Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Ilyen lesz a jövő okosháza? 

Amerikában már modellezték a jövő okosotthonát... teljesen új értelmezést kapott a jövő lakása

A Virgina Tech Design Központ csapata Virginia Tech fakultációs hallgatókkal együtt egy speciális makettet alkottak: egy olyan okosotthont, mely minden részében a benne lakókhoz alkalmazkodik és persze energiatakarékos. A ház napenergiával működik, akkumulátorok tárolják az energiát, alacsony szén-dioxid kibocsátás mellett újrahasznosított vízfogyasztás jellemezné. Ráadásul abszolút helytakarékos, rendkívül könnyen alakítható az éppen zajló cselekvéseinkhez. A tér abszolút mobilis, a falak a bútorok mind-mind könnyedén mozgathatóak, mintha csak egy legó házban lennénk.

Mit gondolsz, ez lesz a jövő háza?

1 Tovább

Filmek vs valóság - már nem sok a különbség

Egyre nehezebb dolguk van a filmgyárosoknak, hiszen egyre nehezebb olyan effekteket, találmányokat a filmvászonra vinni, amitől leesik mindenki álla. Ennek egy oka van: az emberiség olyan technológiai fejlődésbe kezdett, hogy lassan utoléri a filmekben látott szintet. Pár éve a Vasember, a Különvélemény, az Ötödik elem még hihetetlennek és távolinak tűnt, de azok számára, akik követik, hogy milyen találmányok kerülnek sorra piacra mostanában és a közeljövőben, azok tudják, hogy az életünk hamarosan filmbe illő irányt vesz.

Vasember

A Vasemberből mindenki ismeri Jarvis-t, a hűséges és kellemes társat, aki a mesterséges intelligencia mellett már-már emberi vonásokat is mutat. Mindent hangparancsra tesz, hihetetlen képességeivel pedig nagyon sokat segít gazdájának. A számítógépes hologram trükkök a virtuális valóságnak köszönhetően szintén nincsenek már messze, egyértelmű, már igencsak meggyőző előrelépéseket látni ezen a téren is.

Valóság

Az Amazon Alexája még nem tart nyilván Jarvis szintjén, személyiségjegyeket nem mutat, viszont képes megtanulni szokásainkat, és ennek megfelelően ad tanácsot nekünk.

Ötödik elem

Az Ötödik elem című filmből a legjobban talán a repülő kocsik maradtak meg mindenkinek. Már több koncepció a célegyenesben tart. Kíváncsian várjuk, mennyit kell még várnunk, hogy az első eladott darabok megjelenjenek a hétköznapjainkban. 

Valóság

Ha nem is pont úgy fognak kinézni, mint a filmben, de az AeroMobilnak már van kész koncepciója, és 2020-ban már meg is fognak jelenni a piacon. 

Különvélemény

A Különvéleményben a legspeciálisabb effekt a Tom Cruise által használt spéci, hologram felhasználói felület. Megdöbbentő, hogy bizony már ez a technológia is létezik. 

Valóság

A reklám technológiában már hamarosan alkalmazni fogják ezeket a rendkívül látványos megjelenési módokat.

1 Tovább

A jövő szakmája: Okosotthon telepítő

Sokan rettegnek attól, hogy az okos jövő, a mesterséges intelligencia megjelenése rengeteg munkahelyet meg fog szüntetni. A félelem valóban jogos, de ne feledkezzünk meg arról sem, hogy a technikai újítások új munkalehetőségeket is teremtenek.

Erre remek példa az okosotthon telepítő és programozó szakma. Nyugat-Európában már az otthonok nagy része rendelkezik valamilyen szintű automatizmussal, intelligenciával. Ez a trend már Magyarországon is érezhető, napról napra növekszik az intelligens otthon érdeklődők száma. Azok a telepítők, akik időben elsajátítják, és kellő tapasztalatot szereznek az okosotthon rendszerek telepítésében, lényeges előnyre tesznek szert azokkal szemben, akik a közeljövőben várható drasztikus keresletnövekedés közepette próbálják majd bepótolni ezt a tudást.

