Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Columbo már a múlté? - okos otthon biztonság

A kényelem és energia optimalizálás mellett, okos otthonunk legnagyobb előnye a biztonság. Napjaink okosotthon eszközei úgy, mint az Amazon Echo, Fitbit vagy akár a FIBARO, vigyáznak ránk és otthonunkra akkor is, amikor nem gondolnánk.

Bűntény feltárás

A los angelesi rendőr állomáson már mindennapos, hogy egy bűntény feltárásánál az okos otthon eszközöket is tüzetesen átvizsgálják, írja a The Guardian. Nem egy esetben lepleztek le egy balesetnek álcázott jakuzziba fojtást, vagy gyújtogatást okos otthon eszközökkel. Arkansasban egy férfi egyik barátját fojtotta a jakuzzijába, amit megpróbált balesetnek álcázni, ám az Amazon Echo-ja rögzítette a dulakodás hangjait, amelyet később a rendőrség a vádlott beleegyezésével átvizsgálhatott, és fény derült az igazságra.

okosotthon okos otthon otthonautomatika biztonság FIBARO smart home okos eszköz modern ház okos ház intelligens otthon

Mivel a betörők többnyire éjszaka törnek be, elhagyatott otthonokba, a Fibaronak van néhány eszköze, amellyel könnyedén átverhetjük a nem kívánt betolakodókat.

Jelenlét szimuláció

Fokozott biztonságot nyújthat az intelligens otthon rendszerek használóinak a FIBARO Roller Shutter 2 – Redőnyvezérlő modulja és a FIBARO Dimmer 2 – Fényerőszabályzó modulja, amelyek távollét esetén telefonról szabályozza, hogy az üresen álló házban mikor égjenek a villanyok, vagy mozogjanak a redőnyök. Sőt, hosszabb idejű távollétünk esetén, beállíthatjuk az okosotthon rendszerünk központi vezérlőegységét, hogy sötétedés után véletlenszerűen kapcsolgassa a lámpáinkat és automatikusan működtesse a redőnyöket.

okosotthon okos otthon otthonautomatika biztonság FIBARO smart home okos eszköz modern ház okos ház intelligens otthon

Halló, van itthon valaki?

Betörőknél gyakran bevett szokás, hogy becsöngetnek a házakba, mielőtt munkához látnak, így szerezve bizonyosságot arról, hogy a tulajdonosok valóban nincsenek otthon. Modern otthonunkban hasznos eszköz lehet ilyen esetben egy wifi kapcsolattal rendelkező, videokamerával felszerelt, mobiltelefonnal irányítható okos kapucsengő.

Kaliforniában egy betörő párost így kapott el a rendőrség, számol be a The Guardian. Miután becsengettek, a nyaraló tulaj táveléréssel kapcsolatba lépett velük és azonnal hívta a rendőrséget, akik a környéken el is kapták a betörőket.

0 Tovább

Aludj okosan! - Alvást segítő intelligens eszközök

A stresszel teli hétköznapokban, a szomszédoktól és az utca zajától hangos lakásokban igencsak nehéz úgy aludni, hogy az tényleg pihentető is legyen. Pedig az egészséges életmódhoz a megfelelő, minőségi alvásnak nagy százalékban van jelentősége. Ezt felismerve egyre több találmány jelenik meg, ami segít a leggyakrabban előforduló problémák leküzdésében.

Alvás applikációk

Először telefonos applikációk százai jelentek meg, amik alvásfigyelésre alkalmasak, néhány plusz funkcióval mint a meditatív zene vagy hangok. Némelyik intelligens ébresztő funkcióval rendelkezik, amely a beállított időintervallumon belül akkor ébreszt, amikor érzékeli éberségünket.

okos alvás okos eszközök okos párna pihentető alvás életmód egészség

Sunrise Pillow

A Sunrise Pillow feltalálói tovább mentek az okos párna ötletével, amely szintén képes megfigyelni és értékelni az alvás minőségét. A hangfallal rendelkező párnán különböző hanghatásokat állíthatunk és időzíthetünk be, okostelefonunk segítségével. Szintén képes felismerni az éber állapotunkat, és akkor elkezdi a napfelkelte szimuláció programot.

