Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Kiskedvencek titkos élete karantén után​​​​​​​

Az elmúlt hetek könnyebben mentek még nekünk állattartóknak is, hiszen folyamatos felügyelet mellett tarthattuk négylábú barátainkat. Ki akart menni? Kiengedtük. Melege volt? Hűtöttük a levegőt. Szomjas volt és friss vizet kért inkább? Kicseréltük neki. Éhes volt? Adtunk neki enni. Mégsem kérte? Eltettük a hűtőbe. Unatkozott? Játszottunk vele. Törődésre vágyott? Megsimogattuk. Otthon voltunk velük, így minden lépésüket, minden mozdulatukat követni tudtuk, ha kellett, azonnal tudtunk reagálni. És most vége a karanténnak, szép az idő, itt a nyár. Újra irodai munkavégzés van, és a hétvégéket is inkább a szabadban töltjük mint a falak között bezárva. Mi lesz így a négylábúakkal? 

Mutatunk néhány okosotthon tippet és okoseszközt, amivel kellemesebbé tehetjük számukra az egyedüllétet, és könnyebben el tudjuk látni őket, akár távolról.

Hőmérséklet szabályozás


Egyik legfontosabb a kisállataink életében a megfelelő hőmérséklet. Nem szeretnénk ha fáznának, nem szeretnénk ha melegük lenne. Okosotthon rendszerünkben ott van a légkondícionáló és a redőnyök vezérlése. Attól függően, hogy milyen az idő kint, állíthatjuk a redőnyök állását, vagy a légkondícionáló ventillátorának sebességét vagy a lapátok állását az eszközön. Távolról, az applikáció használatával azonnal működésbe hozható a redőny és a légkondi is.

Kimegy, bemegy


Cicák és kutyák is szeretnek az udvaron lenni, de néha abból is elég és be akarnak menni a hűvös lakásba. Ha nem vagyunk otthon, akkor mi nem tudjuk nyitogatni nekik az ajtót, de az okos kutya/cica ajtó megoldja ezt a problémát. A kisajtó nyitását akár időzíthetjük is, vagy mozgásérzékelőhöz is köthetjük, de akár magunk is irányíthatjuk távolról. Ha pedig kedvencünk már megtanulta, hogy és hol kell kimennie, ha nincs otthon senki a családból, akkor teljesen önállóan képes lesz közlekedni. Így ha szabad levegőre támad kedve menni, csak kimegy a kisajtón és már bele is szagolhat a finom illatokkal teli levegőbe.

Okos a kutya - jutalomfalat adagoló


Léteznek már olyan kutyák számára szórakoztató etetők, amivel jutalomfalatot lehet adagolni számukra. Ha megcsinálják, elvégzik a feladatot, megnyomják, elfordítják a megfelelő helyen az eszközt, akkor jutalomfalatot adagol számukra. Ezzel nem csak a nassolást biztosítjuk számukra, de szórakoztató feladatokkal le is tudjuk kötni őket. Csak vigyázzunk, mert ha gyorsan tanuló, okos fajtánk van, akkor 2-3 ismétlés után már gyerekjáték lesz számára, hogy jutalomfalathoz jusson.

Egyetlen cica sem képes maga után feltakarítani

Nem is kell nekik ilyet tenni. Manapság már elérhető olyan okos cica alomtartó, ami érzékeli, ha a cica elvégezte dolgát, majd kiválogatva begyűjti a cica kakit. Egy olyan tartóban gyűjti a nemkívánatos elemeket, amely kiválóan magába zárja a szagokat és egy egyszerű kattintással levehető az alomdobozról. Így a cica minden alkalommal friss és tiszta alomba végezheti dolgát. Nem lesz finnyáskodás. Sőt, még a telefonra is tud értesítést küldeni a alomtartó, hogy tele van a gyűjtődoboz, üríteni érdemes.

