Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Az otthon igazi melege

A házad, lakásod attól lesz igazán otthonos, ha jó érzésekkel térsz haza egy nehéz nap után, és valóban tudsz pihenni benne. Az okos otthonoknál éppen ezért a biztonság és az energiatakarékosság mellett a komfortérzet biztosítása is nagyon fontos!


Te is megpróbálsz úgy spórolni a fűtésszámlán, hogy amikor elindulsz otthonról, letekerd a fűtést, hogy az ne menjen feleslegesen egész nap? A téli nagy hidegekben ezzel sajnos inkább ártasz és pedig nem spórolsz, ráadásul a hideg lakásba hazaérve nem is érzed magad majd igazán komfortosan, mivel bőven kell idő ahhoz, hogy a napközben áthűlt szobák ismét megfelelő hőmérsékletűek legyenek. 


Miért ne tekerd le nagyon a fűtést?

Ha egy átlagos méretűnek mondható téglaházat vagy lakást fűtesz, akkor ott a szerkezet is átmelegszik a hőnek köszönhetően. Ha letekered a fűtést, a falak még legalább fél napig érezhetően adják le a meleget, ez viszont pont annyi idő, hogy mire hazaérsz, a falak is teljesen áthűlnek. Este bár bekapcsolod a fűtést, az áthűlt falak már a hideget fogják sugározni sok-sok órán keresztül. 
A falak újra felfűtése pedig sokkal nagyobb energiafelhasználást igényel, mintha egy kellemes szobahőmérsékleten hagynád napközbenre is a fűtést. 

Mi a megoldás?

Egy okos rendszer pont a fenti probléma megoldásában segít neked! Szerencsére már olyan okos fűtőrendszerek vannak, amiket a telefonodról is irányíthatsz. Így indulás előtt az irodából, az edzőteremből kilépve vagy épp bevásárlás közben is megnézheted, hogy hány fok van épp otthon és kedvedre állíthatod azt.
Óriási előnye, hogy ez a rendszer a szokásaid alapján felállít egy algoritmust és azt felhasználva szabályozza otthonod fűtését.

Hogy néz ki ez a gyakorlatban?

Amikor elmész otthonról, bekapcsol a takarékos funkció, az üres lakásban csökken a hőmérséklet, mégsem hűl ki. Ezzel sok energiát megspórolsz úgy, hogy mégis meleg házba érhetsz haza. 
Ha te általában délután 5-6 óra körül érsz haza, akkor a vezérlés már 4 órától fokozatosan fűti fel a lakást, hogy a megfelelő hőmérsékletű szobába léphess be a nap végén.
Ha este 10-kor mész lefeküdni és általában 2-3 fokkal veszed le ilyenkor a fűtést, az okos rendszer követni fogja a szokásaidat, és ezek alapján felállít egy algoritmust, ami vezérli majd a fűtést. Neked már nem kell tekergetni a termosztátot, hanem a rendszer automatikusan lejjebb állítja a hőfokot éjjelre.

Praktikum és kényelem egyszerre?

A konyhában legyen 20 fok, a fürdőben 23, a garázst elég 16 fokon tartani? Amíg reggelizel vagy filmet nézel a nappaliban, miért menjen a hálószobában a fűtés 28 fokon? Minek fűteni a vendégszobát, ha csak hétvégén mennek át hozzád a barátok? Az okos vezérléssel nagyon egyszerűen minden helyiséget külön hőmérsékletre tudsz állítani, ezzel is csökkentve az energiafelhasználást. 


Az okos otthonok már nem a jövő találmányait, hanem a jelen praktikáit jelentik, amik használatával rövidtávon megtérülnek a beszerzési költségeid. Otthonod pedig a saját igényeidre szabva teljesen komfortos lesz számodra, és nem utolsó sorban a környezet terhelését is csökkented!

