termosztáttal ez is megoldható. Logikát adhatunk a rendszernek, hogy a termosztát 21 fok alá csökken, kapcsolódjon be az okoskonnektor, amibe a fűtőtestet dugtuk. Így sose hűl ki teljesen a szoba. 


Szabályozd a páratartalmat


Fűtési szezonban rengetegen küzdenek otthonuk páratartalmával, mindenki másképp. Valakinél túl sok a pára és fél, hogy bepenészedik a szoba, valakinél túl kevés, ezért kiszáradt torokkal, köhögve ébred reggelente. Szerencsére mindkét esetre kiváló elektromos eszközök érhetőek el, így mindenki megtalálja a maga problémájára a megfelelő megoldást.
Okoskonnektorba dugva pedig automatizálhatjuk az eszköz működését. Könnyedén szabályozhatjuk a páratartalmat így, mindig az optimális szinten tudjuk tartani. Viszlát penész, viszlát száraz reggeli levegő.


+1. Frissen főzött kávé reggelre


Természetesen okos kávéfőzőt is piacra dobtak már, így Wi-Fi kapcsolattal ellátott vagy bluetooth-os eszközöket könnyedén irányíthatunk, de ezek nem olcsó eszközök. Egy egyszerű kávéfőző, ami akár teafőzőként is funkcionálhat, pedig nem terheli meg annyira egy család költségvetését, és még fel is okosítható.


Okoskonnektor a falikonnektorba, okoskonnektorba dugjuk a kávéfőzőt és kész is az okos kávéfőző. Este bekészítjük a kávét, a vizet, lekapcsolt konnektor mellett a gépet viszont bekapcsoljuk. Okoskonnektor segítségével pedig reggel a megadott időpontban áram alá kerül a kávéfőző és reggel a frissen főtt kávé illatára ébredhetünk.
Megannyi lehetőség rejlik még ezeken kívül is egy okoskonnektorba. Soroljuk még? ;)

0 Tovább

Legyél te az Okos Mikulás 6 lépésben!

Hamarosan eljön az év utolsó hónapja is. Ismét ünnepi díszbe öltözik a ház kívül-belül. Gyermekeink csillogó szemmel várják a Mikulást pár nap múlva, mi felnőttek pedig hamarosan elkezdünk izgulni, hogy csak le ne bukjunk, hogy a Mikulás is mi vagyunk. 

Most megmutatom, hogyan tudunk mindent a fotelből irányítva, lebukás nélkül levezényelni.


Kellékek: 

  • csengettyű,
  • mikulásos hohohó vagy tetszőleges hangfájl,
  • okosotthon rendszerbe csatlakoztaható zenelejátszó,
  • okosvilágítás 
  • okostelefon.

Nálunk mindig úgy érkezik meg a Mikulás, hogy még nem alszik senki, hanem sötétedés után jön, hiszen annyi dolga van, hogy nálunk áll meg először.. valahogy mindig a kiszállítási lista elején vagyunk, nem is értem miért! Amikor már mindenki hazaért az óvodából, iskolából, munkahelyről, az egész család szépen megtisztította egy-egy csizmáját. Majd minden gyerek, akik nem láthatják a mikulást, elbújik a gyerekszobában, nem külön-külön, hanem együtt. A szabály az, hogy a csengettyű szóig se leskelődni, se kijönni nem lehet. Na, de ki ne leskelődne, hogy lámpa fényénél meglássa a mikulást, ahogy a csizmákkal babrál?!

Íme a varázslat: 

1.) Nyugodtan ülve a kanapén vagy a fotelban az okostelefonról elindítjuk a hohohó mikulásos hangot a csizmás szobában

2.) Az okosvilágítás fényeit tompítjuk, amitől félhomály lesz a szobában, majd szinte teljes sötétség.

