Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Okosan az irodában – érintés nélküli iroda biztonsága

Sokadik hetét éljük meg a kialakult járványhelyzetnek. Aki dolgozik még, azok közül van, aki home office-ból munkálkodik, de van, aki bejár még az irodába. Minden munkáltatónak az a legfontosabb most, hogy a munkavállalói egészségesen át tudják vészelni ezt az időszakot, akár otthon, akár az irodában dolgoznak. Míg az otthona biztonsága a munkavállaló felelőssége, addig az iroda területének biztonsága, vagy rendszeres fertőtlenítése a munkaadó feladatai közé tartozik.
Segítünk pár tippel, hogyan teheti egy cég az irodáját okosotthon megoldásokkal érintésmentessebbé és ezzel is csökkentheti a jelenlegi vagy egy esetleges jövőbeni járvány terjedésének esélyét.

Hogyan jussunk át az irodaajtón érintés nélkül?


Az első olyan pont, amit a legtöbb kolléga megérint és ezzel könnyedén átadhatnak egy vírusfertőzést, az az irodaajtó kilincse. Lehúzzuk a kártyánkat és már nyúlunk is a kilincsért, vagy lökjük meg kezünkkel az ajtót, elfordítjuk a kulcsot a zárban és már nyúlunk is a kilincsért, és meg is van a baj – érintkeztünk a felülettel.
Ha okos zárt használnunk, akkor telefonos applikáción keresztül is ki tudjuk nyitni a zárt, így csak a telefonunkhoz kell hozzáérnünk, amihez amúgy is állandóan hozzányúlunk. Automatikus ajtónyitó motor segítségével, pedig miután kinyitottuk a zárt, az ajtó kinyílik, így hozzá sem kell érnünk. Majd mikor beléptünk az irodába az ajtó becsukódik. 
-1 felület, ahol átadhatjuk, vagy elkaphatjuk a fertőzést. 

Hogyan fogadjuk a futárt és az érkező csomagokat?


Egy irodában elképzelhetetlen, hogy ne jöjjön a postás vagy a futár. Ez egy újabb találkozási pont emberek között, hogy átjuthasson a vírus, de a felületeken is megmaradhat, így a borítékokon vagy a dobozokon is ott várakozhat a vírus, hogy valamelyik kolléga szervezetébe juthasson. 
Hasznos lehet így, ha okos kaputelefont használnunk az iroda ajtaján. Ugyanis ha jön a futár, bárhol is vagyunk, telefonunk segítségével bárhonnan tudunk a futárral beszélni, okos zárral pedig távolról beengedni, így nem szükséges a személyes kontaktus, kisebb az egymás megfertőzésének esélye. De mi lesz a csomaggal? Az irodaajtó mellé az irodán belül helyezzünk egy asztalt, amire lerakhatja a futár az érkezett csomagot. Majd kibontás előtt, pedig fertőtleníteni tudjuk úgy, hogy hozzá sem kell érnünk. 
-1 helyzet, ahol átadhatjuk, vagy elkaphatjuk a fertőzést.

Mennyi minden megfogunk az irodán belül!


Belegondoltál már, hogy egy nap során mennyi mindenhez ér hozzá egy kolléga, vagy mennyi mindent fog meg az iroda területén belül? Sötétítő függöny vagy reluxa elhúzója, a csap a mosdóban, az ajtók az irodaszobák között, a billentyűzetet, az egeret, a nyomtató bekapcsoló gombját, a kávéfőző gépet, és még számtalan más eszközt. Amit lehet azonnal fertőtlenítsünk használat után, de legjobb, ha előtte is. Amit pedig nem is fontos megfoguni vagy megérinteni, azt tegyük érintésmentessé.
Megszoktuk már az érzékelős csapokat, automata kéztörlő- vagy szappanadagolókat, de érintés nélkül vezérhetjük akár a világítást, a redőnyöket, a reluxákat is. Nem kell más hozzá csak egy okosotthon rendszerbe kell ezeket az eszközöket integrálni, és egy gesztusvezérlővel már irányíthatjuk is ezeket. Sőt mivel a telefonunkat úgyis megérintjük ebben a pandémiás időszakban is, okostelefonos applikációról is vezérelhetjük az iroda reluxáit vagy világítását vagy akár egyes konnektorokat is. A telefonunkat pedig így is úgy is fertőtleníteni fogjuk időnként.
-1 esély a fertőzés átadására vagy a megfertőződésre

Munkavállalók biztonsága mindig az első


Nem szabad megfeledkeznünk arról sem, hogy nem csak a vírus miatt érdemes figyelni egymásra. Ebben az időszakban biztosan kevesebben vannak az iroda épületében és eléggé furcsa érzést kelthet ez a szinte egyedüllét az épületben, a szárnyban vagy akár csak az emeleten. Mindenkinek megnyugtatóbb érzés, ha figyelemmel kísérjük a mozgásokat az irodában. Ugyanis lehet, hogy 3-4 kolléga tartja a frontot, és nem is számítanak többre, így minden más mozgás gyanús lehet.
Mozgásérzékelők és kamerák felszerelésével, folyamatosan szemmel tarthatjuk az elhagyatott folyosókat, az üres szobákat, így mindenki nagyobb biztonságban érezheti magát. Okosotthon rendszerbe integrálva ezeket az eszközöket pedig minden bent lévő kolléga követni tudja okostelefonján, így ha valahol mozgást érzékel a rendszer, már rá is pillanthatnak a kamerára, hogy nem illetéktelen behatoló.
-1 esély, hogy kollégáinknak baja essen

Vírushelyzet ide vagy oda, minden esetben fontos a kollégák vagy munkavállalóink, egymás egészsége és épsége. Mindenképpen érdemes megfogadni ezt a pár tanácsot az iroda modernizálásra, felokosítására. Kifizetődő lesz!
 