0 Tovább

6 okos biztonsági és kényelmi tipp miniszabi idejére

Pár napra elutazol és szeretnéd biztonságban tudni az otthonodat? Adunk néhány tippet, hogyan segíthet az okos otthonod abban, hogy lakásod minél kevésbé legyen célpontja egy esetleges behatolásnak: 

1.) Jelenlét szimuláció elektromos redőnnyel

okosotthonokos konnektorokosotthon biztonságos otthon okos konnektor intelligens otthon wallplug távoli felügyeletMindig eldöntendő kérdés, hogy elutazáskor mit is tegyünk a redőnyökkel. Hiszen ha pár napig folyamatosan felhúzva tartjuk, akkor persze napközben a szokásos állapot látható kívülről, éjszaka azonban igencsak feltűnő lehet egy megfigyelő számára, hogy a redőnyöket senki sem húzta le. Ha viszont pár napra leeresztve hagyjuk a redőnyöket, akkor nappal lehet feltűnő, hogy semmilyen mozgás nincs a házban... tehát könnyebb a behatolás. Erre kiváló megoldás lehet az okos otthon rendszerrel vezérelhető motoros redőnyök használata, amelyet beprogramozva a redőnyök ugyanazt a rutint hajtják végre mintha csak otthon lennénk. Ráadásul a lakást díszítő szobanövények is fényhez jutnak az utazásunk ideje alatt. 

2.) Jelenlét szimuláció fényekkel

Nincs elektromos redőnyöd? Sebaj! A világítás szabályozásával is keltheted azt a látszatot, mintha otthon lennél. Főképp az utcára néző ablakok, illetve az ajtó előtti világítás időközönkénti felkapcsolása lehet igencsak hasznos, és az esetleges figyelők számára olyan jel, amely arra utal, bizony ebben a házban mozgás van. Okos otthon rendszeredben könnyedén eltárolhatsz egy rutint, ami szerint kora reggel, és sötétedéskor fel-fel kapcsolódik néhány lámpa egy rövid időre. 

okosotthonokos konnektorokosotthon biztonságos otthon okos konnektor intelligens otthon wallplug távoli felügyelet

3.) Okos konnektor használata

Ha még nem ruháztál be okos otthon rendszerre, akkor próbáld ki első lépésben az okos konnektort! Az okos konnektor segítségével időzíthető az általa vezérelt elektromos eszköz, legyen ez akár egy kinti lámpa, vagy bármely beltéri lámpád, vagy éppen az akvárium lámpája - így nem csak a biztonságért, hanem a halak kényelméért is tettél :)

Társasházban laksz? A hangok is hallatszanak akár az utcán, akár a folyosón? Akkor használd az okos konnektort multimédiás eszközeidhez: este jó nagy hangerőre állítva kapcsolja be a zenét - ezzel is sugallva az esetleges rosszakarónak, hogy valaki bent éppen nagyon jól érzi magát.

4.) Távoli felügyelet

Okos otthon rendszered persze távolról is folyamatosan ellenőrizhető egy arra megfelelő alkalmazással. Néhány mozgásérzékelő, néhány kamera és bármilyen szokatlan cselekvést tapasztal a rendszer, azonnal értesítést küld a mobilodra. Amelyen te akár rögtön ellenőrizni is tudod, hogy a kerítésen éppen csak egy bátor macska ugrott át, és ezt érzékelte a rendszer vagy egy valódi veszélyt jelentő esemény történt. 

Te is feledékeny professzor vagy? Indulás előtt még vasaltál, de nem emlékszel biztosan, hogy kikapcsoltad-e a vasalót? Ha okos konnektort használsz, akkor akár távolról is lekapcsolhatod, megelőzve ezzel az esetleges károkat. 

okosotthonokos konnektorokosotthon biztonságos otthon okos konnektor intelligens otthon wallplug távoli felügyelet

5.) Okos zár a legvégső esetre

Pont elfelejtettél szólni az anyósodnak, hogy elutaztok pár napra?  ;) Vagy megkérted a szomszéd nénit, hogy az utazás ideje alatt locsolja meg a virágokat? A lakás ajtajára helyezett okos zárat egyrészt időzíteni is tudod, másrészt akár távolról is ki tudod nyitni a lakás ajtaját, ha be szeretnél valakit engedni a távollétedben. 

