Felmérések szerint az új évi fogadalmaknak mindössze 8%-át sikerül betartani. Idén ne hagyjuk magunkat, és tartsuk meg a fogadalmunkat, amihez még okos segítségünk is lehet!

Az új évi fogadalmainknak általában alapos oka van, hogy miért éppen azon szeretnénk változtatni, amin: többet szeretnénk mozogni, egészségesebben étkezni, szervezettebben intézni a hétköznapi dolgainkat. A fogadalmakat magunknak állítjuk fel, éppen ezért senki nem koordinálja és nem is kéri számon rajtunk, így nem csoda, hogy 2-3 hét alatt a lelkesedésünk jelentősen csökken.


Lényeg a rendszeresség!

A téli álmos napokon nehezedre esik felkelni, hogy munka előtt még egy futást vagy más edzést beiktass? Ebben segíthet az okos otthon rendszer "kellemes ébredés" jelenete: 

Ébresző óra helyett halk zene szólal meg, a lámpa fokozatosan kezd el erősebben világítani, a zene is fokoztatosan hangosodik, ha elektromos redőnyöd van, akkor akár az is szépen lassan engedi be az első halvány napsugarakat a hálószobába. Majd bekapcsol a kávéfőző, hogy még inkább élénkebben induljon a reggeled. Kezdődhet a mozgás!

Barát vagy ellenség? 


Az újévi diéta során sokan ódzkodunk attól, hogy a mérlegre álljunk, inkább hajlamosak vagyunk jól eldugni azt, hogy ne is lássuk. Pedig bizonyított tény, hogy ha többször állunk mérlegre, akkor a diéta is jobban megy, hiszen a fejünkben mindig ott fog motoszkálni az, hogy este bizony meg kell mérni a súlyunkat és így nagyobb eséllyel fogunk lemondani az ebéd utáni desszertről is. Vagy úgy érzed kevés az akaraterőd? Ebben is segíthet egy kis okos otthon trükk: rakj fel egy designos nyitásérzékelőt a hűtőajtóra vagy "édesség szekrényke" ajtajára és minden nyitásnál a telefonod jelezhet neked, vagy akár egy rendszerbe kötött hangszórón megszólalhat egy figyelmeztetés vagy a konyhai led fények megváltoznak... Rajtad múlik. 


Használjunk okos mérleget!


Az okos mérleg azoknak lesz hasznos, akik hatékony súlykezelést szeretnének, és teljes képet akarnak kapni a testükről. Akiknek nem csak a kilók számítanak, hanem a testzsír százalék, az izom arány, a csonttömeg és vízmennyiség is, ezzel az okos eszközzel egy széles körű nyomon követést kapnak.
Az okos mérleg általában bluetooth segítségével kommunikál a telefonunkkal, ezért egyből naplózni tudjuk az eredményeket, az applikáción keresztül pedig végig követhetjük a fejlődésünket, saját magunkat motiválva ezzel.


Megéri okosítani!


Az okos mérleggel végeredményként egy BMI számot fogunk kapni, ami a magasságból, korunkból, testtömegünkből, az izom és zsír arányából, a vízkészletünkből kiértékelt szám lesz. Ez alapján könnyen rangsorolhatjuk magunkat a táblázatok segítségével, de a telefonos applikációk általában már egy kész javaslatot dobnak ki, amit érdemes követni a célunk érdekében.