Automata labdaadagoló a kutyáknak

Labdázni szeret? Legjobban annak örül, ha valaki eldobja és visszahozhatja? Már ez is megoldható anélkül, hogy ott lennénk. Az automata labdaadagaló gépek kilövik labdát kutyusunk, de akár mi is indíthatjuk a kilövést a telefonunkról. Ezzel órákat el tud játszani, mozgásra motiválja, így biztosan nem fog eltunyulni kiskutyánk.  

Automata egér a cicáknak

Cicák szeretnek mindent üldözni legyen az kisegér, lézerfény, vagy egy tollas bot. A felhúzhatós kisegerek továbbfejlesztett verziója már okostelefonról is vezérelhető. Így ha úgy érezzük kiskedvencünknek szüksége van egy kis mozgásra, bekapcsoljuk az egeret és cicánk élvezettel fogja üldözni az automata egeret. Az egér szenzorai pedig nem engedik, hogy elkapja. Nem adja könnyen magát.

Automata eledel vagy víz adagoló

Fontos, hogy ebben az időszakban mindig megfelelő mennyiségű víz legyen a kiskedvencünk előtt. Automata keringetős itató vagy itatókút képes folyamatosan friss vizet biztosítani kedvencünknek. Az etetés sem lehet akadály, több rekeszes automata etető segít abban, hogy előre időzítve kapja meg kisállatunk az éppen aktuális adagját.

Ez csak néhány példa arra, hogyan tudjuk új ellátni kiskedvencünket, hogy ott se kelljen lennünk. Mindemellett érdemes figyelembe venni, hogy ezek az eszközök nem helyettesítik a négylábú barátunkkal eltöltött minőségi időt. Ne hanyagoljuk el őket nyáron sem!

0 Tovább

Éld túl okosan a hőségriadót!

Forró nyári napokat élünk és hiába szakítja meg egy-egy rövidebb zápor, a hőség nem múlik. Ilyenkor érdemes nem csak magunkra és családunkra odafigyelni, de minket körülvevő élővilágra, házi kedvenceinkre és a növényeinkre is érdemes fokozottabb figyelmet fordítani.

Lakás hőmérséklete

A fokozott mennyiségű és erősségű napsütéstől a lakás falai hamarabb felmelegednek, sőt ki se tudnak hűlni éjszaka. Az egész napos napsütéstől felmelegedett lakásba hazaérni pedig nem kellemes érzés. Ebben a bezárt, felforrósodott térbe van olyan, hogy gondolkodás nélkül otthon hagyjuk egész napra háziállatunkat, hiszen biztos nem lesz semmi baj. Legyen az egy nyúl, egy macska, egy mókus, vagy akár egy kis hörcsög, szívszorító látni ahogy kifulladva piheg és levegő után kapkod a fülledt, felmelegedett lakásban. Viszont okosotthon funkciók segítségével napközben is be tudjuk kapcsolni a légkondícionálót a lakásban, de akár ablakot is tudunk nyitni, hogy oxigén kerüljön a térbe. Árnyékolók okosotthon rendszerbe integrálásval pedig meg tudjuk akadályozni, hogy a nap betűzzön az ablakon. Az okos érzékelős kisállat itatóval pedig teljes kiszolgálást kap kiskedvencünk egész napra. Királyi életet biztosíthatunk számára. Amikor pedig a napi munka után hazaérkezünk, egy kellemes, hűvös lakásba léphetünk be, ahol egy boldog háziállat fogad bennünket. Na ugye, hogy már csak ezért is megéri!

Túlélni a ház körül

A tűző nap a szabad levegőn napszúrást és hőgutát okozhat. Nem csak nekünk nem szabad a nap közepén a szabadban lenni hőség idején, de fontos, hogy biztosítsunk árnyékot az udvarban élő kedvencünknek is. Lehet ez egy fa, vagy csak egy eldugott sarok, de lehet akár egy terasz árnyékolás, ami motoros megoldás, vagy egy motorosan nyitható napernyő az udvarban. Ilyenkor az is jól esik, ha napközben néha beindul a kerti locsoló, hogy kicsit ugrándozhasson benne a kutyánk, vagy a kerti növények is kapjanak vizet. Mindehhez, hogy távolról tudjuk megtenni, vagy akár automatikusan megtörténjen, amíg mi nem vagyunk otthon, egy rendszerre van csak szükség, egy okosotthon rendszerre.

