Kapuirányítás okos telefonnal? Semmi akadálya!
Rengeteg olyan szituáció van, amikor nem tudunk, vagy nem szeretnénk a kocsiból kiszállni és kinyitni a kaput. Pár életszerű példát mutatunk, ami sokunk életében okozhat fejfájást, és persze a megoldást is bemutatjuk cikkünkben!


A kényelem ne legyen luxus


Ki akarna például esős időben, a sárban lépkedve bajlódni a kapuval? Ha pedig a garázsunk az útra nyílik, és ott kell megállni arra az időre, amíg kinyitunk és becsukjuk, akkor mi is csak kapkodni fogunk és a forgalmat is feltartjuk, ez pedig roppant balesetveszélyes. 


A bluetoothos rendszereknek csak 10 méter a hatótávolságuk, így ezzel a technológiával várni kell egy kicsit a kapunk előtt. Lejtős utcán, hóban, csúszós felületen pedig érthető módon nem akar senki megállni, mert aztán az utca aljáig fog visszacsúszni, újra lendületet venni és megint nekiindulni pedig végképp nehéz lesz. 


A megoldás egyszerű és okos


Ezekhez a kellemetlenségekhez biztos nem lesz szerencsék, ha az okos kapuirányító rendszert használjuk. Elég hozzá a telefonunkra letölteni az alkalmazást és bárhonnan, bármikor nyithatjuk vagy zárhatjuk a garázst és a kertkaput. 
A kulcsok nem fognak elveszni, a távirányítókban nem merül le az elem, mivel ezekre nem is lesz szükség. Egy garázsajtóhoz több felhasználót is hozzárendelhetünk, és csak annak adunk engedélyt, akinek mi szeretnénk.


A be- és kilépéseket naplózni tudjuk, így akár nemcsak az otthonunknál használhatjuk ezt az ügyes technológiát, hanem egy céges telephely forgalmát is szemmel tudjuk kísérni.


Beépül a rendszerbe


Maga a kapuirányító rendszer a Z-Wave hálózatot használja, így nem kell aggódni a távolságon, mivel az okos eszközök fogadják a jelet, felerősítik, majd a felerősített jelet küldik tovább. 


Az okos megoldásokhoz híven, pedig egy gombnyomással egy egész folyamatot tudunk beindítani. Ha este érünk haza, a kapu nyitása után bekapcsolnak a kerti lámpák, vagy ha nyáron reggel megyünk el, zárás után az öntözőrendszer kapcsol be 5 percre. A parancsok beállításai csak rajtunk és az elképzeléseinken múlnak!