Az olyan kamerák, amikkel nagyon nem kell törődni, amik passzívan monitorozzák a helyiségeket, figyelik az aktuális dolgokat lassan a múlt homályába vesznek. Hogy miért? A válasz nagyon egyszerű!

A modern világban már szinte mindent egy applikációval irányítunk, szervezünk, tervezünk. Nagyon megkönnyítette az okos eszközöket használók életét, és mára már el sem tudjuk képzelni, hogy milyen is volt az élet 20, 30 éve, amikor a mobil korszak még csak gyermekcipőben sem járt.

A piacon megtalálható, kimondottan végfelhasználóknak szánt kamerákban minden megtalálható, ami kell. Talán egy kicsit több is, de ez így van rendjén!

Arcfelismerés, intelligens mozgáskövetés, eseménynaplózás, hőmérséklet figyelés és még sok másról nézhetünk statisztikát napi, heti vagy akár havi bontásban is. A felhő alapú eszközök azonnal felveszik a nem várt eseményeket, amik természetesen bármikor visszanézhetők.

  

A piacon nagyon sok különböző eszköz van! Sokak csak Wi-Fi-n keresztül érhető el, vannak, amik a mobil hálózatra is csatlakoznak. Ezeket a kamerákat már okos otthonunkba  is integrálhatjuk. Smart home rendszerünk értesítést küld, ha valami szokatlan történik miközben mi távol vagyunk otthonunktól.

Egy ilyen kameráról szóló bejegyzésünket itt olvashatja el.