Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

#maradjotthon okosan – 5 +1 tipp a kényelemért

A kijárási korlátozás országszerte enyhítésre került, már a vendéglők is megnyithatnak, kiülhetünk újra a szabadba, találkozhatunk szeretteinkkel és barátainkkal. Nem vagyunk már a négy fal közé zárva, már nem korlátoz minket a szabad kijárásban semmi. Ugyanakkor az otthonunk falai között eltöltött idő segített felismerni, hogy mi hiányzik még onnan, vagy hogyan is lehetne még komfortosabbá tenni. Túl sok a távirányító, sose volt megfelelő a hőmérséklet vagy túl sokat császkál a huncut gyerkőc olyan helyen, ahol könnyen legurulhatna? Összeválogattunk 5+1 helyzetet, ami javíthat az otthoni kényelmünkön, így legközelebb, ha otthonra kényszerülünk hetekre, már nem fognak ezek fejfájást okozni.

Túl sok a távirányító

Minden eszközhöz külön távirányítónk van, minden rendszer külön-külön működtethető különböző távirányítókkal. Annyi van, hogy lassan már rá se fér a dohányzóasztalra és valamelyik mindig kallódik valahol a lakásban? Tegyünk pontot ennek a helyzetnek a végére. Az eszközöket FIBARO okos otthon rendszerbe integrálva képesek vagyunk egy távirányítóról irányítani. Egy távirányító mellé pedig még nagyon sok minden más is odafér még az asztalra.

Energiamegtakarítás

Kellemetlen volt, amikor megérkezett az első áram számla az otthon töltött időről? Nem számítottál ekkora számlára? De mi lehetett, amitől ekkora lett a számla? Mit használtatok annyit, hogy így megdobta? Fogalmad sincs?! FIBARO okos otthon rendszerben az energiafogyasztást folyamatosan figyelemmel tudod kísérni. Egyből felismerheted, ha elromlott a hűtő vagy túl sokat fogyaszt a  mosogatógép; feltűnhet, hogy éjszaka a tinédzser fiad szobájában egész éjszaka nagyobb az energiafogyasztás, lehet, hogy számítógépezik egész este; vagy az is kiderülhet, hogy a kislányod mégsem tud elaludni sötétben és titokban minden este felkapcsolja magának a kislámpát az ágya mellett. Számtalan magyarázatot, tényt találhatunk a magasabb számlára, ha monitorozzuk, hogy mennyi energiát is fogyaszt az otthonunk.

Éjszakai fény

Amikor otthon van sokat az ember, egyre kevésbé fárad el a hétköznapi stressztől. Másfajta stressz éri, vagy egyáltalán nem éri stressz, ezért éberebben alszik, vagy nem is alszik rendesen, nem úgy, mint eddig. Többször kelünk fel és megyünk ki inni, vagy a mosdóba, sokkal hamarabb észrevesszük, ha gyerek mászkál a lakásban hasonló okokból. A FIBARO okos otthon rendszer segítségével könnyen megoldható, hogy ha az érzékelő mozgást érzékel a folyosón és a mosdóban, a lámpák minimális fényerősséggel felkapcsolódnak. Visszafele pedig kísérőfényt biztosítanak amíg visszabújunk ágyunkba vagy a gyerekek visszaérnek a szobájukba és végül a fények automatikusan lekapcsolódnak.

A legkisebbek biztonsága

A kis huncut kicsik, akik aranyosan néznek ránk, de huncut módon kinyitogatnak mindent, megindulnak a lépcsőfelé és megáll bennünk az ütő, amikor éppen az első lépcsőfok előtt lehuppannak, amikor azt hisszük jól elzártuk a fiókot, de mégis valahogy felérik és sikerül kihúzniuk, amikor a biztonságosan csukódó szerkényajtó, mégsem csukódik be teljesen és ők persze, hogy simán kihasználják az adódó lehetőséget és turkálnak a szekrényben. A legkisebbek biztonsága érdekénem érdemes a FIBARO okos otthon rendszer adta lehetőségeket kiaknázni – teljesség igénye nélkül például mozgásérzékelővel, nyitásérzékelővel, relé modullal az önműködő világításért, dimmer modullal a megfelelő fényerőségért, vízérzékelővel. Folyamatosan nyomon követhetjük őket, miközben mégis magukra hagyhatjuk őket a szobában pár percre.