Ne hagyd szomjazni

A nagy melegben több helyről is halljuk, hogy fontos a víz utánpótlás. Ne hagyd se magad, se a családod, se a környezetedben élő élőlényeket szomjazni és kiszáradni. Még mi emberek szükségleteink kielégítését sokszor magunk képesek vagyunk megoldani, de növényeink és háziállataink ránk vannak szorulva sok esetben. Kertben a már említette automatikusan elinduló locsolással tudunk vizet biztosítani növényeinknek. Lakáson belül már okos cserepek tudnak segíteni növényeink helyes ápolásában. Háziállataink előtt is mindig legyen víz, és ne hagyjuk felmelegedni se őket, se a vizüket. Okosotthon háziállatok ellátására kialakított kiegészítőivel kiválóan el tudjuk látni kedvencünket, míg mi dolgozunk, ő pedig otthon vár minket.

A hőség komoly dolog, ne vegyük félvállról. Vigyázzunk magunkra, környezetünkre és egymásra is!

0 Tovább

Nyaralási kisokos

Tombol a nyár, a kollégák már elmentek nyaralni, mások még csak most tervezik, hogy mennek majd, de most eljött a ti időtök! Végre nyaralni mentek!


Biztos van már egy egészen hosszú listátok arról, hogy mit ne hagyjatok otthon, kinek miért szóljatok, útlevél, személyi, papírok, fürdőruha, fürdőnadrág, a gyerekek játékai, és persze a gyerekek se maradjanak otthon. Ha ránézel erre a listára, beláthatod te is, hogy végeláthatatlan és csak napról napra duzzad. Nézzük, hogyan segíthet egy okosotthon rendszer abba, hogy a nyaralás alatt ne kelljen aggódni a lakásod biztonságáért!

Világítás és a kiszűrődő zajok kérdése


Hétköznap amikor otthon van a család, akkor változatosan kapcsolgatjuk a világítást a házban, zajok szűrődnek ki az ablakokon keresztül a tv-ből vagy a zenehallgatás miatt. Egy okosotthon rendszerrel könnyedén irányíthatod akár távolról is a lakásodban található lámpákat és multimédia eszközöket vagy beprogramozhatod a nyaralás előtt.  Adjuk meg a heti rendet a világítás kapcsolgatására, néha kapcsolódjon be a rádió vagy szűrődjön ki a tv fénye az ablakon. Akár minden napra más-más időpontot is találhatunk ezeknek az akcióknak.

Redőnyt lent vagy fent?!


Minden magyar nyaralónál kardinális kérdés ez: felhúzva, félig leeresztve, teljesen lehúzva Ha motoros redőnyötök van, akkor mindegy is, hogy áll a redőny, mikor elhagyjátok a lakást. Okosotthon rendszerebe integrálva be lehet időzíteni a nyaralás idejére, hogy melyik nap melyik redőny állása hogyan változzon. Így a redőnyök is úgy fognak tűnni, mintha mindennap fel- vagy lehúztátok volna.

Ha valaki becsenget, mikor nyaralni van a család


Ha a csengő hangjára nem válaszol senki több napon keresztül, biztossá válhat bárki számára, hogy az ott lakók nincsennek otthon. Így bármely betörő számára csábító célponttá válhat egy házból vagy egy lakásból. Az okos kapucsengővel viszont bárhonnan válaszolhatunk a csengetésre, és ha még ez sem lenne elriasztó a betörőnek, a felszerelt nyitásérzékelők azonnal jeleznek, ha behatolás történt a lakásba, indulhat a behatolás jelenet, amitől minden szomszéd tudni fogja, hogy valaki illetéktelen jár a lakásunkban

És a kert?