3.) Ekkor jön anya és apa, akik gyorsan bele csempészik az ajándékot halkan a kiscsizmákba, szigorúan magukat sem kihagyva 

4.) Majd visszaülnek a kanapéra, mintha mi sem történt volna 

4.) Ide beszúrhatunk egy rénszarvas fújtatás hangot egy a bejárathoz közeli hangfalon lejátszva

5.) Amikor pedig úgy érezzük, hogy a Mikulás már biztosan tovább állna, jöhet a csengettyű hang 

6.) Ezzel egyidőben a világítást újból felhúzzuk teljes fényre fokozatosan, sőt karácsonyi színekre is válthat, ha alkalmas színes világításra.

Garantáltan ezután rohanni fognak ki a szobából a gyerekek, hogy Mikulás utolsó lépteit, vagy legalább az elsuhanó szán utolsó pillantását elkapják. Hol van anya és apa? Teljes nyugalommal ül a kanapén és nem gyöngyözik a homlokuk az izgalomtól, mint a mi szüleink idejében, a még okosotthon nélküli időben. Ezután könnyebb meglepődött arcot imitálni a gyerekek előtt, valahogy valódibbnak is hat a meglepettségünk és még talán mi magunk is elhisszük, hogy a Mikulás volt itt.

Hajrá okos Mikulások! Hohohó!

0 Tovább

4 okos tipp, ha van iskolás gyereked

Igazából nincs is "buta" otthon, csak olyan, amiben a benne rejlő összes lehetőséget nem aknáztuk még ki. Egy otthon mindig lehet biztonságosabb, gazdaságosabb, kényelmesebb - főleg, ha a gyerekek kora délután egyedül vannak otthon, iskola után. Egy okosotthon rendszer pedig mindezt egyszerre tudja biztosítani számunkra.

Hogyan? 

Biztonságban hazaért!


Amikor a lurkók elindulnak reggel a suliba, már akkortól izgulunk értük, és így megy ez egész nap. Vége a tanításnak és bandába verődve elindulnak haza. Feszülten várjuk a percet a délutánban, amikor jön a telefon, hogy hazaért gyermekünk. De mi van ha nem jön a telefon? Akkor vesszük elő a telefonunkat és látjuk meg a FIBARO applikációban, hogy igazából már több mint fél órája belépett a bejárati ajtón és még a hűtőben is megtalálta a finom falatokat, majd a szobájába zárkózott. Mindezt egyetlen eszköz segítségével a nyitásérzékelő használatával tudjuk nyomon követni, hiszen követhetjük melyik ajtót nyitotta ki.

Gazdálkodj okosan!


Ha már minden rendben és hazaért gyermekünk, jár neki egy kis kikapcsolódás mielőtt leül tanulni. Keményen tanult egész nap, ennyi leengedés megengedett. De mennyi az az ennyi? És honnan tudhatom a munkahelyemen, hogy betartja a megengedett játékidőt délután 3 és 4 között és nem játszik tovább? Vagy FIBARO okoskonnektorral a dugaljba dugva vagy Switch relé-vel a konnektorba építve. Ezután már csak időzítenünk kell az eszközt, hogy 15.00-kor felkapcsolja és 16.00-kor lekapcsolja az áramot a beledugott eszközről. Így nincs tovább felesleges áramfogyasztás, nincs tovább játék a számítógépen, vagy nincs tovább tévé, jöhet a tanulás.

Kényelem vagy lustaság?


Nagy örömben, hogy itt a számítógépezés ideje, vagy kezdődik a kedvenc mese, gyermekünk csak végigrohan a lakáson felkapcsolva mindenhol a világítást, de le már nem kapcsolja senki? Az uzsonárra félretett szendvics gazdára talál, de a konyhai világítás nem kapcsolja magát? Hát tanítsuk meg! A FIBARO család mozgásérzékelőjét felszerelve a “hurrikán” útján és a konyhában, a villanykapcsolók mögé pedig relé modult illesztve a világítás mindenhol le tud kapcsolódni, mikor kis csibészünk már min 5 perce nem járt arra. Ez egyben gazdaságos és kényelmes is.

