Ránézünk a naptárra és meglepődve látjuk, már csak alig pár nap van hátra karácsonyig. Ez az év is elszaladt, hamarosan itt vannak a karácsonyi vacsora vendégek. Már kész a bevásárlólista, már tudod honnan veszitek ebben az évben a fát, már megvan a karácsonyi hangulat a szívedben, és izgalommal készülsz az ünnepi vacsorára. Hagyd hogy az okosotthonod is segítsen a hangulat megteremtésében aznap este. Programozz fel előre jeleneteket, és kápráztasd el a vendégeket. Van 3 tippem, hogyan!

Okos hangulatvilágítás a vacsorához


Nincs is annál hangulatosabb, amikor maga a világítás is a hangulatunkat tükrözi: Állíts be karácsonyi vacsora jelenetet a világítás vezérlésére!

A világítás tompuljon el kellemes diszkrét fénnyé, kapjon nagyobb figyelmet a vacsora asztalon lévő gyertyafény. Kapcsolódjon fel az elektromos kandalló, hogy lángja is a meghitt hangulatot árassza. A karácsonyfa fényei váltsanak kellemes színes, nem vadul villogó módba. Mindenki át tudja élni ilyen fények mellett a karácsony szellemét, a szeretet és meghittség érzését.

Karácsonyi dallista mindenhol


Kihagyhatatlanok a karácsonyi dalok. Minden évben kellemetlen ugrálni a youtube elé minden dal után, hogy most mi következzen, a lakásban nem is mindenhol hallható. Legyen ennek a kellemetlenségnek vége. Állíts össze előre egy listát a délutánra, a vacsorához, az ajándékbontáshoz, vagy akár már az előkészületekhez. Nyisd meg az appot a telefonodon és a megfelelő listát indítsd el a megfelelő időben. Nincs szükség minden szobában a zenére? Válaszd ki, hol akarod hallani és csak ott csendüljön fel a “Kis karácsony, nagy karácsony”!  

Mozi jelenet karácsonykor is


Megérkezett mindenki és gyerekek mindenképpen meg akarják nézni a Jégvarázst, vagy elmaradhatatlan egy közös Reszkessetek betörők mozi? Nincs más dolgod, mint az amúgy is felprogramozott mozi jelenethez hozzáadni a világítás lekapcsolását és a karácsonyi fények tompítását. Ezután csak egy gombnyomás és már indulhat is a film!

Legyen a Karácsonyod is okos, ne csak az otthonod!