Valentin Nap… csupa szirup és cukormáz. Az a nap, amikor bármit teszünk, bármit veszünk, biztosan nem válunk nevetségessé, hiszen minden a szerelem nevében teszünk.  Bármit veszünk a másiknak, bármivel ajándékozzuk meg szívünk választottját, semmit sem ér az igazi valentin napi hangulat nélkül.

Függetlenül a kapcsolat szintjétől, komolyságától, leginkább a megfelelő hangulat fogja meghatározni az igazi Valentin Napot. Az okosotthon ebben is segítségünkre lesz. Mutatjuk, mire érdemes figyelni, ha otthon ünnepeljük ezt a napot.

Megöli a hangulatot: a csend

Ha bárkit megkérdezünk, hogy hogyan képzelik el az igazi romantikus valentin napot, biztosan számtalan sok elképzelést hallanánk. Ami viszont a legtöbb esetben megegyezne, hogy valamilyen zene biztos van az elképzelésében. 
A kínos csend meg tudja ölni a pillanatot, így egy kellemes romantikus dallista mindenképpen el kell.  Ha már összeválogattuk a zenéket, tegyük automatikus lejátszásra, és okosotthon rendszerünkben logika megadása után megfelelő hangerővel szólhat akár háttérzeneként, akár táncra is perdülhetünk egy-egy dal erejéig. 

Megöli a hangulatot: a túl vakító fény

Amikor a zene megfelelő, a helyszín tökéletes és a fényt pedig a vakító mennyezeti lámpa szolgáltatja. Megöli a hangulatot az biztos. Programozzuk fel, hogy a fények meghitt hangulata kövesse utunkat a lakásban. Miután elhagytuk az előszobát, a megterített asztalt csak egy kellemes hangulatvilágítás vegye körbe. Hogy a konyhában is eltompuljon a fény, amikor már nem vagyunk ott, de az ételek tálalásakor megfelelő megvilágításunk legyen, csak egy parancssor az egész.

 


Megöli a hangulatot: a nem megfelelő hőmérséklet


Biztos nem találunk olyan embert, aki ezen a szívet melengető napon, pont a valentin napi vacsora alatt örülne neki, hogy fázik, vagy pont, hogy túl melege van.  Február van, fontos a megfelelő, kellemes hőmérséklet. Okostermosztáttal nem kell figyelnünk a hőmérsékletre, figyel rá helyettünk a rendszer. Így biztosan nem fog kihűlni a szívünk.

Ez az a nap, amikor mindennek tökéletesnek kell lennie. Ezek azok a trükkök, amikkel igazán kellemes Valentin napi hangulatot tudunk teremteni otthonunkba.

Kívánunk szeretetben gazdag február 14-ét!