Úgy tűnik, hogy egyre nagyobb a bizalom az intelligens irodák iránt is, és egyre nagyobb az igény az irodai dolgozók körében az intelligens funkciókra. A munkatársak lojalitását is erősíthetjük az irodai kényelem fokozásával. Nézzük melyek a a legnépszerűbb okos iroda funkciók: 

1) Helyiségenként hőmérséklet szabályozás 

Nem is meglepő, hogy ez a legnépszerűbb funkció, hiszen mindannyian különbözőek vagyunk, és más hőmérsékletű helyiségben érezzük magunkat komortosan. Gondolj csak bele, mennyivel kényelmesebb, ha te állíthatod be a neked megfelelő hőmérsékletet, mint mindig az irodai gondoknak szólni, hogy már megint nem megfelelően működik a termosztát. 

2) Hűtés/fűtés automatizmusok kialakítása

Ez ráadásul nem csak egy kényelmi funkció, hanem egyértelmű energiamegtakarítással is járhat. Helyiségenként programozható a hűtés/fűtés, különböző automatizmusokat alakíthatunk ki a szokásoknak megfelelően, így amikor az irodába érkezünk, már kellemes hőmérséklet fogadhat. Amikor pedig távozunk, nem kell azon aggódni, hogy biztos lekapcsoltuk-e a fűtést, hiszen az automatika elvézgi helyettünk.

3) Helyiségenkénti világítás szabályozás

Olyan rendszerek kialakítása, amelyek a természetes napfényt imitálják. Keveseknek adataik meg, hogy napfényben dolgozzanak, az irodai világítás sokszor zavarja a szemünket, és mindenki számára más fényárnyalat a leginkább kellemes. Milyen jó is lenne, ha ezt is egyénileg állíthatnánk be. Akár külön világítási jelenettel a tárgyalások számára, a koncentrálás igénylő számítógépes munkára, vagy a kreatív brainstormingok idejére, avagy egy prezentáció bemutatására. 

4) Konferenciatermek automatizációja 

Egy ütős prezi összeállítása bizony nagy munka, és ha a technikai feltételek adottak, akkor semmi gond, viszont ha bármilyen műszaki malőr jön közbe, minket is megzavarhat. Nem indul a projektor? vagy nem erősödik a hang? Túl erős a fény? Ezek mind előre programozott funkciók lehetnek, és amikor a prezit élesben nyomjuk, ezen egyáltalán nem kell aggódnunk. 

5) Időjárásnak/napsütésnek megfelelő árnyékolás

Délelőtt pont a monitorodra süt a nap, 2 óra múlva meg az elhúzott árnyékoló miatt kénytelen vagy lámpát kapcsolni? Mennyire kényelmes lenne, ha az árnyékoló a napsütésnek megfelelően automatikusan működne!

Te milyen intelligens iroda funkciónak örülnél a munkahelyeden?