A Panasonic a Japánban rendezett Ceatec 2016 hatalmas kiállításon igencsak fura okos otthon megoldásokkal rukkolt elő. 

okos otthon okosotthon okos konyha okos tükörElőször is itt az edény méretéhez és helyzetéhez igazodó indukciós tűzhely, amely belesimul a konyhai munkalapba. Főzés közben fény jelzi a meleg/forró részeket, és persze a kezelőfelület is láthatóvá válik, és mihelyst levesszük az edényt, a lap kikapcsol.   

okos otthon okosotthon okos konyha okos tükörMásodszor bemutatták az igencsak meglepő, és talán nem is mulatságos, hanem talán veszélyesnek is tűnő mikrot. Mégpedig az étkező asztal lapjába épített mikrohllámú sütő. Igen, jól olvasod. Az asztal felületének egy részét úgy alakították ki, hogy mikrohullámú sütőként működik, ha a helyére rakjuk a védőüveget, akkor a mikrohullámú sütő bekapcsol. Ha levesszük az üvegfedelet, akkor pedig leáll. Hát én mindenesetre nem szívesen próbálnék ki ilyet a konyhámban. 

okos otthon okosotthon okos konyha okos tükör

Mulatságos lehet otthon, hasznos viszont egy étteremben a hűtőre kerülő teljesen átlátszó kijelző. Otthon nem biztos, hogy szívesen fogadjuk, ha bármely vendégünk azonnal a hűtőnk tartalmát vizslatja...

Ami számomra szintén óriás meglepetés, és még nem tudom eldönteni, hogy zseniális vagy hatalmas átvágás: a legújabb okos tükör. Persze eddig is volt már okos tükör... na de ilyen?! Az arc és a bőr elemzése után, amikor is minden hiányosságunkkal szembeállít és olyan bőrhibákat megmutat, amit még szabad szemmel nagyítóval sem akarnánk elismerni, na akkor végre nem csak az arcodba tolja a valóságot, hanem megoldást is kínál. A tükörhöz csatlakoztattak egy fantasztikus 3D nyomtatót, amely az elemzés adatait felhasználva kinyomtat egy tapaszt. Ez elsőre elég furán hangzik, igaz? Mit tudhat egy tapasz? Hát ez a tapasz először is engedi a bőrt lélegezni, másodszor tökéletesen passzol a bőrszínhez és harmadszor pontosan oda illik, ahol a tükör recognizálta a bőrhibát. Így nincs többé szükség órákig tartó sminktrükkökre és az eredeti arcunkat totálisan átváltoztató arcfestésre, hanem jöhet a természetes szépség - igaz mesterségesen előállított természetes szépség.