Tombol a nyár, a kollégák már elmentek nyaralni, mások még csak most tervezik, hogy mennek majd, de most eljött a ti időtök! Végre nyaralni mentek!


Biztos van már egy egészen hosszú listátok arról, hogy mit ne hagyjatok otthon, kinek miért szóljatok, útlevél, személyi, papírok, fürdőruha, fürdőnadrág, a gyerekek játékai, és persze a gyerekek se maradjanak otthon. Ha ránézel erre a listára, beláthatod te is, hogy végeláthatatlan és csak napról napra duzzad. Nézzük, hogyan segíthet egy okosotthon rendszer abba, hogy a nyaralás alatt ne kelljen aggódni a lakásod biztonságáért!

Világítás és a kiszűrődő zajok kérdése


Hétköznap amikor otthon van a család, akkor változatosan kapcsolgatjuk a világítást a házban, zajok szűrődnek ki az ablakokon keresztül a tv-ből vagy a zenehallgatás miatt. Egy okosotthon rendszerrel könnyedén irányíthatod akár távolról is a lakásodban található lámpákat és multimédia eszközöket vagy beprogramozhatod a nyaralás előtt.  Adjuk meg a heti rendet a világítás kapcsolgatására, néha kapcsolódjon be a rádió vagy szűrődjön ki a tv fénye az ablakon. Akár minden napra más-más időpontot is találhatunk ezeknek az akcióknak.

Redőnyt lent vagy fent?!


Minden magyar nyaralónál kardinális kérdés ez: felhúzva, félig leeresztve, teljesen lehúzva Ha motoros redőnyötök van, akkor mindegy is, hogy áll a redőny, mikor elhagyjátok a lakást. Okosotthon rendszerebe integrálva be lehet időzíteni a nyaralás idejére, hogy melyik nap melyik redőny állása hogyan változzon. Így a redőnyök is úgy fognak tűnni, mintha mindennap fel- vagy lehúztátok volna.

Ha valaki becsenget, mikor nyaralni van a család


Ha a csengő hangjára nem válaszol senki több napon keresztül, biztossá válhat bárki számára, hogy az ott lakók nincsennek otthon. Így bármely betörő számára csábító célponttá válhat egy házból vagy egy lakásból. Az okos kapucsengővel viszont bárhonnan válaszolhatunk a csengetésre, és ha még ez sem lenne elriasztó a betörőnek, a felszerelt nyitásérzékelők azonnal jeleznek, ha behatolás történt a lakásba, indulhat a behatolás jelenet, amitől minden szomszéd tudni fogja, hogy valaki illetéktelen jár a lakásunkban

És a kert?

Plusz egy tippünk, hogy az udvar se leplezzen le benneteket: az öntözőrendszert ne kapcsoljátok ki, hanem inkább programozzátok olyan időzítésre, amely összezavarja még a szomszédokat is, hogy otthon vagytok-e.

Így már biztosan stressz mentesen kipihenhetitek az év fáradalmait, az esetleges betörők számára nem lesztek célpont - otthonotok biztonságban lesz a távollétetekben is.

Kellemes nyaralást!