Plusz egy tippünk, hogy az udvar se leplezzen le benneteket: az öntözőrendszert ne kapcsoljátok ki, hanem inkább programozzátok olyan időzítésre, amely összezavarja még a szomszédokat is, hogy otthon vagytok-e.

Így már biztosan stressz mentesen kipihenhetitek az év fáradalmait, az esetleges betörők számára nem lesztek célpont - otthonotok biztonságban lesz a távollétetekben is.

Kellemes nyaralást!

0 Tovább

5 kedvenc okos iroda funkció

Úgy tűnik, hogy egyre nagyobb a bizalom az intelligens irodák iránt is, és egyre nagyobb az igény az irodai dolgozók körében az intelligens funkciókra. A munkatársak lojalitását is erősíthetjük az irodai kényelem fokozásával. Nézzük melyek a a legnépszerűbb okos iroda funkciók: 

1) Helyiségenként hőmérséklet szabályozás 

Nem is meglepő, hogy ez a legnépszerűbb funkció, hiszen mindannyian különbözőek vagyunk, és más hőmérsékletű helyiségben érezzük magunkat komortosan. Gondolj csak bele, mennyivel kényelmesebb, ha te állíthatod be a neked megfelelő hőmérsékletet, mint mindig az irodai gondoknak szólni, hogy már megint nem megfelelően működik a termosztát. 

2) Hűtés/fűtés automatizmusok kialakítása

Ez ráadásul nem csak egy kényelmi funkció, hanem egyértelmű energiamegtakarítással is járhat. Helyiségenként programozható a hűtés/fűtés, különböző automatizmusokat alakíthatunk ki a szokásoknak megfelelően, így amikor az irodába érkezünk, már kellemes hőmérséklet fogadhat. Amikor pedig távozunk, nem kell azon aggódni, hogy biztos lekapcsoltuk-e a fűtést, hiszen az automatika elvézgi helyettünk.

3) Helyiségenkénti világítás szabályozás

Olyan rendszerek kialakítása, amelyek a természetes napfényt imitálják. Keveseknek adataik meg, hogy napfényben dolgozzanak, az irodai világítás sokszor zavarja a szemünket, és mindenki számára más fényárnyalat a leginkább kellemes. Milyen jó is lenne, ha ezt is egyénileg állíthatnánk be. Akár külön világítási jelenettel a tárgyalások számára, a koncentrálás igénylő számítógépes munkára, vagy a kreatív brainstormingok idejére, avagy egy prezentáció bemutatására. 

4) Konferenciatermek automatizációja 

Egy ütős prezi összeállítása bizony nagy munka, és ha a technikai feltételek adottak, akkor semmi gond, viszont ha bármilyen műszaki malőr jön közbe, minket is megzavarhat. Nem indul a projektor? vagy nem erősödik a hang? Túl erős a fény? Ezek mind előre programozott funkciók lehetnek, és amikor a prezit élesben nyomjuk, ezen egyáltalán nem kell aggódnunk. 

5) Időjárásnak/napsütésnek megfelelő árnyékolás

Délelőtt pont a monitorodra süt a nap, 2 óra múlva meg az elhúzott árnyékoló miatt kénytelen vagy lámpát kapcsolni? Mennyire kényelmes lenne, ha az árnyékoló a napsütésnek megfelelően automatikusan működne!

Te milyen intelligens iroda funkciónak örülnél a munkahelyeden? 

0 Tovább

Kényelem és védelem felsőfokon

Az okos árnyékolás egy intelligens, szenzorokkal ellátott rendszer, amit egyszer beprogramozunk és utána az automatikusan ellátja feladatát. A rendszer kommunikál a hálózatba kötött eszközökkel, annak érdekében, hogy az árnyékolással, a belső hőmérséklet megtartásával a legtöbbet tudja kihozni otthonunkból.

A beépített szenzorok érzékelni tudják az idő múlását, a fényt, az időjárás sajátosságait (eső, szél, napsütés) és a beállításoknak megfelelően a szerkezetet ki- vagy becsukják a jobb árnyékolás, védelem vagy szigetelés érdekében.