Több mint redőnyvezérlés

Vannak azok a pillanatok, amikor hiába ültünk egész nap a kanapén, nincs kedvünk még este sem felállni, hogy legalább a redőnyt leengedjük. A reggelek is lehetnek annyira kómásak és fáradtak, amikor kényelmesebb, ha magától megy fel a redőny és nem nekünk kell felhúzni. FIBARO okos otthon rendszerbe integrálva a motoros redőnyt megannyi jelenethez rendelhetjük hozzá a redőny állapotának változását. Ébredésekhez, mozizásokhoz, időzíthetjük úgy, hogy minden este 20.00kor leengedje a rendszer magától, bele illeszthetjük a betörés elleni biztonsági jelenetbe így, ha illetéktelen behatolás történik a redőnyök is segítenek megvédeni otthonunkat.

Multiroom audió – az intelligens zene

Hányszor volt már olyan, hogy zene ment az egyik szobában, de át kellett menni a konyhába 5-10 percre, ahol már nem hallatszódott a zene, de a szobában pedig már feleslegesen ment? Ilyenkor fogalmazódik meg az igény arra, hogy kövessen bennünket a zene otthonunkban. Ehhez a FIBARO okos otthon rendszere lesz segítségünkre, így a mozgásérzékelőkkel összekötve képes lesz a rendszer csak ott játszani a zenét, ahol tartózkodunk - legyen az akár a konyha vagy a fürdőszoba - a kedvenc zenéink vagy a legfontosabb hírek a rádióból velünk lehetnek az otthonunk bármely pontján.

Te mivel tennéd kényelmesebbé az otthonodat?

0 Tovább

Valentin nap - okosan

Valentin Nap… csupa szirup és cukormáz. Az a nap, amikor bármit teszünk, bármit veszünk, biztosan nem válunk nevetségessé, hiszen minden a szerelem nevében teszünk.  Bármit veszünk a másiknak, bármivel ajándékozzuk meg szívünk választottját, semmit sem ér az igazi valentin napi hangulat nélkül.

Függetlenül a kapcsolat szintjétől, komolyságától, leginkább a megfelelő hangulat fogja meghatározni az igazi Valentin Napot. Az okosotthon ebben is segítségünkre lesz. Mutatjuk, mire érdemes figyelni, ha otthon ünnepeljük ezt a napot.

Megöli a hangulatot: a csend

Ha bárkit megkérdezünk, hogy hogyan képzelik el az igazi romantikus valentin napot, biztosan számtalan sok elképzelést hallanánk. Ami viszont a legtöbb esetben megegyezne, hogy valamilyen zene biztos van az elképzelésében. 
A kínos csend meg tudja ölni a pillanatot, így egy kellemes romantikus dallista mindenképpen el kell.  Ha már összeválogattuk a zenéket, tegyük automatikus lejátszásra, és okosotthon rendszerünkben logika megadása után megfelelő hangerővel szólhat akár háttérzeneként, akár táncra is perdülhetünk egy-egy dal erejéig. 

Megöli a hangulatot: a túl vakító fény

Amikor a zene megfelelő, a helyszín tökéletes és a fényt pedig a vakító mennyezeti lámpa szolgáltatja. Megöli a hangulatot az biztos. Programozzuk fel, hogy a fények meghitt hangulata kövesse utunkat a lakásban. Miután elhagytuk az előszobát, a megterített asztalt csak egy kellemes hangulatvilágítás vegye körbe. Hogy a konyhában is eltompuljon a fény, amikor már nem vagyunk ott, de az ételek tálalásakor megfelelő megvilágításunk legyen, csak egy parancssor az egész.

