Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

5 kedvenc okos iroda funkció

Úgy tűnik, hogy egyre nagyobb a bizalom az intelligens irodák iránt is, és egyre nagyobb az igény az irodai dolgozók körében az intelligens funkciókra. A munkatársak lojalitását is erősíthetjük az irodai kényelem fokozásával. Nézzük melyek a a legnépszerűbb okos iroda funkciók: 

1) Helyiségenként hőmérséklet szabályozás 

Nem is meglepő, hogy ez a legnépszerűbb funkció, hiszen mindannyian különbözőek vagyunk, és más hőmérsékletű helyiségben érezzük magunkat komortosan. Gondolj csak bele, mennyivel kényelmesebb, ha te állíthatod be a neked megfelelő hőmérsékletet, mint mindig az irodai gondoknak szólni, hogy már megint nem megfelelően működik a termosztát. 

2) Hűtés/fűtés automatizmusok kialakítása

Ez ráadásul nem csak egy kényelmi funkció, hanem egyértelmű energiamegtakarítással is járhat. Helyiségenként programozható a hűtés/fűtés, különböző automatizmusokat alakíthatunk ki a szokásoknak megfelelően, így amikor az irodába érkezünk, már kellemes hőmérséklet fogadhat. Amikor pedig távozunk, nem kell azon aggódni, hogy biztos lekapcsoltuk-e a fűtést, hiszen az automatika elvézgi helyettünk.

3) Helyiségenkénti világítás szabályozás

Olyan rendszerek kialakítása, amelyek a természetes napfényt imitálják. Keveseknek adataik meg, hogy napfényben dolgozzanak, az irodai világítás sokszor zavarja a szemünket, és mindenki számára más fényárnyalat a leginkább kellemes. Milyen jó is lenne, ha ezt is egyénileg állíthatnánk be. Akár külön világítási jelenettel a tárgyalások számára, a koncentrálás igénylő számítógépes munkára, vagy a kreatív brainstormingok idejére, avagy egy prezentáció bemutatására. 

4) Konferenciatermek automatizációja 

Egy ütős prezi összeállítása bizony nagy munka, és ha a technikai feltételek adottak, akkor semmi gond, viszont ha bármilyen műszaki malőr jön közbe, minket is megzavarhat. Nem indul a projektor? vagy nem erősödik a hang? Túl erős a fény? Ezek mind előre programozott funkciók lehetnek, és amikor a prezit élesben nyomjuk, ezen egyáltalán nem kell aggódnunk. 

5) Időjárásnak/napsütésnek megfelelő árnyékolás

Délelőtt pont a monitorodra süt a nap, 2 óra múlva meg az elhúzott árnyékoló miatt kénytelen vagy lámpát kapcsolni? Mennyire kényelmes lenne, ha az árnyékoló a napsütésnek megfelelően automatikusan működne!

Te milyen intelligens iroda funkciónak örülnél a munkahelyeden? 

0 Tovább

Kényelem és védelem felsőfokon

Az okos árnyékolás egy intelligens, szenzorokkal ellátott rendszer, amit egyszer beprogramozunk és utána az automatikusan ellátja feladatát. A rendszer kommunikál a hálózatba kötött eszközökkel, annak érdekében, hogy az árnyékolással, a belső hőmérséklet megtartásával a legtöbbet tudja kihozni otthonunkból.

A beépített szenzorok érzékelni tudják az idő múlását, a fényt, az időjárás sajátosságait (eső, szél, napsütés) és a beállításoknak megfelelően a szerkezetet ki- vagy becsukják a jobb árnyékolás, védelem vagy szigetelés érdekében.

Nézzük, mik az előnyei:

•    Az egyik legfontosabb előnye az egyszerűség és a kényelem, mivel egyetlen gombnyomással irányíthatjuk a házban az összes árnyékolástechnikai berendezését, illetve különféle pozíciókat is beállíthatunk akár a fotelből.

•    Bármikor és bárhonnan irányíthatjuk az okos telefonunk segítségével.

•    Olyan érzékelőkkel rendelkezik, amelyek segítségével folyamatosan figyeli otthonunk fényviszonyait, hőmérsékletét, ezáltal képes beállítani a lakás legoptimálisabb értékeit. Ezzel a módszerrel nagymértékben csökkenthetjük fűtési- és hűtési költségeinket.

•    A rendszer olyan érzékelővel is el van látva, ami a fizikai behatolást figyeli, így képes mechanikai védelmet biztosítani az esetleges betöréssel szemben.

•    Érzékeli az esőt, így egy kerti partit sem vághat félbe egy kis zuhé, mert egyből kinyílik a teraszon a napellenző.