Azok, akik vidéken, nyaraló övezet közelében élnek, a nyaraló okosítás terén is rengeteg megbízást kaphatnak.

Vezetékes vagy vezeték nélküli okosotthon telepítő?

A vezeték nélküli okosotthonok előnye a vezetékesekkel szemben, hogy rombolási munkák nélkül, meglévő otthonokba is lehet telepíteni. Így egy jóval szélesebb érdeklődő kör számára lehet releváns a szolgáltatásunk, arról nem is beszélve, hogy kedvezőbb áron nyújthatjuk mindezt.

Magyarországon a FIBARO okosotthon rendszer az egyik legismertebb márka. Magyarországi képviselete, a Smartme Building Technologies Kft. rendszeresen tart ingyenes oktatásokat azok számára, akik üzleti lehetőséget látnak ebben a lehetőségben. A kétalkalmas intenzív oktatás után hivatalos FIBARO telepítőként egy új szakmával a kezünkben bővíthetjük vállalkozásunkat.

Amennyiben érdekel az oktatás további információt itt találhatsz: otthonautomatika.hu

okosotthon okos otthon intelligens otthon iot szakma jövő szakmái smart home

0 Tovább

Oktatás a jövőben - automatizálás és virtuális valóság

Oktatás automatika

Egyre jobban felgyorsult, rohanó világunkban az automatizálás kulcsfontosságú fogalommá vált. Megjelenik az autókban, az otthonokban, nyaralókban, a boltokban, mobilapplikációkban, éttermekben, és mostmár az oktatásban is.

oktatás digitális jövő IOT VR virtuális valóság automatika

Már egy magyarországi fiatal fejlesztőkből álló csapat - az EduBase - foglalkozik innovatív, komplex megoldásokkal, amelyekkel modernizálhatják az oktatást, és a tanulást magát is. A multifunkcionális oktatási platform túlmutat a tananyag digitalizálásának szintjén. Képes automatikusan generálni feladatokat, azokra lépésről-lépésre leírni a megoldási menetet és magától kiértékelni a választ is. Egy ilyen rendszer óriási segítség például egy érettségire felkészülő diáknak is, és a tanároknak is, hiszen ezen keresztül a vizsgáztatás jóval kevesebb időt vesz igénybe, arról nem is szólva, hogy a vizsgák javításával töltött idő akár teljesen felszámolható. A felület ráadásul igencsak gazdag extra funkciókban: olyan részletes statisztikákat kaphatunk a vizsgázókról és a vizsga feladatsorokról, amilyeneket korábban még soha. Láthatjuk melyik feladat mennyi ideig tartott nekik, melyiket sikerült a legtöbb embernek megoldani és melyiket a legkevesebbnek. Van benne csalás figyelő funkció is - ha másik böngésző ablakot nyit meg a vizsgázó, arról jelzést küld a tanárnak - illetve komplett előadások, gyakorlatok streaming-jére is van lehetőség.

0 Tovább

A legfuturisztikusabb autó koncepciók a jövőre

Nehéz minket meglepni minket a sok sci-fi és fantasy film után, ahol igazán lenyűgöző autócsodákat láthattunk már. Bizonyára ezek a filmek is megihlették a következő futurisztikus autók tervezőit. Nincs már messze az idő, hogy ezek az ultramodern, futurisztikus járművek lepjék el hétköznapjainkat.