 


Megöli a hangulatot: a nem megfelelő hőmérséklet


Biztos nem találunk olyan embert, aki ezen a szívet melengető napon, pont a valentin napi vacsora alatt örülne neki, hogy fázik, vagy pont, hogy túl melege van.  Február van, fontos a megfelelő, kellemes hőmérséklet. Okostermosztáttal nem kell figyelnünk a hőmérsékletre, figyel rá helyettünk a rendszer. Így biztosan nem fog kihűlni a szívünk.

Ez az a nap, amikor mindennek tökéletesnek kell lennie. Ezek azok a trükkök, amikkel igazán kellemes Valentin napi hangulatot tudunk teremteni otthonunkba.

Kívánunk szeretetben gazdag február 14-ét!

0 Tovább

Okos karácsony az okosotthonban

Ránézünk a naptárra és meglepődve látjuk, már csak alig pár nap van hátra karácsonyig. Ez az év is elszaladt, hamarosan itt vannak a karácsonyi vacsora vendégek. Már kész a bevásárlólista, már tudod honnan veszitek ebben az évben a fát, már megvan a karácsonyi hangulat a szívedben, és izgalommal készülsz az ünnepi vacsorára. Hagyd hogy az okosotthonod is segítsen a hangulat megteremtésében aznap este. Programozz fel előre jeleneteket, és kápráztasd el a vendégeket. Van 3 tippem, hogyan!

Okos hangulatvilágítás a vacsorához


Nincs is annál hangulatosabb, amikor maga a világítás is a hangulatunkat tükrözi: Állíts be karácsonyi vacsora jelenetet a világítás vezérlésére!

A világítás tompuljon el kellemes diszkrét fénnyé, kapjon nagyobb figyelmet a vacsora asztalon lévő gyertyafény. Kapcsolódjon fel az elektromos kandalló, hogy lángja is a meghitt hangulatot árassza. A karácsonyfa fényei váltsanak kellemes színes, nem vadul villogó módba. Mindenki át tudja élni ilyen fények mellett a karácsony szellemét, a szeretet és meghittség érzését.

Karácsonyi dallista mindenhol


Kihagyhatatlanok a karácsonyi dalok. Minden évben kellemetlen ugrálni a youtube elé minden dal után, hogy most mi következzen, a lakásban nem is mindenhol hallható. Legyen ennek a kellemetlenségnek vége. Állíts össze előre egy listát a délutánra, a vacsorához, az ajándékbontáshoz, vagy akár már az előkészületekhez. Nyisd meg az appot a telefonodon és a megfelelő listát indítsd el a megfelelő időben. Nincs szükség minden szobában a zenére? Válaszd ki, hol akarod hallani és csak ott csendüljön fel a “Kis karácsony, nagy karácsony”!  

Mozi jelenet karácsonykor is


Megérkezett mindenki és gyerekek mindenképpen meg akarják nézni a Jégvarázst, vagy elmaradhatatlan egy közös Reszkessetek betörők mozi? Nincs más dolgod, mint az amúgy is felprogramozott mozi jelenethez hozzáadni a világítás lekapcsolását és a karácsonyi fények tompítását. Ezután csak egy gombnyomás és már indulhat is a film!

Legyen a Karácsonyod is okos, ne csak az otthonod!

0 Tovább

Nyaralási kisokos

Tombol a nyár, a kollégák már elmentek nyaralni, mások még csak most tervezik, hogy mennek majd, de most eljött a ti időtök! Végre nyaralni mentek!


Biztos van már egy egészen hosszú listátok arról, hogy mit ne hagyjatok otthon, kinek miért szóljatok, útlevél, személyi, papírok, fürdőruha, fürdőnadrág, a gyerekek játékai, és persze a gyerekek se maradjanak otthon. Ha ránézel erre a listára, beláthatod te is, hogy végeláthatatlan és csak napról napra duzzad. Nézzük, hogyan segíthet egy okosotthon rendszer abba, hogy a nyaralás alatt ne kelljen aggódni a lakásod biztonságáért!