Nézzük, mik az előnyei:

•    Az egyik legfontosabb előnye az egyszerűség és a kényelem, mivel egyetlen gombnyomással irányíthatjuk a házban az összes árnyékolástechnikai berendezését, illetve különféle pozíciókat is beállíthatunk akár a fotelből.

•    Bármikor és bárhonnan irányíthatjuk az okos telefonunk segítségével.

•    Olyan érzékelőkkel rendelkezik, amelyek segítségével folyamatosan figyeli otthonunk fényviszonyait, hőmérsékletét, ezáltal képes beállítani a lakás legoptimálisabb értékeit. Ezzel a módszerrel nagymértékben csökkenthetjük fűtési- és hűtési költségeinket.

•    A rendszer olyan érzékelővel is el van látva, ami a fizikai behatolást figyeli, így képes mechanikai védelmet biztosítani az esetleges betöréssel szemben.

•    Érzékeli az esőt, így egy kerti partit sem vághat félbe egy kis zuhé, mert egyből kinyílik a teraszon a napellenző.

•    Érzékeli a viharokat, ugyanis amikor biztonsági üzemmódba kapcsol, azaz leengedi a redőnyöket, megóvja ablakainkat a jégveréstől, letörő ágaktól.


 

0 Tovább

otthonautomatika

blogavatar

Hogy működik egy okos otthon? Hogyan teszik egyszerűbbé az okos eszközök a mindennapjainkat? www.otthonautomatika.hu Látogassa meg weboldalunkat is.