Éjszakába nyúló munka és az otthon lévő gyerek biztonsága összeegyeztethető


Egyikőnknek sem az a célja, hogy az okosotthonunk helyettünk nevelje gyermekünket, vagy ellássa nélkülünk. Ugyanakkor jöhet egy projekt zárás, egy határidő kimaxolása, amikor valahogy se apa, se anya nem ér haza késő este előtt. Ilyenkor is biztonságban tudhatjuk gyermekünket otthon. Okosotthonba integrált redőnyökkel bárhonnan, bármikor lehúzhatjuk őket, a bejárat előtt elhelyezett mozgásérzékelő jelez, ha valaki megjelent az ajtó előtt, egy okoskaputelefon pedig egyből nekünk kapcsolja a váratlan vendégünket és nem kell félnünk, hogy a gyerekek elkotyogják magukat: “Anya, apa dolgozik, egyedül vagyunk itthon”.

Ha pedig valami szokatlant jelez okosotthonunk az applikáción, akkor egyből meg tudjuk kérni a szomszéd hölgyet, nézzen rá a gyerekekre. Viszont cserébe ne felejtsünk el neki vinni egy csokor virágot, meghálálva segítségét.

Ezek csak kiragadott példák az okosotthonban élt mindennapokból. Ennél még sokkal többet rejt, sokkal több funkciót találunk egy okos lakásban vagy egy okosházban. Ismerd meg a többi lehetőséget is!

0 Tovább

otthonautomatika

blogavatar

Hogy működik egy okos otthon? Hogyan teszik egyszerűbbé az okos eszközök a mindennapjainkat? www.otthonautomatika.hu Látogassa meg weboldalunkat is.