Világítás és a kiszűrődő zajok kérdése


Hétköznap amikor otthon van a család, akkor változatosan kapcsolgatjuk a világítást a házban, zajok szűrődnek ki az ablakokon keresztül a tv-ből vagy a zenehallgatás miatt. Egy okosotthon rendszerrel könnyedén irányíthatod akár távolról is a lakásodban található lámpákat és multimédia eszközöket vagy beprogramozhatod a nyaralás előtt.  Adjuk meg a heti rendet a világítás kapcsolgatására, néha kapcsolódjon be a rádió vagy szűrődjön ki a tv fénye az ablakon. Akár minden napra más-más időpontot is találhatunk ezeknek az akcióknak.

Redőnyt lent vagy fent?!


Minden magyar nyaralónál kardinális kérdés ez: felhúzva, félig leeresztve, teljesen lehúzva Ha motoros redőnyötök van, akkor mindegy is, hogy áll a redőny, mikor elhagyjátok a lakást. Okosotthon rendszerebe integrálva be lehet időzíteni a nyaralás idejére, hogy melyik nap melyik redőny állása hogyan változzon. Így a redőnyök is úgy fognak tűnni, mintha mindennap fel- vagy lehúztátok volna.

Ha valaki becsenget, mikor nyaralni van a család


Ha a csengő hangjára nem válaszol senki több napon keresztül, biztossá válhat bárki számára, hogy az ott lakók nincsennek otthon. Így bármely betörő számára csábító célponttá válhat egy házból vagy egy lakásból. Az okos kapucsengővel viszont bárhonnan válaszolhatunk a csengetésre, és ha még ez sem lenne elriasztó a betörőnek, a felszerelt nyitásérzékelők azonnal jeleznek, ha behatolás történt a lakásba, indulhat a behatolás jelenet, amitől minden szomszéd tudni fogja, hogy valaki illetéktelen jár a lakásunkban

És a kert?

Plusz egy tippünk, hogy az udvar se leplezzen le benneteket: az öntözőrendszert ne kapcsoljátok ki, hanem inkább programozzátok olyan időzítésre, amely összezavarja még a szomszédokat is, hogy otthon vagytok-e.

Így már biztosan stressz mentesen kipihenhetitek az év fáradalmait, az esetleges betörők számára nem lesztek célpont - otthonotok biztonságban lesz a távollétetekben is.

Kellemes nyaralást!

0 Tovább

5 kedvenc okos iroda funkció

Úgy tűnik, hogy egyre nagyobb a bizalom az intelligens irodák iránt is, és egyre nagyobb az igény az irodai dolgozók körében az intelligens funkciókra. A munkatársak lojalitását is erősíthetjük az irodai kényelem fokozásával. Nézzük melyek a a legnépszerűbb okos iroda funkciók: 

1) Helyiségenként hőmérséklet szabályozás 

Nem is meglepő, hogy ez a legnépszerűbb funkció, hiszen mindannyian különbözőek vagyunk, és más hőmérsékletű helyiségben érezzük magunkat komortosan. Gondolj csak bele, mennyivel kényelmesebb, ha te állíthatod be a neked megfelelő hőmérsékletet, mint mindig az irodai gondoknak szólni, hogy már megint nem megfelelően működik a termosztát. 

2) Hűtés/fűtés automatizmusok kialakítása

Ez ráadásul nem csak egy kényelmi funkció, hanem egyértelmű energiamegtakarítással is járhat. Helyiségenként programozható a hűtés/fűtés, különböző automatizmusokat alakíthatunk ki a szokásoknak megfelelően, így amikor az irodába érkezünk, már kellemes hőmérséklet fogadhat. Amikor pedig távozunk, nem kell azon aggódni, hogy biztos lekapcsoltuk-e a fűtést, hiszen az automatika elvézgi helyettünk.