0 Tovább

5 kedvenc okos iroda funkció

Úgy tűnik, hogy egyre nagyobb a bizalom az intelligens irodák iránt is, és egyre nagyobb az igény az irodai dolgozók körében az intelligens funkciókra. A munkatársak lojalitását is erősíthetjük az irodai kényelem fokozásával. Nézzük melyek a a legnépszerűbb okos iroda funkciók: 

1) Helyiségenként hőmérséklet szabályozás 

Nem is meglepő, hogy ez a legnépszerűbb funkció, hiszen mindannyian különbözőek vagyunk, és más hőmérsékletű helyiségben érezzük magunkat komortosan. Gondolj csak bele, mennyivel kényelmesebb, ha te állíthatod be a neked megfelelő hőmérsékletet, mint mindig az irodai gondoknak szólni, hogy már megint nem megfelelően működik a termosztát. 

2) Hűtés/fűtés automatizmusok kialakítása

Ez ráadásul nem csak egy kényelmi funkció, hanem egyértelmű energiamegtakarítással is járhat. Helyiségenként programozható a hűtés/fűtés, különböző automatizmusokat alakíthatunk ki a szokásoknak megfelelően, így amikor az irodába érkezünk, már kellemes hőmérséklet fogadhat. Amikor pedig távozunk, nem kell azon aggódni, hogy biztos lekapcsoltuk-e a fűtést, hiszen az automatika elvézgi helyettünk.

3) Helyiségenkénti világítás szabályozás

Olyan rendszerek kialakítása, amelyek a természetes napfényt imitálják. Keveseknek adataik meg, hogy napfényben dolgozzanak, az irodai világítás sokszor zavarja a szemünket, és mindenki számára más fényárnyalat a leginkább kellemes. Milyen jó is lenne, ha ezt is egyénileg állíthatnánk be. Akár külön világítási jelenettel a tárgyalások számára, a koncentrálás igénylő számítógépes munkára, vagy a kreatív brainstormingok idejére, avagy egy prezentáció bemutatására. 

4) Konferenciatermek automatizációja 

Egy ütős prezi összeállítása bizony nagy munka, és ha a technikai feltételek adottak, akkor semmi gond, viszont ha bármilyen műszaki malőr jön közbe, minket is megzavarhat. Nem indul a projektor? vagy nem erősödik a hang? Túl erős a fény? Ezek mind előre programozott funkciók lehetnek, és amikor a prezit élesben nyomjuk, ezen egyáltalán nem kell aggódnunk. 

5) Időjárásnak/napsütésnek megfelelő árnyékolás

Délelőtt pont a monitorodra süt a nap, 2 óra múlva meg az elhúzott árnyékoló miatt kénytelen vagy lámpát kapcsolni? Mennyire kényelmes lenne, ha az árnyékoló a napsütésnek megfelelően automatikusan működne!

Te milyen intelligens iroda funkciónak örülnél a munkahelyeden? 

0 Tovább

otthonautomatika

blogavatar

Hogy működik egy okos otthon? Hogyan teszik egyszerűbbé az okos eszközök a mindennapjainkat? www.otthonautomatika.hu Látogassa meg weboldalunkat is.