Utolsó kommentek

Címkefelhő

okosotthon (88),okos otthon (47),smart home (41),intelligens otthon (24),smarthome (24),otthonautomatika (23),iot (17),FIBARO (14),fibaro (14),z-wave (11),okos eszközök (10),okos eszköz (9),IOT (9),okos termosztát (7),fűtésvezérlés (7),okos ház (7),okos világítás (7),biztonság (6),redőnyvezérlés (6),lakberendezés (6),design (5),okos fűtés (5),okos konnektor (5),mesterséges intelligencia (5),okosház (4),otthon (4),lakásfelújítás (4),mozgásérzékelő (4),FIBARO (4),világításvezérlés (4),okos konyha (4),füstérzékelő (3),co sensor (3),világítás (3),szén-monoxid érzékelő (3),okoskonnektor (3),fűtés (3),okos nyaraló (3),vezetéknélküli eszköz (3),okos kert (3),nyitásérzékelő (3),futurizmus (3),berendezés (3),construma (3),energiamegtakarítás (3),kamera (3),távoli ellenőrzés (3),DIY (2),okos iroda (2),árnyékolásvezérlés (2),energiatakarékosság (2),airbnb (2),okos lakás (2),CES2018 (2),IoT (2),technológia (2),életmód (2),karácsony (2),alexa (2),intelligens ház (2),szénmonoxid érzékelő (2),wallplug (2),smartme (2),zwave (2),távoli irányítás (2),vízérzékelő (2),okosotthon rendszer (2),virtuális valóság (2),okos otthon rendszer (2),öntözőrendszer (2),okos zár (2),távoli felügyelet (2),ingatlan (2),okoslakás (2),2017 trendek (2),kislakás (2),otthon design (2),jövő (2),ces (2),okos autó (2),jövő technológia (2),futurism (2),találmányok (2),hangulatvilágítás (2),otthon design tippek (2),tech (2),okos épület (1),okos redőny (1),okosotthon ipar (1),tippek (1),gesztusérzékelő (1),intelligens épület (1),gyerekbarát (1),sonos (1),CES (1),nyílt nap (1), biztonságos otthon (1), generációk (1),technology (1),romantika (1),páratartalom (1),okos árnyékolás (1),IKEA (1),okosotthon (1),ünnepi fények (1),intelligens otthon (1),okos_otthon (1),hacker (1),felújítás (1),dekoráció (1),cyberbűnözés (1),1 nap (1),távoli elérés (1),tipp (1),diy (1),fürdőszoba (1),távoli vezérlés (1),okos randizás (1),konyha (1), szén-monoxid érzékelő (1),intelligens redőny (1),halloween (1),halloween dekoráció (1),hőmérsékletszabályozás (1),művészet (1),okos hűtő (1),ifa2017 (1),modern ház (1),okosotthon rendszerek (1),ünnepek (1),valentin (1),hangasszisztens (1),hálózati biztonság (1),okos porszívó (1),intelligens konnektor (1),hőmérséklet-szabályozás (1),internetbiztonság (1),okos berendezések (1),télapó (1),generációk (1),mikulás (1),csőtörés (1),biztonsági kamera (1),jelenlétszimuláció (1),okos világításvezérlés (1),robot fűnyíró (1),lego (1),árnyékolás (1),biztonsági rendszer (1),ötletek (1),riasztó (1),intelligens árnyékolás (1),kapuvezérlés (1),okos óraokos mérleg (1),okos otthonokos eszközök (1),karácsonyi mozi (1), karácsonyi fények (1), okos konnektor (1), (1), okos otthon (1),intelligens izzó (1), füstérzékelő (1), okos zár (1),jövő otthona (1), (1),wall-plug (1), amazon echo (1),biztonságos otthon (1),led világítás (1),hangszóró (1),fogadalom (1),karácsonyi fények (1),okosotthonokos konnektorokosotthon (1), led fények (1),karácsonyi zenék (1),karácsonyi hangulat (1),valentin nap (1),design világítás (1),dekor (1),2017 trend (1),lakásdekor (1),3d nyomtatás (1),újítások (1),házépítés (1),2017 tavasz (1),elektromos autó (1),fejlesztések (1),vezeték nélküli töltő (1),autók (1),Aston Martin (1),jövő autó (1),helykihasználás (1),smartshop (1),Aero Mobil (1),autócsodák (1),oktatás (1),digitális jövő (1),automatika (1),VR (1),repülő autó (1),lépcső világítás (1),vezetékes okosotthon (1),okosbolt (1),vezeték nélküli okosotthon (1),tárolás (1),nyaralók (1),ház eladás (1),ingatlan eladás tippek (1),design tippek (1),okos otthon (1),otthon automatika (1),button (1),elektronika (1),mini eszközök (1),lézerprojektor (1),okos tükör (1),okosóra (1),vezetéknélküli kamera (1),okos kütyü (1),tomtom (1),navigáció (1),informatika (1),applikációk (1),okos étterem (1),automata étterem (1),gyorsétterem (1),lakás (1),eladás előtt ingatlan (1),garzon (1),ces2017 (1),2017-es trendek (1),time management (1),alkalmazások (1),lifestyle (1),otthon technológia (1),lakás design (1),amazon (1),amazon echo look (1),smart kitchen (1),nyaralás (1),kutatás (1),épületek (1),energiamagtakarítás (1),utazás (1),élettér (1),lakások (1),találmány (1),kirándulás (1),kütyü (1),feladat (1),otthonok (1),amazon (1),echo (1),kütyük (1),okos árnyékolóvezérlés (1),videochat (1),kisállatok (1),alvás okosan (1),okos paplan (1),okos redőnyvezérlés (1),Z-Wave (1),hangvezérlés (1),echo dot (1),AI (1),co érzékelő (1),szénmonoxid (1),telefontöltés (1),siri (1),okos alvás (1),irodafelújítás (1),okos párna (1),pihentető alvás (1),érintés nélküli vezérlés (1),egészség (1),Do it yourself (1),csináldmagad (1),divat (1),divatblogger (1),selfie (1),hosszú hétvége (1),okos távirányító (1),távvezérlés (1),Internet of things (1),házimunka (1),kert (1),netatmo (1),apple (1),homekit (1),okos fűnyíró (1),építészet (1),szakma (1),AR (1),jövő szakmái (1),okos öntözőrendszer (1),miniatűr otthon (1),alvás (1)