Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

5 ötlet családi időtöltésre - otthon is okosan

Felgyorsult életet élünk, a szülők egyre elfoglaltabbak, egyre többet dolgoznak, hogy biztosítsák családjuk számára a napi betevőt. Egy család feladatai sokasodnak, de egy nap még mindig csak 24 órából áll. Aztán jön egy külső ok, ami miatt minden hirtelen lelassul. A család egésze otthonába kényszerül tölteni a legtöbb idejét vagy a teljes napot, összezárva, úgy ahogy nem szoktuk máskor. Az új helyzetet okos eszközök segítségével tartalmasabban tudjuk eltölteni, így mutatunk 5 tippet, hogyan töltsünk együtt minőségi időt családunkkal egy összezárt helyzetben.

1.    Mozizzunk együtt otthon

Egy közös mozizás össze tudja hozni a családot. Válasszunk olyan családi filmet, amit mindenki élvezni fog, mindenki számára megfelelő. Majd hívjunk össze mindenkit a kanapéra és egy gombnyomás az okosotthon rendszerünk applikációjában és kezdődhet is a filmezés. Az okosotthon rendszerünk mozi jelenetébe felprogramozott összes aktivitás meg fog történni a gombnyomás után: lemegy a redőny, bekapcsolódik a hangrendszer, bezár az okoszár a bejárati ajtón.

2.    Családi társasjáték

Együtt tölteni az időt, együtt nevetgélni, közben versengeni egymással, kellemes beszélgetések közepette és közben örömteli emlékeket gyűjteni, kell ennél több. Egy jó társasjáték csak növeli a család kohézióját, élvezetessé teszi az együtt töltött perceket, órákat.

Amikor leül a család a tábla köré, akkor apa megnyomja a társasozáshoz felprogramozott jelenetet az applikációban. Minden más szobában lekapcsolódik a világítás, a fűtés mindenhol takarékra kapcsol, a bejárati ajtón kattan a zár. 

3.    Kinn a kertben játszani

Vannak olyan labdajátékok, amelyek szintén könnyedén le tudja kötni az egész család figyelmét. Természetesen ezt már nem a négy fal között játszuk, hanem az udvarunk biztonságában a kellemes napsütésben. Mivel az egész család a kertben van, így a házat biztonságba kell tudnunk. Okosotthon segítségével mozgásérzékelővel figyelhetjük mi történik a bejárati ajtó előtt, okos kaputelefonnal válaszolni is tudunk, ha valaki becsönget és nyitásérzékelővel azonnal jelzést kapunk, ha mégis valaki tudtunk nélkül benyit a bejárati ajtón vagy a kapun.

4.    Feladatok elvégzése játékosan

Mivel mindenki otthon van, így nem várhatjuk el, hogy a házimunkát csak anya végezze el. Miután megegyeztünk, hogy ki milyen feladatot végez el, tegyük játékossá. Ki takarítja ki hamarabb a saját szobáját, ki pakolja el gyorsabban a játékokat, ki porszívóz fel hamarabb. Ha kész a szoba, csukd be az ajtót és szólj, hogy „Készen vagyok”! Az ajtókra szerelt nyitásérzékelő pontosan mutatni fogja, hogy ki mikor csukta be az ajtót, még akkor is, ha egyszerre kiálltja el magát mindkét gyermekünk, hogy kész!

5.    Együtt étkezzünk

Legyen szó reggeliről, ebédről vagy vacsoráról, az együtt eltöltött idő itt is számít. Amikor kész a reggeli, ebéd vagy vacsora, minden szobában szólaljon meg egy választott zene, hogy jelezze, itt az idő. Ez a hang pedig anyának csak egy gombnyomásába telik. Ezután jöhet a közös asztalterítés, közös étkezés, majd a közös elpakolás. 

Fontos, hogy odafigyeljünk az együtt töltött minőségi idő és az egyedül töltött idő között egészséges egyensúlyt állítsunk fel. Így könnyebben átvészelhetjük a hirtelen jött új helyzetet, amikor váratlanul sok időt töltünk együtt a családdal.

Vigyázzatok magatokra és családotokra!