•    Érzékeli a viharokat, ugyanis amikor biztonsági üzemmódba kapcsol, azaz leengedi a redőnyöket, megóvja ablakainkat a jégveréstől, letörő ágaktól.


 

0 Tovább

Kényelem kimaxolva

Az intelligens hálózatok használata lehetőséget ad arra, hogy egy rendszerbe tartozó eszközöket együttesen irányítsunk. Ezzel pedig egy olyan hálózatot hozzunk létre, amely a biztonságot, az energiatakarékosságot vagy az kényelmet helyezi előtérbe. Így minden igényünket kielégíti.

Az okos rendszerek, így a FIBARO használata is, lehetővé teszi számunkra, hogy különböző eseményekre többféleképpen reagáljon az okos otthonunk. Nézzünk egy forgatókönyvet példának!

Hazaérünk a munkából, a kamera felismer minket és egyből felkapcsolja a lámpákat a kocsi behajtótól a konyháig, kinyílik a bejárati ajtó, beindul a kávéfőző és bekapcsol a kedvenc rádiócsatornánk. 

Ugye milyen kellemes így hazaérni, mintha mindig várna otthon valaki?

Nem kell a kulcsokkal bíbelődni, nem kell a csomagokat ide-oda rakosgatni és a lámpakapcsolót sem kell keresgélni a sötétben.

De mi van, ha nem mi érkezünk haza, hanem valaki beugrik a kerítésen?
Ismét a kamera indítja be a folyamatot, egyből értesít minket, hogy illetéktelen van a kertben, ellenőrzi, hogy minden ajtó és ablak zárva van-e, ha erőszakos behatolás lehetősége áll fenn, beindítja a riasztó és értesíti a rendőrséget. Esetleg bekapcsolja a kerti locsolót is, egy kis elriasztásnak.

Nézzünk másik példát, vegyük az energiatakarékosságot!

A rendszer magát programozza be, tudja, mikor megyünk el otthonról és mikor jövünk, általában mikor fürdünk és mikor alszunk. Így mindent ehhez igazít, nap közben csak temperálja a hőmérsékletet, a vizet is csak akkor melegíti fel, amikor fürdéshez készülünk és mindent a praktikum szerint rendez. Ezzel pedig rengeteg energiát, és pénzt spórolunk otthonunkban, úgy hogy közben ténylegesen környezetkímélő szemlélettel állunk a háztartásunkhoz.

A kényelmi funkciók pedig a mindennapjainkat könnyítik meg és teszik komfortosabbá. A hang alapú vezérlés fejlődése révén nincs szükségünk irányítókra, egy asszisztenssel az egész házat irányítani tudjuk. Vagy éppen okos telefonunkkal bezárhatjuk az ajtót, ha elfelejtettük volna a reggeli rohanásban. 

Mindezeket a kényelmi és biztonsági funkciókat egy hálózaton, egy asszisztenssel elvégezhetjük! Nincsenek kábelek, felesleges irányítok, csak elégedettség!  

0 Tovább

Hogyan nyűgözheti le az okos otthonod a vendégeket egy kis ünnepi hangulattal? 

Az intelligens konnektorok, lámpák és hangszórók segítségével extra ünnepi élményt varázsolhatsz otthonodba.


 
Az intelligens otthoni készülékeket könnyedén át lehet alakítani szezonálisan is akár, és bizony itt a nyakunkon a karácsony – itt az ideje ünnepi díszbe öltöztetni az otthonunkat is.

 
Az olyan intelligens hangvezérlőkkel, mint az Amazon Echo és a Google Home, illetve intelligens fények használatával, néhány okos konnektorral játszva átalakíthatod karácsonyi varázs kuckóvá – a gyerekek és a gyereklelkű felnőttek nagy örömére. 


Intelligens konnektorok


Kezdjük egyszerűen a dolgokkal a meglévő karácsonyi ledsor egyszerűen irányítható egy okos hangvezérlővel vagy egy okos konnektorral és mobiltelefonnal. Szereted már akkor látni az ünnepi fényeket, amikor megközelíted az otthonodat? Nem kell egész nap fogyasztanod az áramot! Programozd be úgy, hogy csak akkor kezdjen világítani, amikor várhatóan hazaérkezel. 
Ha pedig tudod pontosan mikor érkeznek a vendégeid, őket is meglepheted! Kapcsolódjanak fel a fények pont akkor amikor ők becsengetnek – hidd el, rögtön vidámabb hangulatban lépnek be hozzád, ha ilyen kedvességgel fogadod őket. 