Gravity - nehéz paplan a stressz ellen

A Gravity egy különleges, terápiás paplan, amely nagy súlyával körbeöleli testünket. Ez az érzés pont olyan, mintha valaki átölelne minket, ami köztudottan relaxáló hatással van ránk - növeli a szerotonin és melatonin szintet, ugyanakkor csökkenti a kortizol szintet - így minden adott a nyugodt, pihentető alváshoz, anélkül, hogy bármilyen gyógyszert bevennél.

0 Tovább

Okos eszközök 30.000 Ft alatt, amikre azonnal vágyni fogsz!

Szinte minden héten jelennek meg újabb és újabb okosotthon eszközök, amelyek könnyebbé és főleg kényelmesebbé teszik a hétköznapjainkat. Szinte minden hétvégi bevásárlásnál a kosarunkba dobhatnánk egyet, de persze ezt nem bírja meg a pénztárcánk hosszú távon, mivel a kényelem sajnos nem mindig olcsó mulatság.

Az okosotthon téma annyira menő lett az utóbbi időkben, hogy a gyártók elkezdtek gyártani megfizethető és ugyanakkor igencsak jópofa és hasznos kütyüket, amelyek az átlagember számára is elérhetőek. Sorra jelennek meg a pofon egyszerűen telepíthető okos eszközök, amelyek nem kerülnek többe, mint 30.000 Ft.

  1. Nest füst-és szénmonoxid érzékelő - 29.000 Ft

Ha már eleged van a füstérzékelőd túl durva, hangosan szirénázó hangjából minden egyes alkalommal, amikor odaég a rántotta, akkor neked erre az eszközre van szükséged. Ez az okos megoldás, barátságos emberi hangon figyelmeztet a bajra, és lehetőséged van lenémítani az okostelefonod segítségével. Ha a füstszint már túl magas, akkor a rendszer egy erősebb hangjelzésre vált - 85dB-es kürt hangra - miközben értesít a baj pontos helyéről is. A jelzéshez erős piros színű fényjelzés is társul. Egyéb kényelmi funkciói az automatikus teszt lehetőség és a beépített éjszakai fény.

okos eszközök okosotthon smarthome

Nest

1 Tovább

9 apró eszköz, amiről nem gondolnád, mennyi mindent tud

A minimalizmus elméletben a kevesebb több elvét követi. Manapság viszont abba az irányba halad a technológia, hogy minél kisebb eszközökbe, minél több funkciót vagy kapacitást tömörítsenek a gyártók.


128 GB-os Samsung thumb drive – a pendrive, amely akkora, mint a körmöd

A legtöbb pendrive legalább akkora, mint egy felnőtt ember kisujja. Ebben az aprócska eszközben viszont több is elfér, mint a nagyobb konkurens termékekben. Akár 128 GB tárhelyet is biztosíthatnak. 

okos eszközök mini eszközök elektronika tech informatika

Amazon

A Karma zseb nagyságú WI-FI hotspot-ja

Amerikában egyre népszerűbb a Karma WI-FI hotspot-ja azok körében, akik sokat utaznak. A gigabájtonkénti adatköltség alacsonyabb, mint a többi szolgáltatónál, ráadásul ha nyilvánossá teszik, minden alkalommal amikor regisztrál valaki a hálózatra és a Karma hírlevelére, extra 100 MB netet kaphat ajándékba a hotspot tulajdonosa.

okos eszközök mini eszközök elektronika tech informatika

Karma

Tile- a kulcsaid örzője

A Kickstarter egyik nagy felfedezettje ez a Bluetooth-al működő kulcskereső eszköz. Ehhez a kisméretű kiegészítőhöz mobilos applikáció is tartozik, és éles hangjelzéssel segít megtalálni az elveszett kulcscsomót. Az elem egy évig bírja, ha lemerült, az elemcserét kedvezményesen veheted igénybe. 