0 Tovább

A lakásod 3 gyenge pontja

Rendszeresen halljuk a hírekben, hogy betörés történt itt, betörés történt ott, amíg nyaralni voltak, napközben amíg dolgozni voltak, vagy csak elugrott a család a boltba. Ilyenkor kicsit örülünk magunkban, hogy nem velünk történt és valamennyire sajnáljuk a pórul járt tulajdonosokat. Bele se gondolunk igazán, hogy akár velünk is megtörténhet bármikor.


Vegyük sorra a ház gyenge pontjait, ahol egy betörő könnyedén besurranhat.

Bejárati ajtó

Most biztos legyintesz egyet, hogy “Ugyan már, az szem előtt van!”. Ha nem vagy olyan szerencsés, hogy belső körfolyosós társasházban élsz, ahol a humán őrszemek minden pillanatban a korlátnak támaszkodva nézelődnek egész nap, akkor bizony túlzás ez az önbizalom. A bejárati ajtó az egyik legcsalogatóbb hely a betörők számára. Biztosra tudják, hova rejthetted a pótkulcsot. Ha azt nem is találják, akkor is lehet, hogy figyelmetlenségből nyitva hagytad az ajtót, vagy csak annyira könnyedén benyomható az ajtód, hogy egy nagyon szél is befújná. Megoldás lehet egy komolyabb biztonsági ajtó, egy okosotthon rendszerbe kötött kamera, egy nyitásjelző és egy mozgásérzékelő is.

Garázs


Nyilván feltűnne a szomszédoknak is, ha lopnák az autót a garázsból, de van ott már rengeteg drága szerszám, eszköz, és jó eséllyel egy ajtó is, ami a házba vezet közvetlenül. Ahhoz, hogy a garázsba nehezebben vagy egyáltalán ne tudjon bejutni egy betörő szükség van egy igazán biztonságos garázs ajtóra. Manapság az önműködő automata garázsajtók olyan feltolás védelemmel vannak ellátva, hogy ha kikapcsolják az áramot, sem lehet kívülről kézzel feltolni. Ugyanakkor megoldást jelent a biztonság fokozására, amit már a bejárati ajtónál is említettünk: biztonsági ajtó a garázs és a ház között, okosotthonba illeszthető kamera, nyitásjelző és egy mozgásérzékelő is jól jöhet.

Ablakok 


Utolsó mondatok: “Fent nem csukom be, úgyse mászik oda fel senki!” Ugyan a betörő nem fog hozni magával létrát, hogy bemásszon az emeleti ablakon, ez való igaz, de a nyitott ablak előtt álló fa lehetőséget biztosít nemkívánatos vendégünk számára. Egy-két jó fogással már fent is van és be tud ugrani a nyitott ablakon. Ha már lusták vagyunk felmenni és bezárni az ablakot, akkor legalább az okosotthon nyújtotta biztonsági eszközöket használjuk. Legyen egy mozgásérzékelőnk, és a nyitás érzékelőt is tegyünk fel, persze ne a nyitott ablakra, hanem a szobaajtóra. Legalább azt csukjuk be. 

Ugyan ezek az eszközök még nem biztosítanak 100%-os védelmet, mert az ördög sose alszik, de mégis nagyobb biztonságban tudjuk magára hagyni házunkat vagy lakásunkat, nyugodtabban tudunk elmenni nyaralni, dolgozni vagy bevásárolni.

0 Tovább

6 dolog amiért szükséged lehet nyitásérzékelőre

1. Soha többé nyitva hagyott ablakok!

Egy okos ház, amely fel van szerelve ajtó- és ablak nyitásérzékelővel emlékeztet téged, ha a házban nyitott ablak vagy erkélyajtó maradt valahol. Ez felettébb hasznos, amikor ép munkába indulsz, vagy aludni, esetleg perceken belül elered az eső. Az okosotthon rendszered alkalmazásán keresztül figyelmeztető üzeneteket kapsz.

fibaro okosotthon nyitásérzékelő iot

Fibaro

2. Okos hőmérsékletszabályozás

Hány veszekedés szólt már arról, hogy „Már megint nyitva az ablak, miközben megy a légkondi!” A Fibaro okosotthon rendszerbe már a légkondicionáló is bevonható, így ha kinyitjuk az ablakot, a légkondi automatikusan le fog állni, ha becsukjuk, akkor pedig ismét működik ugyanúgy tovább.

fibaro okosotthon nyitásérzékelő iot

Fibaro

3. Üdv itthon!