Intelligens lámpák

Az ünnephez igazi meghitt vagy éppen parti hangulatot teremthet a világítás erőssége és színe. Az intelligens izzók fényerejét, színét, hőmérsékletét is tudod szabályozni. 
Válassz akár egy LED csíkot a TV mögött, vagy az ünnepi díszbe öltöztetett étkező asztal alatt – vagy buli esetén az összes mennyezeti izzót kicserélheted intelligens izzóra. Díszítsd a kertedet, teraszodat is LED csíkokkal, a fák köré is elhelyezhetsz ilyet, a hagyományos égősor helyett. És máris mobilról irányíthatod a kedved vagy a vendégei kedve szerint. Leült a buli? A fények játékával is feldobhatod! 

Zene és fények harmóniája


Az intelligens fényekkel együtt persze bármely bluetooth hangszóródat is irányíthatod. A gyerekek várva várják a karácsonyi angyalok érkezését? Indíts mobilról titokban egy elrejtett hangszórón csengettyű hangokat, változtasd sejtelmesre a fényeket és azonnal megláthatod a gyerekek szemében a csodát. Ők még hisznek benne! Tegyük még varázslatosabbá a meséjüket!
Vagy éppen attól tartasz kicsit lapos lesz a szilveszteri buli? Spotify és Apple Music + iLightShow alkalmazás és máris kész az otthoni partyhangulat. Az alkalmazás a telefon mikrofonját használva a zene ütemének megfelelően szabályozza a fényeket, megváltoztatja a színeket, villogtat – próbáld ki!


 

 

0 Tovább

5 legjobb okos otthon tipp az idősebb generáció védelmében

Az intelligens otthoni technológia trendjei túlmutatnak a pánik gombokon. A modern intelligens otthonok lassan, de biztosan felbecsülhetetlen értékű eszközzé válnak: segítenek gondoskodni idősebb hozzátartozóinkról, akik bizony nem akarnak megszokott otthonukból kimozdulni, de sajnos az egyedüllét veszélyeket tartogathat a számukra. 

Milyen okos otthon funkciók segíthetnek nekünk abban, hogy az egyedül élő idősebb rokonainkat biztonságban tudhassuk? 


1. Észreveszi a szokatlan cselekvéseket 

A házban stratégiailag telepített mozgásérzékelők jelezhet nekünk, hogy idős rokonunk mikor ébred, hogyan közlekedik a helyiségeken belül vagy éppen kinyitja a hűtőszekrényt. A rendszer rögzíti a napi rutint, és ha a megszokottól eltérőt tapasztal, ezt is észleli. Például figyelmeztetést kaphatunk, ha a ház lakója a szokásosnál sokkal hosszabb ideig az ágyban marad vagy a fürdőszobában több időt tölt (persze tiszteletben tartva magánéletét).

2. Figyeli a bejárati ajtót

Intelligens zárral és mágneses ajtóérzékelőkkel a családtagok minden alkalommal értesítést kaphatnak, amikor valaki belép a házba vagy elhagyja otthonát. Sőt az intelligens ajtózárak programozhatók, hogy ütemezett, ideiglenes hozzáférést biztosítsanak a rendszeresen házhoz járó gondozók, orvosok számára, illetve esetlegesen vészhelyzetben távolról is ki tudjuk nyitni a bejárati ajtót a segítségül érkezőknek. Különösen előnyös az olyan idősek számára, akik egyre nehezebben mozognak, valamint azoknak a korai stádiumban lévő demenciában szenvedőknek, akik számára akár veszélyes lehet a ház elhagyása.

3. Segíthet a gyógyszerek használatának nyomon követésében

A funkció kiépítéséhez szükség van egy különálló gyógyszeres szekrény beüzemelésére, amelynek az ajtajára okos zárat szerelünk. Így a csatlakoztatott aktivitási napló elérhető lesz egy okostelefon alkalmazással, amelyen nyomon követhető, hogy a szekrény mikor volt nyitott állapotban. Sőt megelőzésképpen létrehozhatunk intelligens szabályokat kreatív módon gyógyszerbevételi emlékeztető küldésére:  Például a konyhában lévő fény különböző színváltozásokra programozható, amikor az éjszakai gyógyszereket kell bevenni, és addig nem vált vissza az eredeti színére, amíg az gyógyszeres szekrény zárja nem érzékeli a kinyitás és bezárás folyamatát. 

4. Figyelmeztet biztonsági szituációkra

A füst, a szén-monoxid és a vízérzékelők segítségével extra biztonsági intézkedést hozhatunk létre. Tegyük fel, hogy valaki elfelejti kikapcsolni a tűzhelyet, de ott hagyja főzés közben az edényt és valami égni (füstölni) kezd, vagy a forró víz elárasztaná a konyhabútort. Azonnali értesítést kaphatunk a mobiltelefonunkra, amelyet követően az elektromos tűzhelyet azonnal távolról kikapcsolhatjuk, és akár értesíthetünk egy közelben lakót, hogy idős szerettünk segítségére siessen. Hasonlóképpen, az intelligens termosztát biztosítja, hogy a ház soha nem túl meleg vagy túl hideg. Hideg téli napokon, amikor esetleg a bent lakó elfelejtetené bekapcsolni a fűtést, az egészsége is veszélybe kerülhet. 