6.) Kényelem bebiztosítva

A legtöbb termosztát ma már egyszerűen programozható egy fix időben való bekapcsolásra, de mi van ha közbejön valami és hamarabb érkezel haza? A hideg lakásba belépni, arra várni, hogy felfűtsenek végre a radiátorok, legyen végre melegvíz... nem a legkellemesebb "mindenütt jó, de legjobb otthon" hazaérkezés. Okos otthon rendszerrel azonban váratlan hazautazás esetén elindíthatod a fűtést, a vízmelegítőt és máris úgy érkezel haza, mintha a házad csak rád várt volna. 

okosotthonokos konnektorokosotthon biztonságos otthon okos konnektor intelligens otthon wallplug távoli felügyelet

0 Tovább

otthonautomatika

blogavatar

Hogy működik egy okos otthon? Hogyan teszik egyszerűbbé az okos eszközök a mindennapjainkat? www.otthonautomatika.hu Látogassa meg weboldalunkat is.

Utolsó kommentek

Címkefelhő

okosotthon (88),okos otthon (47),smart home (41),intelligens otthon (24),smarthome (24),otthonautomatika (23),iot (17),FIBARO (14),fibaro (14),z-wave (11),okos eszközök (10),okos eszköz (9),IOT (9),okos termosztát (7),fűtésvezérlés (7),okos ház (7),okos világítás (7),biztonság (6),redőnyvezérlés (6),lakberendezés (6),design (5),okos fűtés (5),okos konnektor (5),mesterséges intelligencia (5),okosház (4),otthon (4),lakásfelújítás (4),mozgásérzékelő (4),FIBARO (4),világításvezérlés (4),okos konyha (4),füstérzékelő (3),co sensor (3),világítás (3),szén-monoxid érzékelő (3),okoskonnektor (3),fűtés (3),okos nyaraló (3),vezetéknélküli eszköz (3),okos kert (3),nyitásérzékelő (3),futurizmus (3),berendezés (3),construma (3),energiamegtakarítás (3),kamera (3),távoli ellenőrzés (3),DIY (2),okos iroda (2),árnyékolásvezérlés (2),energiatakarékosság (2),airbnb (2),okos lakás (2),CES2018 (2),IoT (2),technológia (2),életmód (2),karácsony (2),alexa (2),intelligens ház (2),szénmonoxid érzékelő (2),wallplug (2),smartme (2),zwave (2),távoli irányítás (2),vízérzékelő (2),okosotthon rendszer (2),virtuális valóság (2),okos otthon rendszer (2),öntözőrendszer (2),okos zár (2),távoli felügyelet (2),ingatlan (2),okoslakás (2),2017 trendek (2),kislakás (2),otthon design (2),jövő (2),ces (2),okos autó (2),jövő technológia (2),futurism (2),találmányok (2),hangulatvilágítás (2),otthon design tippek (2),tech (2),okos épület (1),okos redőny (1),okosotthon ipar (1),tippek (1),gesztusérzékelő (1),intelligens épület (1),gyerekbarát (1),sonos (1),CES (1),nyílt nap (1), biztonságos otthon (1), generációk (1),technology (1),romantika (1),páratartalom (1),okos árnyékolás (1),IKEA (1),okosotthon (1),ünnepi fények (1),intelligens otthon (1),okos_otthon (1),hacker (1),felújítás (1),dekoráció (1),cyberbűnözés (1),1 nap (1),távoli elérés (1),tipp (1),diy (1),fürdőszoba (1),távoli vezérlés (1),okos randizás (1),konyha (1), szén-monoxid érzékelő (1),intelligens redőny (1),halloween (1),halloween dekoráció (1),hőmérsékletszabályozás (1),művészet (1),okos hűtő (1),ifa2017 (1),modern ház (1),okosotthon rendszerek (1),ünnepek (1),valentin (1),hangasszisztens (1),hálózati biztonság (1),okos porszívó (1),intelligens konnektor (1),hőmérséklet-szabályozás (1),internetbiztonság (1),okos berendezések (1),télapó (1),generációk (1),mikulás (1),csőtörés (1),biztonsági kamera (1),jelenlétszimuláció (1),okos világításvezérlés (1),robot fűnyíró (1),lego (1),árnyékolás (1),biztonsági rendszer (1),ötletek (1),riasztó (1),intelligens árnyékolás (1),kapuvezérlés (1),okos óraokos mérleg (1),okos otthonokos eszközök (1),karácsonyi mozi (1), karácsonyi fények (1), okos konnektor (1), (1), okos otthon (1),intelligens izzó (1), füstérzékelő (1), okos zár (1),jövő otthona (1), (1),wall-plug (1), amazon echo (1),biztonságos otthon (1),led világítás (1),hangszóró (1),fogadalom (1),karácsonyi fények (1),okosotthonokos konnektorokosotthon (1), led fények (1),karácsonyi zenék (1),karácsonyi hangulat (1),valentin nap (1),design világítás (1),dekor (1),2017 trend (1),lakásdekor (1),3d nyomtatás (1),újítások (1),házépítés (1),2017 tavasz (1),elektromos autó (1),fejlesztések (1),vezeték nélküli töltő (1),autók (1),Aston Martin (1),jövő autó (1),helykihasználás (1),smartshop (1),Aero Mobil (1),autócsodák (1),oktatás (1),digitális jövő (1),automatika (1),VR (1),repülő autó (1),lépcső világítás (1),vezetékes okosotthon (1),okosbolt (1),vezeték nélküli okosotthon (1),tárolás (1),nyaralók (1),ház eladás (1),ingatlan eladás tippek (1),design tippek (1),okos otthon (1),otthon automatika (1),button (1),elektronika (1),mini eszközök (1),lézerprojektor (1),okos tükör (1),okosóra (1),vezetéknélküli kamera (1),okos kütyü (1),tomtom (1),navigáció (1),informatika (1),applikációk (1),okos étterem (1),automata étterem (1),gyorsétterem (1),lakás (1),eladás előtt ingatlan (1),garzon (1),ces2017 (1),2017-es trendek (1),time management (1),alkalmazások (1),lifestyle (1),otthon technológia (1),lakás design (1),amazon (1),amazon echo look (1),smart kitchen (1),nyaralás (1),kutatás (1),épületek (1),energiamagtakarítás (1),utazás (1),élettér (1),lakások (1),találmány (1),kirándulás (1),kütyü (1),feladat (1),otthonok (1),amazon (1),echo (1),kütyük (1),okos árnyékolóvezérlés (1),videochat (1),kisállatok (1),alvás okosan (1),okos paplan (1),okos redőnyvezérlés (1),Z-Wave (1),hangvezérlés (1),echo dot (1),AI (1),co érzékelő (1),szénmonoxid (1),telefontöltés (1),siri (1),okos alvás (1),irodafelújítás (1),okos párna (1),pihentető alvás (1),érintés nélküli vezérlés (1),egészség (1),Do it yourself (1),csináldmagad (1),divat (1),divatblogger (1),selfie (1),hosszú hétvége (1),okos távirányító (1),távvezérlés (1),Internet of things (1),házimunka (1),kert (1),netatmo (1),apple (1),homekit (1),okos fűnyíró (1),építészet (1),szakma (1),AR (1),jövő szakmái (1),okos öntözőrendszer (1),miniatűr otthon (1),alvás (1)