okos eszközök mini eszközök elektronika tech informatika

Amazon

Az Anker apró méretű Bluetooh-os hangszórója

Az Anker hangszórója pontosan a kétharmada egy Rubik kockának. A terméket használók remek értékeléseket adtak használatának egyszerűségéről, az NFC kompatibilitásáról és a nagyon tetszetős, egyszerű design-ról. 

okos eszközök mini eszközök elektronika tech informatika

Amazon

Rúzs méretű akkumulátortöltő, amellyel szinte 2szer is feltöltheted a telefonodat

Az Anker új akkumulátor töltőjét akár a zsebedben is hordhatod. A töltő 3350 mAh –val rendelkezik, amely majdnem 2szer is feltölt például egy iPhone 6-os telefont. 

okos eszközök mini eszközök elektronika tech informatika

Amazon


A Chromecast bármely HDMI képernyőből közvetítő eszközt varázsol

A Chromecast egy rendkívül hasznos, adatátviteli eszköz, mellyel bármely HDMI kompatibilis készüléket televízióvá alakíthatsz. Alkalmazz egy olyan külső töltőt is, ami elegendő volt mennyiséget tud tárolni, így egy hibátlanul működő összeállítást kaphatsz. 

okos eszközök mini eszközök elektronika tech informatika

Google


Lenovo egér – a személyre szabható egér

Mindenkinek másmilyen típusú egér számít kényelmesnek, más-más forma esik kézre. Van, aki a kicsit szereti, van aki azt, ha kényelmesen rá tudja fektetni a kezét. Mivel a legtöbben akár napi 8-10 órát is gép előtt töltünk, egyáltalán nem mindegy, hogyan terheljük a csuklónkat. A Lenovo ezért kijött egy olyan rugalmasan alakítható egérrel, amelyet egyszerűen a számodra legoptimálisabb fekvésűre állíthatsz. Ráadásul azok számára az abszolút kedvenc lehet, akik gyakran tartanak prezentációt. A gombfelületet átforgatva mindjárt egy könnyedén kezelhető távirányítót kapunk. 

okos eszközök mini eszközök elektronika tech informatika

Amazon

Swyp – az eszköz, amellyel az összes kártyádat mindössze egyre redukálja

Az okos kártyával tárolhatod a jutalompontjaidat, a hitelkártyádat vagy bankkártyádat – gyakorlatilag bármit, ami mágnes csíkkal működik. Ez a minimál design-nal rendelkező okos eszköz akár 25 kártyát is el tud tárolni. Rendelkezik egy gombbal, amellyel ki tudod választani azt, amelyiket használni szeretnéd. Annyira népszerű a termék, hogy első körben eladták az összes legyártott kártyát, jelenleg várólista van rá.

okos eszközök mini eszközök elektronika tech informatika

Swyp

Pepple Core- fitnesz óra helyett 

Ez a kulcstartó méretű eszköz sokkal okosabb, mint amilyennek tűnik. Szinkronizálhatod bármelyik népszerű fitnesz applikációval, ráadásul 3G kapcsolattal is rendelkezik, így akár zenehallgatásra, fuvarrendelésre is használhatod, sőt akár az Amazon vagy Google intelligens asszisztens szolgáltatását is rátelepítheted. 

okos eszközök mini eszközök elektronika tech informatika

Tech insider

0 Tovább

7 okos konyhai kütyü, ami nélkül nem élet az élet (vagy mégis?)

