Forró nyári napokat élünk és hiába szakítja meg egy-egy rövidebb zápor, a hőség nem múlik. Ilyenkor érdemes nem csak magunkra és családunkra odafigyelni, de minket körülvevő élővilágra, házi kedvenceinkre és a növényeinkre is érdemes fokozottabb figyelmet fordítani.

Lakás hőmérséklete

A fokozott mennyiségű és erősségű napsütéstől a lakás falai hamarabb felmelegednek, sőt ki se tudnak hűlni éjszaka. Az egész napos napsütéstől felmelegedett lakásba hazaérni pedig nem kellemes érzés. Ebben a bezárt, felforrósodott térbe van olyan, hogy gondolkodás nélkül otthon hagyjuk egész napra háziállatunkat, hiszen biztos nem lesz semmi baj. Legyen az egy nyúl, egy macska, egy mókus, vagy akár egy kis hörcsög, szívszorító látni ahogy kifulladva piheg és levegő után kapkod a fülledt, felmelegedett lakásban. Viszont okosotthon funkciók segítségével napközben is be tudjuk kapcsolni a légkondícionálót a lakásban, de akár ablakot is tudunk nyitni, hogy oxigén kerüljön a térbe. Árnyékolók okosotthon rendszerbe integrálásval pedig meg tudjuk akadályozni, hogy a nap betűzzön az ablakon. Az okos érzékelős kisállat itatóval pedig teljes kiszolgálást kap kiskedvencünk egész napra. Királyi életet biztosíthatunk számára. Amikor pedig a napi munka után hazaérkezünk, egy kellemes, hűvös lakásba léphetünk be, ahol egy boldog háziállat fogad bennünket. Na ugye, hogy már csak ezért is megéri!

Túlélni a ház körül

A tűző nap a szabad levegőn napszúrást és hőgutát okozhat. Nem csak nekünk nem szabad a nap közepén a szabadban lenni hőség idején, de fontos, hogy biztosítsunk árnyékot az udvarban élő kedvencünknek is. Lehet ez egy fa, vagy csak egy eldugott sarok, de lehet akár egy terasz árnyékolás, ami motoros megoldás, vagy egy motorosan nyitható napernyő az udvarban. Ilyenkor az is jól esik, ha napközben néha beindul a kerti locsoló, hogy kicsit ugrándozhasson benne a kutyánk, vagy a kerti növények is kapjanak vizet. Mindehhez, hogy távolról tudjuk megtenni, vagy akár automatikusan megtörténjen, amíg mi nem vagyunk otthon, egy rendszerre van csak szükség, egy okosotthon rendszerre.

Ne hagyd szomjazni

A nagy melegben több helyről is halljuk, hogy fontos a víz utánpótlás. Ne hagyd se magad, se a családod, se a környezetedben élő élőlényeket szomjazni és kiszáradni. Még mi emberek szükségleteink kielégítését sokszor magunk képesek vagyunk megoldani, de növényeink és háziállataink ránk vannak szorulva sok esetben. Kertben a már említette automatikusan elinduló locsolással tudunk vizet biztosítani növényeinknek. Lakáson belül már okos cserepek tudnak segíteni növényeink helyes ápolásában. Háziállataink előtt is mindig legyen víz, és ne hagyjuk felmelegedni se őket, se a vizüket. Okosotthon háziállatok ellátására kialakított kiegészítőivel kiválóan el tudjuk látni kedvencünket, míg mi dolgozunk, ő pedig otthon vár minket.

A hőség komoly dolog, ne vegyük félvállról. Vigyázzunk magunkra, környezetünkre és egymásra is!