3) Helyiségenkénti világítás szabályozás

Olyan rendszerek kialakítása, amelyek a természetes napfényt imitálják. Keveseknek adataik meg, hogy napfényben dolgozzanak, az irodai világítás sokszor zavarja a szemünket, és mindenki számára más fényárnyalat a leginkább kellemes. Milyen jó is lenne, ha ezt is egyénileg állíthatnánk be. Akár külön világítási jelenettel a tárgyalások számára, a koncentrálás igénylő számítógépes munkára, vagy a kreatív brainstormingok idejére, avagy egy prezentáció bemutatására. 

4) Konferenciatermek automatizációja 

Egy ütős prezi összeállítása bizony nagy munka, és ha a technikai feltételek adottak, akkor semmi gond, viszont ha bármilyen műszaki malőr jön közbe, minket is megzavarhat. Nem indul a projektor? vagy nem erősödik a hang? Túl erős a fény? Ezek mind előre programozott funkciók lehetnek, és amikor a prezit élesben nyomjuk, ezen egyáltalán nem kell aggódnunk. 

5) Időjárásnak/napsütésnek megfelelő árnyékolás

Délelőtt pont a monitorodra süt a nap, 2 óra múlva meg az elhúzott árnyékoló miatt kénytelen vagy lámpát kapcsolni? Mennyire kényelmes lenne, ha az árnyékoló a napsütésnek megfelelően automatikusan működne!

Te milyen intelligens iroda funkciónak örülnél a munkahelyeden? 

0 Tovább

otthonautomatika

blogavatar

Hogy működik egy okos otthon? Hogyan teszik egyszerűbbé az okos eszközök a mindennapjainkat? www.otthonautomatika.hu Látogassa meg weboldalunkat is.