Használhatod a nyitásérzékelőt, mint egy összetett programsorozat aktiválója. A bejárati ajtóra helyezve érzékeli a hazaérkezésed, melyhez beállíthatsz úgynevezett „üdvözlő jelenetet”. Felkapcsolja a lámpákat, elindítja a kedvenc zenédet, hogy jó hangulatban érkezhess haza.

fibaro okosotthon nyitásérzékelő iot

Fibaro

4. Figyelmeztető üzenetek

Ha a rendszer akkor érzékel nyitást, amikor nincs otthon senki, azonnali üzenetet kapsz telefonodra. Beállíthatsz figyelmeztető hangjelzéseket, villogó lámpákat, fel-le mozgó redőnyöket, hogy ezzel elijeszd az illetéktelen behatolót.

fibaro okosotthon nyitásérzékelő iot

Fibaro

5. Kisállat megfigyelés

A kutya vagy macskabejáratra is felszerelheted a nyitásérzékelőt, így tudni fogod, hogy a kisállataid mikor mennek el vagy mikor térnek haza.

fibaro okosotthon nyitásérzékelő iot

Fibaro

6. Ellenőrzés alatt

Ha a házban kisgyerekek vannak, akkor nagyon figyelmesnek kell lennünk, hogy ne férjenek hozzá a gyógyszeres szekrényekhez vagy más olyan helyekhez, ami számukra veszélyes lehet. Ha kinyitják, a smart home rendszer figyelmeztetni fog.

fibaro okosotthon nyitásérzékelő iot

Fibaro

0 Tovább

otthonautomatika

blogavatar

Hogy működik egy okos otthon? Hogyan teszik egyszerűbbé az okos eszközök a mindennapjainkat? www.otthonautomatika.hu Látogassa meg weboldalunkat is.