1. Somabar egy saját bártender, amely 5 másodperc alatt kikeveri a kedvenc koktélodat

okos konyha okos eszköz okosotthon


2. CinniBird segítségével gyönyörű mintákat készíthetsz például a kávédra

okos konyha okos eszköz okosotthon

3. Swipe - gesztusvezérelt pad, konyhai munkák közben egy-egy kézmozdulattal irányíthatod elektromos eszközeidet, így anélkül felveheted a telefonod, vagy bekapcsolhatod a zenelejátszót, hogy épp a főzés folyamatát megszakítanád

okos konyha okos eszköz okosotthon

4. Peres, az okos orr, segítségével, meg tudod határozni a hús minőségét, így elkerülhető az esetleges gyomorbaj

okos konyha okos eszköz okosotthon


5. Top Brewer egy designos kávéfőző, amely a konyhapultba süllyesztve bármely minimalista konyha éke lehet, és persze tabletről irányítva keverheted ki a kedvenc kávédat

okos konyha okos eszköz okosotthon


6. Egg Minder - okos tojástartó, egyrészt mobillal csatlakoztatva akár vásárlás közben jelzi, hogy elfogyott a tojás, másrészt megjegyzi melyik a legrégebbi

okos konyha okos eszköz okosotthon

7. A Prep Pad a személyes táplálkozási tanácsadód lehet, a rátett élelmiszernek nem csak a súlyát, hanem a szénhidrát-, fehérje tartalmát illetve kalóriaértékét is megadja.

okos konyha okos eszköz okosotthon

0 Tovább

otthonautomatika

blogavatar

Hogy működik egy okos otthon? Hogyan teszik egyszerűbbé az okos eszközök a mindennapjainkat? www.otthonautomatika.hu Látogassa meg weboldalunkat is.