Utolsó kommentek

Címkefelhő

okosotthon (88),okos otthon (47),smart home (41),intelligens otthon (24),smarthome (24),otthonautomatika (23),iot (17),FIBARO (14),fibaro (14),z-wave (11),okos eszközök (10),okos eszköz (9),IOT (9),okos termosztát (7),fűtésvezérlés (7),okos ház (7),okos világítás (7),biztonság (6),redőnyvezérlés (6),lakberendezés (6),design (5),okos fűtés (5),okos konnektor (5),mesterséges intelligencia (5),okosház (4),otthon (4),lakásfelújítás (4),mozgásérzékelő (4),FIBARO (4),világításvezérlés (4),okos konyha (4),füstérzékelő (3),co sensor (3),világítás (3),szén-monoxid érzékelő (3),okoskonnektor (3),fűtés (3),okos nyaraló (3),vezetéknélküli eszköz (3),okos kert (3),nyitásérzékelő (3),futurizmus (3),berendezés (3),construma (3),energiamegtakarítás (3),kamera (3),távoli ellenőrzés (3),DIY (2),okos iroda (2),árnyékolásvezérlés (2),energiatakarékosság (2),airbnb (2),okos lakás (2),CES2018 (2),IoT (2),technológia (2),életmód (2),karácsony (2),alexa (2),intelligens ház (2),szénmonoxid érzékelő (2),wallplug (2),smartme (2),zwave (2),távoli irányítás (2),vízérzékelő (2),okosotthon rendszer (2),virtuális valóság (2),okos otthon rendszer (2),öntözőrendszer (2),okos zár (2),távoli felügyelet (2),ingatlan (2),okoslakás (2),2017 trendek (2),kislakás (2),otthon design (2),jövő (2),ces (2),okos autó (2),jövő technológia (2),futurism (2),találmányok (2),hangulatvilágítás (2),otthon design tippek (2),tech (2),okos épület (1),okos redőny (1),okosotthon ipar (1),tippek (1),gesztusérzékelő (1),intelligens épület (1),gyerekbarát (1),sonos (1),CES (1),nyílt nap (1), biztonságos otthon (1), generációk (1),technology (1),romantika (1),páratartalom (1),okos árnyékolás (1),IKEA (1),okosotthon (1),ünnepi fények (1),intelligens otthon (1),okos_otthon (1),hacker (1),felújítás (1),dekoráció (1),cyberbűnözés (1),1 nap (1),távoli elérés (1),tipp (1),diy (1),fürdőszoba (1),távoli vezérlés (1),okos randizás (1),konyha (1), szén-monoxid érzékelő (1),intelligens redőny (1),halloween (1),halloween dekoráció (1),hőmérsékletszabályozás (1),művészet (1),okos hűtő (1),ifa2017 (1),modern ház (1),okosotthon rendszerek (1),ünnepek (1),valentin (1),hangasszisztens (1),hálózati biztonság (1),okos porszívó (1),intelligens konnektor (1),hőmérséklet-szabályozás (1),internetbiztonság (1),okos berendezések (1),télapó (1),generációk (1),mikulás (1),csőtörés (1),biztonsági kamera (1),jelenlétszimuláció (1),okos világításvezérlés (1),robot fűnyíró (1),lego (1),árnyékolás (1),biztonsági rendszer (1),ötletek (1),riasztó (1),intelligens árnyékolás (1),kapuvezérlés (1),okos óraokos mérleg (1),okos otthonokos eszközök (1),karácsonyi mozi (1), karácsonyi fények (1), okos konnektor (1), (1), okos otthon (1),intelligens izzó (1), füstérzékelő (1), okos zár (1),jövő otthona (1), (1),wall-plug (1), amazon echo (1),biztonságos otthon (1),led világítás (1),hangszóró (1),fogadalom (1),karácsonyi fények (1),okosotthonokos konnektorokosotthon (1), led fények (1),karácsonyi zenék (1),karácsonyi hangulat (1),valentin nap (1),design világítás (1),dekor (1),2017 trend (1),lakásdekor (1),3d nyomtatás (1),újítások (1),házépítés (1),2017 tavasz (1),elektromos autó (1),fejlesztések (1),vezeték nélküli töltő (1),autók (1),Aston Martin (1),jövő autó (1),helykihasználás (1),smartshop (1),Aero Mobil (1),autócsodák (1),oktatás (1),digitális jövő (1),automatika (1),VR (1),repülő autó (1),lépcső világítás (1),vezetékes okosotthon (1),okosbolt (1),vezeték nélküli okosotthon (1),tárolás (1),nyaralók (1),ház eladás (1),ingatlan eladás tippek (1),design tippek (1),okos otthon (1),otthon automatika (1),button (1),elektronika (1),mini eszközök (1),lézerprojektor (1),okos tükör (1),okosóra (1),vezetéknélküli kamera (1),okos kütyü (1),tomtom (1),navigáció (1),informatika (1),applikációk (1),okos étterem (1),automata étterem (1),gyorsétterem (1),lakás (1),eladás előtt ingatlan (1),garzon (1),ces2017 (1),2017-es trendek (1),time management (1),alkalmazások (1),lifestyle (1),otthon technológia (1),lakás design (1),amazon (1),amazon echo look (1),smart kitchen (1),nyaralás (1),kutatás (1),épületek (1),energiamagtakarítás (1),utazás (1),élettér (1),lakások (1),találmány (1),kirándulás (1),kütyü (1),feladat (1),otthonok (1),amazon (1),echo (1),kütyük (1),okos árnyékolóvezérlés (1),videochat (1),kisállatok (1),alvás okosan (1),okos paplan (1),okos redőnyvezérlés (1),Z-Wave (1),hangvezérlés (1),echo dot (1),AI (1),co érzékelő (1),szénmonoxid (1),telefontöltés (1),siri (1),okos alvás (1),irodafelújítás (1),okos párna (1),pihentető alvás (1),érintés nélküli vezérlés (1),egészség (1),Do it yourself (1),csináldmagad (1),divat (1),divatblogger (1),selfie (1),hosszú hétvége (1),okos távirányító (1),távvezérlés (1),Internet of things (1),házimunka (1),kert (1),netatmo (1),apple (1),homekit (1),okos fűnyíró (1),építészet (1),szakma (1),AR (1),jövő szakmái (1),okos öntözőrendszer (1),miniatűr otthon (1),alvás (1)