Utolsó kommentek

Címkefelhő

okosotthon (88),okos otthon (47),smart home (41),intelligens otthon (24),smarthome (24),otthonautomatika (23),iot (17),FIBARO (14),fibaro (14),z-wave (11),okos eszközök (10),okos eszköz (9),IOT (9),okos termosztát (7),fűtésvezérlés (7),okos ház (7),okos világítás (7),biztonság (6),redőnyvezérlés (6),lakberendezés (6),design (5),okos fűtés (5),okos konnektor (5),mesterséges intelligencia (5),okosház (4),otthon (4),lakásfelújítás (4),mozgásérzékelő (4),FIBARO (4),világításvezérlés (4),okos konyha (4),füstérzékelő (3),co sensor (3),világítás (3),szén-monoxid érzékelő (3),okoskonnektor (3),fűtés (3),okos nyaraló (3),vezetéknélküli eszköz (3),okos kert (3),nyitásérzékelő (3),futurizmus (3),berendezés (3),construma (3),energiamegtakarítás (3),kamera (3),távoli ellenőrzés (3),DIY (2),okos iroda (2),árnyékolásvezérlés (2),energiatakarékosság (2),airbnb (2),okos lakás (2),CES2018 (2),IoT (2),technológia (2),életmód (2),karácsony (2),alexa (2),intelligens ház (2),szénmonoxid érzékelő (2),wallplug (2),smartme (2),zwave (2),távoli irányítás (2),vízérzékelő (2),okosotthon rendszer (2),virtuális valóság (2),okos otthon rendszer (2),öntözőrendszer (2),okos zár (2),távoli felügyelet (2),ingatlan (2),okoslakás (2),2017 trendek (2),kislakás (2),otthon design (2),jövő (2),ces (2),okos autó (2),jövő technológia (2),futurism (2),találmányok (2),hangulatvilágítás (2),otthon design tippek (2),tech (2),okos épület (1),okos redőny (1),okosotthon ipar (1),tippek (1),gesztusérzékelő (1),intelligens épület (1),gyerekbarát (1),sonos (1),CES (1),nyílt nap (1), biztonságos otthon (1), generációk (1),technology (1),romantika (1),páratartalom (1),okos árnyékolás (1),IKEA (1),okosotthon (1),ünnepi fények (1),intelligens otthon (1),okos_otthon (1),hacker (1),felújítás (1),dekoráció (1),cyberbűnözés (1),1 nap (1),távoli elérés (1),tipp (1),diy (1),fürdőszoba (1),távoli vezérlés (1),okos randizás (1),konyha (1), szén-monoxid érzékelő (1),intelligens redőny (1),halloween (1),halloween dekoráció (1),hőmérsékletszabályozás (1),művészet (1),okos hűtő (1),ifa2017 (1),modern ház (1),okosotthon rendszerek (1),ünnepek (1),valentin (1),hangasszisztens (1),hálózati biztonság (1),okos porszívó (1),intelligens konnektor (1),hőmérséklet-szabályozás (1),internetbiztonság (1),okos berendezések (1),télapó (1),generációk (1),mikulás (1),csőtörés (1),biztonsági kamera (1),jelenlétszimuláció (1),okos világításvezérlés (1),robot fűnyíró (1),lego (1),árnyékolás (1),biztonsági rendszer (1),ötletek (1),riasztó (1),intelligens árnyékolás (1),kapuvezérlés (1),okos óraokos mérleg (1),okos otthonokos eszközök (1),karácsonyi mozi (1), karácsonyi fények (1), okos konnektor (1), (1), okos otthon (1),intelligens izzó (1), füstérzékelő (1), okos zár (1),jövő otthona (1), (1),wall-plug (1), amazon echo (1),biztonságos otthon (1),led világítás (1),hangszóró (1),fogadalom (1),karácsonyi fények (1),okosotthonokos konnektorokosotthon (1), led fények (1),karácsonyi zenék (1),karácsonyi hangulat (1),valentin nap (1),design világítás (1),dekor (1),2017 trend (1),lakásdekor (1),3d nyomtatás (1),újítások (1),házépítés (1),2017 tavasz (1),elektromos autó (1),fejlesztések (1),vezeték nélküli töltő (1),autók (1),Aston Martin (1),jövő autó (1),helykihasználás (1),smartshop (1),Aero Mobil (1),autócsodák (1),oktatás (1),digitális jövő (1),automatika (1),VR (1),repülő autó (1),lépcső világítás (1),vezetékes okosotthon (1),okosbolt (1),vezeték nélküli okosotthon (1),tárolás (1),nyaralók (1),ház eladás (1),ingatlan eladás tippek (1),design tippek (1),okos otthon (1),otthon automatika (1),button (1),elektronika (1),mini eszközök (1),lézerprojektor (1),okos tükör (1),okosóra (1),vezetéknélküli kamera (1),okos kütyü (1),tomtom (1),navigáció (1),informatika (1),applikációk (1),okos étterem (1),automata étterem (1),gyorsétterem (1),lakás (1),eladás előtt ingatlan (1),garzon (1),ces2017 (1),2017-es trendek (1),time management (1),alkalmazások (1),lifestyle (1),otthon technológia (1),lakás design (1),amazon (1),amazon echo look (1),smart kitchen (1),nyaralás (1),kutatás (1),épületek (1),energiamagtakarítás (1),utazás (1),élettér (1),lakások (1),találmány (1),kirándulás (1),kütyü (1),feladat (1),otthonok (1),amazon (1),echo (1),kütyük (1),okos árnyékolóvezérlés (1),videochat (1),kisállatok (1),alvás okosan (1),okos paplan (1),okos redőnyvezérlés (1),Z-Wave (1),hangvezérlés (1),echo dot (1),AI (1),co érzékelő (1),szénmonoxid (1),telefontöltés (1),siri (1),okos alvás (1),irodafelújítás (1),okos párna (1),pihentető alvás (1),érintés nélküli vezérlés (1),egészség (1),Do it yourself (1),csináldmagad (1),divat (1),divatblogger (1),selfie (1),hosszú hétvége (1),okos távirányító (1),távvezérlés (1),Internet of things (1),házimunka (1),kert (1),netatmo (1),apple (1),homekit (1),okos fűnyíró (1),építészet (1),szakma (1),AR (1),jövő szakmái (1),okos öntözőrendszer (1),miniatűr otthon (1),alvás (1)