  1. AUDI A9

Képzelj el egy olyan sportautót, ami meg tudja majd javítani magát sérülés esetén, és még a színét is tudja változtatni a nanotechnológiával előállított anyagoknak köszönhetően. Ennek az anyagnak az elkészítése még folyamatban van, de az biztos, hogy az ötlet rendkívül jónak hangzik.

futurizmus autók Aston Martin jövő autó elektromos autó

awesomeinventions

  1. A Goodyear Eagle 360 autókerék ötlete

A Goodyear  a gömb alakú kerekekben látja a jövőt, amely egyfajta mágneses lebegés technológiával csatlakozik az autóhoz, így akár oldal irányba is tud majd közlekedni, ami a parkolásnál igencsak hasznos lesz.

  1. 0-ról 60-ra 2,3 másodperc alatt

Az Elextra nevű startup cég azt ígéri, hogy ez az elektromos autó 2,3 másodperc alatt tud 0-ról 60-ra gyorsulni, ami igazán bámulatos, tekintve, hogy a Tesla Model S P100D ezt 2,275 másodperc alatt teszi meg ugyanezt.

futurizmus autók Aston Martin jövő autó elektromos autó

roadandtrack

  1. Valkyre az Aston Martin's V12 Hyperautó

Íme az első látványterv a Valkyrie nevű Aston Martin’s V12 hibrid Hiperautóról, atmoszférikus V12 motorral.

2 Tovább
«
12

otthonautomatika

blogavatar

Hogy működik egy okos otthon? Hogyan teszik egyszerűbbé az okos eszközök a mindennapjainkat? www.otthonautomatika.hu Látogassa meg weboldalunkat is.