Utolsó kommentek

Címkefelhő

okosotthon (88),okos otthon (47),smart home (41),intelligens otthon (24),smarthome (24),otthonautomatika (23),iot (17),FIBARO (14),fibaro (14),z-wave (11),okos eszközök (10),okos eszköz (9),IOT (9),okos termosztát (7),fűtésvezérlés (7),okos ház (7),okos világítás (7),biztonság (6),redőnyvezérlés (6),lakberendezés (6),design (5),okos fűtés (5),okos konnektor (5),mesterséges intelligencia (5),okosház (4),otthon (4),lakásfelújítás (4),mozgásérzékelő (4),FIBARO (4),világításvezérlés (4),okos konyha (4),füstérzékelő (3),co sensor (3),világítás (3),szén-monoxid érzékelő (3),okoskonnektor (3),fűtés (3),okos nyaraló (3),vezetéknélküli eszköz (3),okos kert (3),nyitásérzékelő (3),futurizmus (3),berendezés (3),construma (3),energiamegtakarítás (3),kamera (3),távoli ellenőrzés (3),DIY (2),okos iroda (2),árnyékolásvezérlés (2),energiatakarékosság (2),airbnb (2),okos lakás (2),CES2018 (2),IoT (2),technológia (2),életmód (2),karácsony (2),alexa (2),intelligens ház (2),szénmonoxid érzékelő (2),wallplug (2),smartme (2),zwave (2),távoli irányítás (2),vízérzékelő (2),okosotthon rendszer (2),virtuális valóság (2),okos otthon rendszer (2),öntözőrendszer (2),okos zár (2),távoli felügyelet (2),ingatlan (2),okoslakás (2),2017 trendek (2),kislakás (2),otthon design (2),jövő (2),ces (2),okos autó (2),jövő technológia (2),futurism (2),találmányok (2),hangulatvilágítás (2),otthon design tippek (2),tech (2),okos épület (1),okos redőny (1),okosotthon ipar (1),tippek (1),gesztusérzékelő (1),intelligens épület (1),gyerekbarát (1),sonos (1),CES (1),nyílt nap (1), biztonságos otthon (1), generációk (1),technology (1),romantika (1),páratartalom (1),okos árnyékolás (1),IKEA (1),okosotthon (1),ünnepi fények (1),intelligens otthon (1),okos_otthon (1),hacker (1),felújítás (1),dekoráció (1),cyberbűnözés (1),1 nap (1),távoli elérés (1),tipp (1),diy (1),fürdőszoba (1),távoli vezérlés (1),okos randizás (1),konyha (1), szén-monoxid érzékelő (1),intelligens redőny (1),halloween (1),halloween dekoráció (1),hőmérsékletszabályozás (1),művészet (1),okos hűtő (1),ifa2017 (1),modern ház (1),okosotthon rendszerek (1),ünnepek (1),valentin (1),hangasszisztens (1),hálózati biztonság (1),okos porszívó (1),intelligens konnektor (1),hőmérséklet-szabályozás (1),internetbiztonság (1),okos berendezések (1),télapó (1),generációk (1),mikulás (1),csőtörés (1),biztonsági kamera (1),jelenlétszimuláció (1),okos világításvezérlés (1),robot fűnyíró (1),lego (1),árnyékolás (1),biztonsági rendszer (1),ötletek (1),riasztó (1),intelligens árnyékolás (1),kapuvezérlés (1),okos óraokos mérleg (1),okos otthonokos eszközök (1),karácsonyi mozi (1), karácsonyi fények (1), okos konnektor (1), (1), okos otthon (1),intelligens izzó (1), füstérzékelő (1), okos zár (1),jövő otthona (1), (1),wall-plug (1), amazon echo (1),biztonságos otthon (1),led világítás (1),hangszóró (1),fogadalom (1),karácsonyi fények (1),okosotthonokos konnektorokosotthon (1), led fények (1),karácsonyi zenék (1),karácsonyi hangulat (1),valentin nap (1),design világítás (1),dekor (1),2017 trend (1),lakásdekor (1),3d nyomtatás (1),újítások (1),házépítés (1),2017 tavasz (1),elektromos autó (1),fejlesztések (1),vezeték nélküli töltő (1),autók (1),Aston Martin (1),jövő autó (1),helykihasználás (1),smartshop (1),Aero Mobil (1),autócsodák (1),oktatás (1),digitális jövő (1),automatika (1),VR (1),repülő autó (1),lépcső világítás (1),vezetékes okosotthon (1),okosbolt (1),vezeték nélküli okosotthon (1),tárolás (1),nyaralók (1),ház eladás (1),ingatlan eladás tippek (1),design tippek (1),okos otthon (1),otthon automatika (1),button (1),elektronika (1),mini eszközök (1),lézerprojektor (1),okos tükör (1),okosóra (1),vezetéknélküli kamera (1),okos kütyü (1),tomtom (1),navigáció (1),informatika (1),applikációk (1),okos étterem (1),automata étterem (1),gyorsétterem (1),lakás (1),eladás előtt ingatlan (1),garzon (1),ces2017 (1),2017-es trendek (1),time management (1),alkalmazások (1),lifestyle (1),otthon technológia (1),lakás design (1),amazon (1),amazon echo look (1),smart kitchen (1),nyaralás (1),kutatás (1),épületek (1),energiamagtakarítás (1),utazás (1),élettér (1),lakások (1),találmány (1),kirándulás (1),kütyü (1),feladat (1),otthonok (1),amazon (1),echo (1),kütyük (1),okos árnyékolóvezérlés (1),videochat (1),kisállatok (1),alvás okosan (1),okos paplan (1),okos redőnyvezérlés (1),Z-Wave (1),hangvezérlés (1),echo dot (1),AI (1),co érzékelő (1),szénmonoxid (1),telefontöltés (1),siri (1),okos alvás (1),irodafelújítás (1),okos párna (1),pihentető alvás (1),érintés nélküli vezérlés (1),egészség (1),Do it yourself (1),csináldmagad (1),divat (1),divatblogger (1),selfie (1),hosszú hétvége (1),okos távirányító (1),távvezérlés (1),Internet of things (1),házimunka (1),kert (1),netatmo (1),apple (1),homekit (1),okos fűnyíró (1),építészet (1),szakma (1),AR (1),jövő szakmái (1),okos öntözőrendszer (1),miniatűr otthon (1),alvás (1)