Sokszor érezhetjük úgy, hogy túl sok a kötelesség, a feladat egy napra. Sokszor nehéz megfelelő időt szakítani a családra, sportra, barátokra, vagy saját magunkra. Így manapság a megfelelő időmanagement kialakítása minden modernkori ember számára nagy kihívást jelent.

Ha folyamatosan úgy érzed, hogy elfoglalt vagy, túl sok dolgot vállalsz be egyszerre, és a nap végére sosem sikerü mindent elvégezni, amit akartál, akkor íme 14 nagyszerű alkalmazás, ami segíthet a problémádban. Hamarosan úgyis itt az újév, jó alkalom, hogy rendszert vigyél az életedbe, és megtanulj igazán jól gazdálkodni a szabadidőddel.

  1. Timeneye (az okos időmanagement app)

A Timeneye egy igazán tetszetős felületű, egyszerű tevékenység követő applikáció azok közül, melyek nem mennek az agyadra. A segítségével monitorozhatod, hogy mik azok a dolgok, amikkel a legtöbb időt töltöd, legyen az munka vagy hobby. Nagy előnye, hogy könnyen szinkronizálható más szoftverekkel is, mint pl. a Trello, Google Calendar vagy Basecamp, így nyomon követheted a programodat anélkül, hogy váltogatni kellene köztük. Egy idő után az app megtanulja a szokásaidat, és automatikus bejegyzéseket hoz létre, hogy személyre szabott javaslatokat adjon, mivel tölthetnéd el leghasznosabban az idődet. Ez azt jelenti, hogy ezentúl kevesebb időt fogsz tölteni uncsi vagy haszontalan dolgokkal, a helyére pedig több kreativitás és újdonság lép.

applikációk alkalmazások time management lifestyle

  1. Tribesports (a szokásos sportokhoz)

A Tribesport segít abban, hogy több motivációd legyen betartani az edzéstervedet. Ez az igazán menő alkalmazás lehetőséget ad arra, hogy kapcsolódj más emberekhez, inspirálódj, vagy különböző kihívásokat teljesíts. A beépített GPS nyomkövető segítségével monitorozhatod és analizálhatod az aktivitásodat. Naplózhatod az edzésprogramod, készíthetsz képeket, és mindezt meg is oszthatod társaiddal. Az app nyomon követi a céljaidat, és részletes áttekintést ad, hogyan haladsz felé.

applikációk alkalmazások time management lifestyle

  1. Focus Booster (Hogy egy feladatra összpontosíts)

A Focus Booster segít abban, hogy haszontalan dolgokkal töltsd el az idődet. A Pomodoro technikára építve az alkalmazásban beállíthatsz munkafázisokat és szüneteket. Az időzítés alatt nem állíthatod meg az időzítőt, különben nem adódik hozzá a munkaidő nyilvántartáshoz. Ez az alkalmazás különösen hasznos szabadúszóknak, hogy az ügyfeleiknek pontos munkaidő elszámolást adhassanak.

applikációk alkalmazások time management lifestyle

  1. Cozi Family Organizer (Hogy több időt tölthess a családdal)

A Cozi Family Organizer segít abban, hogy mindig legyen elég időd a családodra. Az alkalmazás lehetővé teszi, hogy kezeld a családtagok heti tervét, időpontjait, programjait, hogy többé ne legyenek elfelejtett futballmeccsek, fellépések, névnapok vagy szülinapok. Szinkronizáld a Google Calendar-ral, ossz meg to-do vagy bevásárló listákat. A Cozival hatékonyan megszervezheted a család mindennapjait, és biztosíthatod, hogy legyen időd mindenkire.

applikációk alkalmazások time management lifestyle

  1. IFTTT (a rutinok egyszerűsítésére)

Az IFTTT „Ha ez akkor legyen az” (If This Then That) logikájú applikáció lehetővé teszi, hogy programozd a szokásos rutinokat. Pl: ha esik az eső, akkor küldjön üzenetet, vagy ha Instagram-ra posztolsz valamit az automatikusan kerüljön ki a Facebookra is. Ezzel naponta perceket spórolhatsz meg, havi szinten pedig akár órákat is.  

applikációk alkalmazások time management lifestyle

  1. Splashtop Remote Desktop (hogy kevesebb időt kelljen a munkaasztalánál tölteni)

Ha útközben akarsz megoldani valamit, ami a notebookodon van, telepítsd a Splashtop Remote Desktop –ot. Az alkalmazás lehetővé teszi, hogy hozzáférj a PC fájlokhoz és programokhoz tabletről vagy okostelefonról. Közvetíthetsz videót vagy zenét is az applikációval, PowerPoint-al, Keynote-al, Excel-el és Word-el is nagyszerűen működik. Ne érezd úgy, hogy hozzá vagy kötve a monitorodhoz, csak annyit ülj mellette, amennyit feltétlenül szükséges.

applikációk alkalmazások time management lifestyle