Utolsó kommentek

Címkefelhő

okosotthon (88),okos otthon (47),smart home (41),intelligens otthon (24),smarthome (24),otthonautomatika (23),iot (17),FIBARO (14),fibaro (14),z-wave (11),okos eszközök (10),okos eszköz (9),IOT (9),okos termosztát (7),fűtésvezérlés (7),okos ház (7),okos világítás (7),biztonság (6),redőnyvezérlés (6),lakberendezés (6),design (5),okos fűtés (5),okos konnektor (5),mesterséges intelligencia (5),okosház (4),otthon (4),lakásfelújítás (4),mozgásérzékelő (4),FIBARO (4),világításvezérlés (4),okos konyha (4),füstérzékelő (3),co sensor (3),világítás (3),szén-monoxid érzékelő (3),okoskonnektor (3),fűtés (3),okos nyaraló (3),vezetéknélküli eszköz (3),okos kert (3),nyitásérzékelő (3),futurizmus (3),berendezés (3),construma (3),energiamegtakarítás (3),kamera (3),távoli ellenőrzés (3),DIY (2),okos iroda (2),árnyékolásvezérlés (2),energiatakarékosság (2),airbnb (2),okos lakás (2),CES2018 (2),IoT (2),technológia (2),életmód (2),karácsony (2),alexa (2),intelligens ház (2),szénmonoxid érzékelő (2),wallplug (2),smartme (2),zwave (2),távoli irányítás (2),vízérzékelő (2),okosotthon rendszer (2),virtuális valóság (2),okos otthon rendszer (2),öntözőrendszer (2),okos zár (2),távoli felügyelet (2),ingatlan (2),okoslakás (2),2017 trendek (2),kislakás (2),otthon design (2),jövő (2),ces (2),okos autó (2),jövő technológia (2),futurism (2),találmányok (2),hangulatvilágítás (2),otthon design tippek (2),tech (2),okos épület (1),okos redőny (1),okosotthon ipar (1),tippek (1),gesztusérzékelő (1),intelligens épület (1),gyerekbarát (1),sonos (1),CES (1),nyílt nap (1), biztonságos otthon (1), generációk (1),technology (1),romantika (1),páratartalom (1),okos árnyékolás (1),IKEA (1),okosotthon (1),ünnepi fények (1),intelligens otthon (1),okos_otthon (1),hacker (1),felújítás (1),dekoráció (1),cyberbűnözés (1),1 nap (1),távoli elérés (1),tipp (1),diy (1),fürdőszoba (1),távoli vezérlés (1),okos randizás (1),konyha (1), szén-monoxid érzékelő (1),intelligens redőny (1),halloween (1),halloween dekoráció (1),hőmérsékletszabályozás (1),művészet (1),okos hűtő (1),ifa2017 (1),modern ház (1),okosotthon rendszerek (1),ünnepek (1),valentin (1),hangasszisztens (1),hálózati biztonság (1),okos porszívó (1),intelligens konnektor (1),hőmérséklet-szabályozás (1),internetbiztonság (1),okos berendezések (1),télapó (1),generációk (1),mikulás (1),csőtörés (1),biztonsági kamera (1),jelenlétszimuláció (1),okos világításvezérlés (1),robot fűnyíró (1),lego (1),árnyékolás (1),biztonsági rendszer (1),ötletek (1),riasztó (1),intelligens árnyékolás (1),kapuvezérlés (1),okos óraokos mérleg (1),okos otthonokos eszközök (1),karácsonyi mozi (1), karácsonyi fények (1), okos konnektor (1), (1), okos otthon (1),intelligens izzó (1), füstérzékelő (1), okos zár (1),jövő otthona (1), (1),wall-plug (1), amazon echo (1),biztonságos otthon (1),led világítás (1),hangszóró (1),fogadalom (1),karácsonyi fények (1),okosotthonokos konnektorokosotthon (1), led fények (1),karácsonyi zenék (1),karácsonyi hangulat (1),valentin nap (1),design világítás (1),dekor (1),2017 trend (1),lakásdekor (1),3d nyomtatás (1),újítások (1),házépítés (1),2017 tavasz (1),elektromos autó (1),fejlesztések (1),vezeték nélküli töltő (1),autók (1),Aston Martin (1),jövő autó (1),helykihasználás (1),smartshop (1),Aero Mobil (1),autócsodák (1),oktatás (1),digitális jövő (1),automatika (1),VR (1),repülő autó (1),lépcső világítás (1),vezetékes okosotthon (1),okosbolt (1),vezeték nélküli okosotthon (1),tárolás (1),nyaralók (1),ház eladás (1),ingatlan eladás tippek (1),design tippek (1),okos otthon (1),otthon automatika (1),button (1),elektronika (1),mini eszközök (1),lézerprojektor (1),okos tükör (1),okosóra (1),vezetéknélküli kamera (1),okos kütyü (1),tomtom (1),navigáció (1),informatika (1),applikációk (1),okos étterem (1),automata étterem (1),gyorsétterem (1),lakás (1),eladás előtt ingatlan (1),garzon (1),ces2017 (1),2017-es trendek (1),time management (1),alkalmazások (1),lifestyle (1),otthon technológia (1),lakás design (1),amazon (1),amazon echo look (1),smart kitchen (1),nyaralás (1),kutatás (1),épületek (1),energiamagtakarítás (1),utazás (1),élettér (1),lakások (1),találmány (1),kirándulás (1),kütyü (1),feladat (1),otthonok (1),amazon (1),echo (1),kütyük (1),okos árnyékolóvezérlés (1),videochat (1),kisállatok (1),alvás okosan (1),okos paplan (1),okos redőnyvezérlés (1),Z-Wave (1),hangvezérlés (1),echo dot (1),AI (1),co érzékelő (1),szénmonoxid (1),telefontöltés (1),siri (1),okos alvás (1),irodafelújítás (1),okos párna (1),pihentető alvás (1),érintés nélküli vezérlés (1),egészség (1),Do it yourself (1),csináldmagad (1),divat (1),divatblogger (1),selfie (1),hosszú hétvége (1),okos távirányító (1),távvezérlés (1),Internet of things (1),házimunka (1),kert (1),netatmo (1),apple (1),homekit (1),okos fűnyíró (1),építészet (1),szakma (1),AR (1),jövő szakmái (1),okos öntözőrendszer (1),miniatűr otthon (1),alvás (1)