Hamarosan eljön az év utolsó hónapja is. Ismét ünnepi díszbe öltözik a ház kívül-belül. Gyermekeink csillogó szemmel várják a Mikulást pár nap múlva, mi felnőttek pedig hamarosan elkezdünk izgulni, hogy csak le ne bukjunk, hogy a Mikulás is mi vagyunk. 

Most megmutatom, hogyan tudunk mindent a fotelből irányítva, lebukás nélkül levezényelni.


Kellékek: 

  • csengettyű,
  • mikulásos hohohó vagy tetszőleges hangfájl,
  • okosotthon rendszerbe csatlakoztaható zenelejátszó,
  • okosvilágítás 
  • okostelefon.

Nálunk mindig úgy érkezik meg a Mikulás, hogy még nem alszik senki, hanem sötétedés után jön, hiszen annyi dolga van, hogy nálunk áll meg először.. valahogy mindig a kiszállítási lista elején vagyunk, nem is értem miért! Amikor már mindenki hazaért az óvodából, iskolából, munkahelyről, az egész család szépen megtisztította egy-egy csizmáját. Majd minden gyerek, akik nem láthatják a mikulást, elbújik a gyerekszobában, nem külön-külön, hanem együtt. A szabály az, hogy a csengettyű szóig se leskelődni, se kijönni nem lehet. Na, de ki ne leskelődne, hogy lámpa fényénél meglássa a mikulást, ahogy a csizmákkal babrál?!

Íme a varázslat: 

1.) Nyugodtan ülve a kanapén vagy a fotelban az okostelefonról elindítjuk a hohohó mikulásos hangot a csizmás szobában

2.) Az okosvilágítás fényeit tompítjuk, amitől félhomály lesz a szobában, majd szinte teljes sötétség.

3.) Ekkor jön anya és apa, akik gyorsan bele csempészik az ajándékot halkan a kiscsizmákba, szigorúan magukat sem kihagyva 

4.) Majd visszaülnek a kanapéra, mintha mi sem történt volna 

4.) Ide beszúrhatunk egy rénszarvas fújtatás hangot egy a bejárathoz közeli hangfalon lejátszva

5.) Amikor pedig úgy érezzük, hogy a Mikulás már biztosan tovább állna, jöhet a csengettyű hang 

6.) Ezzel egyidőben a világítást újból felhúzzuk teljes fényre fokozatosan, sőt karácsonyi színekre is válthat, ha alkalmas színes világításra.

Garantáltan ezután rohanni fognak ki a szobából a gyerekek, hogy Mikulás utolsó lépteit, vagy legalább az elsuhanó szán utolsó pillantását elkapják. Hol van anya és apa? Teljes nyugalommal ül a kanapén és nem gyöngyözik a homlokuk az izgalomtól, mint a mi szüleink idejében, a még okosotthon nélküli időben. Ezután könnyebb meglepődött arcot imitálni a gyerekek előtt, valahogy valódibbnak is hat a meglepettségünk és még talán mi magunk is elhisszük, hogy a Mikulás volt itt.

Hajrá okos Mikulások! Hohohó!