Amikor eljön az otthonváltás ideje, és meghirdeted eladásra régi kis kuckódat, nem árt minél jobban kipofozni, hogy lenyűgözze a vásárlókat, vagy egyenesen bele is szeressenek.

  1. Varázsold világossá, vidámmá és hívogatóvá

Ez a három legfontosabb dolog, amiért megvesznek egy lakást. Az, hogy mennyire világos egy lakás, többnyire a fekvésétől és a környezettől függ, de apró trükkökkel sokat javíthatsz rajta. Tisztítsd meg az ablakokat, használj nagyobb teljesítményű izzókat, és frissítsd fel a festést.

okos ház eladás előtt ingatlan ingatlan eladás tippek ház eladás

Egy otthon legnagyobb értéke a világosság, a lakás jövendőbeli tulajdonosainak is ez lesz az elsődleges szempontja. Engedj be otthonodba annyi természetes fényt, amennyit csak lehet. Nyisd szét a sötétítőket, húzd fel az árnyékolókat, amiket érdemes lecserélni, ha már nagyon szakadtak.

A szobáknak új érzete kell, hogy legyen. Az újrafestés rengeteget javít a szobák atmoszféráján, és kellemesebbé, frissebbé teszi a levegőt is. Bánj óvatosan a merész színekkel. Nem biztos, hogy a vevőknek is olyan szimpatikus lesz, mint neked. Használj inkább semleges színeket, azzal nem tévedhetsz nagyot.

okos ház eladás előtt ingatlan ingatlan eladás tippek ház eladás

Az új villanykörték nagyot dobnak a szobán. Helyezz el minden 50 négyzettméterre legalább egy 100 wattos világítást, és kombináld álló és asztali lámpákkal. Léteznek design villanykörték is, amelyek hozzátehetnek otthonod egyediségéhez.

  1. Vidd el otthonodat a házból

Egy otthon eladása érzelmileg megterhelő élmény. Amerre csak nézel, emlékek törnek fel. Családi fotók a nappaliban, a lépcső melletti falon és a hűtőszekrényen. Az ingatlanosok azt szokták javasolni, hogy ezeket rejtsük el a vásárlók elől, hiszen nem szívesen költöznek olyan helyre, ahol bármi is az előző tulajdonosra emlékezteti őket. Szerencsés, ha azt látják, hogy te csak egy rövid időre jöttél oda megmutatni a házat, és már össze vagy pakolva, hogy az új otthonodba költözz.

okos ház eladás előtt ingatlan ingatlan eladás tippek ház eladás

  1. Nézd kívülről a lakásodat és legyél kreatív

Azért, mert az utóbbi években minden ugyanott állt, nem biztos, hogy azon nem érdemes változtatni. Költöztess át bútorokat egyik szobából a másikba, ha az kell, hogy magazinba illően nézzen ki a lakás. Hívd át a barátaidat, kérd ki a véleményüket. Megéri akár szakember segítségét is kérni. A hiedelmekkel ellentétben nem olyan magas az órabérük, ráadásul pár óra alatt teljesen át lehet rendezni a házat. Segít eldönteni, hogy mi az, amire szükség lehet, és mi az, amire nem. Így fel lehet szabadítani a tereket, és tágasabbnak, barátságosabbnak is fognak tűnni.

  1. Automatizált otthon

Szintén sokan azt gondolják, hogy egy okosház kialakítása milliókba kerülő, rengetek rombolási munkával járó procedúra. Ma már a vezeték nélküli intelligencia egy alap csomagja nem kerül többe, mint egy laptop, és ha ilyen automatikával rendelkezik otthonunk, a befektetés többszörösével, okosotthonként hirdethetjük meg. A vásárlókat pedig lenyűgözhetjük a távolról is vezérelhető világítással, vagy a sötétítők automatizálásával és az ezzel járó kényelemmel.

okos ház eladás előtt ingatlan ingatlan eladás tippek ház eladás

  1. Az első benyomás talán az egyetlen benyomás

Az első benyomás fontosságát nem lehet hangsúlyozni, mennyire fontos. A sövények rendbetétele, a fű lenyírása nagyon sokat számíthat. A fákat is érdemes rendbe tenni, főleg, ha takarják az ablakokat. Ellenkező esetben elijeszthetjük a vásárlókat úgy, hogy még csak be se értek a házba.

okos ház eladás előtt ingatlan ingatlan eladás tippek ház eladás

Feldobhatjuk a kertet lámpa állványokkal, és kültéri ládákkal, amelyekbe virágokat ültethetünk.

Újabb nagyszerű ötlet, a bejárati ajtó lefestése egy világos színnel. Úgy fessen kívülről a ház, hogy a vevők alig várják, hogy megnézhessék belülről is!