Utolsó kommentek

Címkefelhő

okosotthon (88),okos otthon (47),smart home (41),intelligens otthon (24),smarthome (24),otthonautomatika (23),iot (17),FIBARO (14),fibaro (14),z-wave (11),okos eszközök (10),okos eszköz (9),IOT (9),okos termosztát (7),fűtésvezérlés (7),okos ház (7),okos világítás (7),biztonság (6),redőnyvezérlés (6),lakberendezés (6),design (5),okos fűtés (5),okos konnektor (5),mesterséges intelligencia (5),okosház (4),otthon (4),lakásfelújítás (4),mozgásérzékelő (4),FIBARO (4),világításvezérlés (4),okos konyha (4),füstérzékelő (3),co sensor (3),világítás (3),szén-monoxid érzékelő (3),okoskonnektor (3),fűtés (3),okos nyaraló (3),vezetéknélküli eszköz (3),okos kert (3),nyitásérzékelő (3),futurizmus (3),berendezés (3),construma (3),energiamegtakarítás (3),kamera (3),távoli ellenőrzés (3),DIY (2),okos iroda (2),árnyékolásvezérlés (2),energiatakarékosság (2),airbnb (2),okos lakás (2),CES2018 (2),IoT (2),technológia (2),életmód (2),karácsony (2),alexa (2),intelligens ház (2),szénmonoxid érzékelő (2),wallplug (2),smartme (2),zwave (2),távoli irányítás (2),vízérzékelő (2),okosotthon rendszer (2),virtuális valóság (2),okos otthon rendszer (2),öntözőrendszer (2),okos zár (2),távoli felügyelet (2),ingatlan (2),okoslakás (2),2017 trendek (2),kislakás (2),otthon design (2),jövő (2),ces (2),okos autó (2),jövő technológia (2),futurism (2),találmányok (2),hangulatvilágítás (2),otthon design tippek (2),tech (2),okos épület (1),okos redőny (1),okosotthon ipar (1),tippek (1),gesztusérzékelő (1),intelligens épület (1),gyerekbarát (1),sonos (1),CES (1),nyílt nap (1), biztonságos otthon (1), generációk (1),technology (1),romantika (1),páratartalom (1),okos árnyékolás (1),IKEA (1),okosotthon (1),ünnepi fények (1),intelligens otthon (1),okos_otthon (1),hacker (1),felújítás (1),dekoráció (1),cyberbűnözés (1),1 nap (1),távoli elérés (1),tipp (1),diy (1),fürdőszoba (1),távoli vezérlés (1),okos randizás (1),konyha (1), szén-monoxid érzékelő (1),intelligens redőny (1),halloween (1),halloween dekoráció (1),hőmérsékletszabályozás (1),művészet (1),okos hűtő (1),ifa2017 (1),modern ház (1),okosotthon rendszerek (1),ünnepek (1),valentin (1),hangasszisztens (1),hálózati biztonság (1),okos porszívó (1),intelligens konnektor (1),hőmérséklet-szabályozás (1),internetbiztonság (1),okos berendezések (1),télapó (1),generációk (1),mikulás (1),csőtörés (1),biztonsági kamera (1),jelenlétszimuláció (1),okos világításvezérlés (1),robot fűnyíró (1),lego (1),árnyékolás (1),biztonsági rendszer (1),ötletek (1),riasztó (1),intelligens árnyékolás (1),kapuvezérlés (1),okos óraokos mérleg (1),okos otthonokos eszközök (1),karácsonyi mozi (1), karácsonyi fények (1), okos konnektor (1), (1), okos otthon (1),intelligens izzó (1), füstérzékelő (1), okos zár (1),jövő otthona (1), (1),wall-plug (1), amazon echo (1),biztonságos otthon (1),led világítás (1),hangszóró (1),fogadalom (1),karácsonyi fények (1),okosotthonokos konnektorokosotthon (1), led fények (1),karácsonyi zenék (1),karácsonyi hangulat (1),valentin nap (1),design világítás (1),dekor (1),2017 trend (1),lakásdekor (1),3d nyomtatás (1),újítások (1),házépítés (1),2017 tavasz (1),elektromos autó (1),fejlesztések (1),vezeték nélküli töltő (1),autók (1),Aston Martin (1),jövő autó (1),helykihasználás (1),smartshop (1),Aero Mobil (1),autócsodák (1),oktatás (1),digitális jövő (1),automatika (1),VR (1),repülő autó (1),lépcső világítás (1),vezetékes okosotthon (1),okosbolt (1),vezeték nélküli okosotthon (1),tárolás (1),nyaralók (1),ház eladás (1),ingatlan eladás tippek (1),design tippek (1),okos otthon (1),otthon automatika (1),button (1),elektronika (1),mini eszközök (1),lézerprojektor (1),okos tükör (1),okosóra (1),vezetéknélküli kamera (1),okos kütyü (1),tomtom (1),navigáció (1),informatika (1),applikációk (1),okos étterem (1),automata étterem (1),gyorsétterem (1),lakás (1),eladás előtt ingatlan (1),garzon (1),ces2017 (1),2017-es trendek (1),time management (1),alkalmazások (1),lifestyle (1),otthon technológia (1),lakás design (1),amazon (1),amazon echo look (1),smart kitchen (1),nyaralás (1),kutatás (1),épületek (1),energiamagtakarítás (1),utazás (1),élettér (1),lakások (1),találmány (1),kirándulás (1),kütyü (1),feladat (1),otthonok (1),amazon (1),echo (1),kütyük (1),okos árnyékolóvezérlés (1),videochat (1),kisállatok (1),alvás okosan (1),okos paplan (1),okos redőnyvezérlés (1),Z-Wave (1),hangvezérlés (1),echo dot (1),AI (1),co érzékelő (1),szénmonoxid (1),telefontöltés (1),siri (1),okos alvás (1),irodafelújítás (1),okos párna (1),pihentető alvás (1),érintés nélküli vezérlés (1),egészség (1),Do it yourself (1),csináldmagad (1),divat (1),divatblogger (1),selfie (1),hosszú hétvége (1),okos távirányító (1),távvezérlés (1),Internet of things (1),házimunka (1),kert (1),netatmo (1),apple (1),homekit (1),okos fűnyíró (1),építészet (1),szakma (1),AR (1),jövő szakmái (1),okos öntözőrendszer (1),miniatűr otthon (1),alvás (1)