Utolsó kommentek

Címkefelhő

okosotthon (88),okos otthon (47),smart home (41),intelligens otthon (24),smarthome (24),otthonautomatika (23),iot (17),FIBARO (14),fibaro (14),z-wave (11),okos eszközök (10),okos eszköz (9),IOT (9),okos termosztát (7),fűtésvezérlés (7),okos ház (7),okos világítás (7),biztonság (6),redőnyvezérlés (6),lakberendezés (6),design (5),okos fűtés (5),okos konnektor (5),mesterséges intelligencia (5),okosház (4),otthon (4),lakásfelújítás (4),mozgásérzékelő (4),FIBARO (4),világításvezérlés (4),okos konyha (4),füstérzékelő (3),co sensor (3),világítás (3),szén-monoxid érzékelő (3),okoskonnektor (3),fűtés (3),okos nyaraló (3),vezetéknélküli eszköz (3),okos kert (3),nyitásérzékelő (3),futurizmus (3),berendezés (3),construma (3),energiamegtakarítás (3),kamera (3),távoli ellenőrzés (3),DIY (2),okos iroda (2),árnyékolásvezérlés (2),energiatakarékosság (2),airbnb (2),okos lakás (2),CES2018 (2),IoT (2),technológia (2),életmód (2),karácsony (2),alexa (2),intelligens ház (2),szénmonoxid érzékelő (2),wallplug (2),smartme (2),zwave (2),távoli irányítás (2),vízérzékelő (2),okosotthon rendszer (2),virtuális valóság (2),okos otthon rendszer (2),öntözőrendszer (2),okos zár (2),távoli felügyelet (2),ingatlan (2),okoslakás (2),2017 trendek (2),kislakás (2),otthon design (2),jövő (2),ces (2),okos autó (2),jövő technológia (2),futurism (2),találmányok (2),hangulatvilágítás (2),otthon design tippek (2),tech (2),okos épület (1),okos redőny (1),okosotthon ipar (1),tippek (1),gesztusérzékelő (1),intelligens épület (1),gyerekbarát (1),sonos (1),CES (1),nyílt nap (1), biztonságos otthon (1), generációk (1),technology (1),romantika (1),páratartalom (1),okos árnyékolás (1),IKEA (1),okosotthon (1),ünnepi fények (1),intelligens otthon (1),okos_otthon (1),hacker (1),felújítás (1),dekoráció (1),cyberbűnözés (1),1 nap (1),távoli elérés (1),tipp (1),diy (1),fürdőszoba (1),távoli vezérlés (1),okos randizás (1),konyha (1), szén-monoxid érzékelő (1),intelligens redőny (1),halloween (1),halloween dekoráció (1),hőmérsékletszabályozás (1),művészet (1),okos hűtő (1),ifa2017 (1),modern ház (1),okosotthon rendszerek (1),ünnepek (1),valentin (1),hangasszisztens (1),hálózati biztonság (1),okos porszívó (1),intelligens konnektor (1),hőmérséklet-szabályozás (1),internetbiztonság (1),okos berendezések (1),télapó (1),generációk (1),mikulás (1),csőtörés (1),biztonsági kamera (1),jelenlétszimuláció (1),okos világításvezérlés (1),robot fűnyíró (1),lego (1),árnyékolás (1),biztonsági rendszer (1),ötletek (1),riasztó (1),intelligens árnyékolás (1),kapuvezérlés (1),okos óraokos mérleg (1),okos otthonokos eszközök (1),karácsonyi mozi (1), karácsonyi fények (1), okos konnektor (1), (1), okos otthon (1),intelligens izzó (1), füstérzékelő (1), okos zár (1),jövő otthona (1), (1),wall-plug (1), amazon echo (1),biztonságos otthon (1),led világítás (1),hangszóró (1),fogadalom (1),karácsonyi fények (1),okosotthonokos konnektorokosotthon (1), led fények (1),karácsonyi zenék (1),karácsonyi hangulat (1),valentin nap (1),design világítás (1),dekor (1),2017 trend (1),lakásdekor (1),3d nyomtatás (1),újítások (1),házépítés (1),2017 tavasz (1),elektromos autó (1),fejlesztések (1),vezeték nélküli töltő (1),autók (1),Aston Martin (1),jövő autó (1),helykihasználás (1),smartshop (1),Aero Mobil (1),autócsodák (1),oktatás (1),digitális jövő (1),automatika (1),VR (1),repülő autó (1),lépcső világítás (1),vezetékes okosotthon (1),okosbolt (1),vezeték nélküli okosotthon (1),tárolás (1),nyaralók (1),ház eladás (1),ingatlan eladás tippek (1),design tippek (1),okos otthon (1),otthon automatika (1),button (1),elektronika (1),mini eszközök (1),lézerprojektor (1),okos tükör (1),okosóra (1),vezetéknélküli kamera (1),okos kütyü (1),tomtom (1),navigáció (1),informatika (1),applikációk (1),okos étterem (1),automata étterem (1),gyorsétterem (1),lakás (1),eladás előtt ingatlan (1),garzon (1),ces2017 (1),2017-es trendek (1),time management (1),alkalmazások (1),lifestyle (1),otthon technológia (1),lakás design (1),amazon (1),amazon echo look (1),smart kitchen (1),nyaralás (1),kutatás (1),épületek (1),energiamagtakarítás (1),utazás (1),élettér (1),lakások (1),találmány (1),kirándulás (1),kütyü (1),feladat (1),otthonok (1),amazon (1),echo (1),kütyük (1),okos árnyékolóvezérlés (1),videochat (1),kisállatok (1),alvás okosan (1),okos paplan (1),okos redőnyvezérlés (1),Z-Wave (1),hangvezérlés (1),echo dot (1),AI (1),co érzékelő (1),szénmonoxid (1),telefontöltés (1),siri (1),okos alvás (1),irodafelújítás (1),okos párna (1),pihentető alvás (1),érintés nélküli vezérlés (1),egészség (1),Do it yourself (1),csináldmagad (1),divat (1),divatblogger (1),selfie (1),hosszú hétvége (1),okos távirányító (1),távvezérlés (1),Internet of things (1),házimunka (1),kert (1),netatmo (1),apple (1),homekit (1),okos fűnyíró (1),építészet (1),szakma (1),AR (1),jövő szakmái (1),okos öntözőrendszer (1),miniatűr otthon (1),alvás (1)