5. Bűnmegelőzés, védelem a házon belül is

Sokan ódzoknak attól, hogy a házukon belül is kamerákat helyezzenek el, de kétségtelen, hogy az otthonunkba csatlakoztatott kamerák bizony hasznos eszközök lehetnek például betörés esetén. A mozgásérzékelő és a kamera lehetővé teszi, hogy a mobiltelefonunkra érkező riasztás esetén azonnal lássuk a riasztást kiváltó cselekvést és távolról nyomban intézkedjünk. Az idősebbek sajnos különösen ki vannak téve külső behatolóknak. 

(Forrás: homecaremag.com)


 

 

0 Tovább

otthonautomatika

blogavatar

Hogy működik egy okos otthon? Hogyan teszik egyszerűbbé az okos eszközök a mindennapjainkat? www.otthonautomatika.hu Látogassa meg weboldalunkat is.

Utolsó kommentek

Címkefelhő

okosotthon (88),okos otthon (47),smart home (41),intelligens otthon (24),smarthome (24),otthonautomatika (23),iot (17),FIBARO (14),fibaro (14),z-wave (11),okos eszközök (10),okos eszköz (9),IOT (9),okos termosztát (7),fűtésvezérlés (7),okos ház (7),okos világítás (7),biztonság (6),redőnyvezérlés (6),lakberendezés (6),design (5),okos fűtés (5),okos konnektor (5),mesterséges intelligencia (5),okosház (4),otthon (4),lakásfelújítás (4),mozgásérzékelő (4),FIBARO (4),világításvezérlés (4),okos konyha (4),füstérzékelő (3),co sensor (3),világítás (3),szén-monoxid érzékelő (3),okoskonnektor (3),fűtés (3),okos nyaraló (3),vezetéknélküli eszköz (3),okos kert (3),nyitásérzékelő (3),futurizmus (3),berendezés (3),construma (3),energiamegtakarítás (3),kamera (3),távoli ellenőrzés (3),DIY (2),okos iroda (2),árnyékolásvezérlés (2),energiatakarékosság (2),airbnb (2),okos lakás (2),CES2018 (2),IoT (2),technológia (2),életmód (2),karácsony (2),alexa (2),intelligens ház (2),szénmonoxid érzékelő (2),wallplug (2),smartme (2),zwave (2),távoli irányítás (2),vízérzékelő (2),okosotthon rendszer (2),virtuális valóság (2),okos otthon rendszer (2),öntözőrendszer (2),okos zár (2),távoli felügyelet (2),ingatlan (2),okoslakás (2),2017 trendek (2),kislakás (2),otthon design (2),jövő (2),ces (2),okos autó (2),jövő technológia (2),futurism (2),találmányok (2),hangulatvilágítás (2),otthon design tippek (2),tech (2),okos épület (1),okos redőny (1),okosotthon ipar (1),tippek (1),gesztusérzékelő (1),intelligens épület (1),gyerekbarát (1),sonos (1),CES (1),nyílt nap (1), biztonságos otthon (1), generációk (1),technology (1),romantika (1),páratartalom (1),okos árnyékolás (1),IKEA (1),okosotthon (1),ünnepi fények (1),intelligens otthon (1),okos_otthon (1),hacker (1),felújítás (1),dekoráció (1),cyberbűnözés (1),1 nap (1),távoli elérés (1),tipp (1),diy (1),fürdőszoba (1),távoli vezérlés (1),okos randizás (1),konyha (1), szén-monoxid érzékelő (1),intelligens redőny (1),halloween (1),halloween dekoráció (1),hőmérsékletszabályozás (1),művészet (1),okos hűtő (1),ifa2017 (1),modern ház (1),okosotthon rendszerek (1),ünnepek (1),valentin (1),hangasszisztens (1),hálózati biztonság (1),okos porszívó (1),intelligens konnektor (1),hőmérséklet-szabályozás (1),internetbiztonság (1),okos berendezések (1),télapó (1),generációk (1),mikulás (1),csőtörés (1),biztonsági kamera (1),jelenlétszimuláció (1),okos világításvezérlés (1),robot fűnyíró (1),lego (1),árnyékolás (1),biztonsági rendszer (1),ötletek (1),riasztó (1),intelligens árnyékolás (1),kapuvezérlés (1),okos óraokos mérleg (1),okos otthonokos eszközök (1),karácsonyi mozi (1), karácsonyi fények (1), okos konnektor (1), (1), okos otthon (1),intelligens izzó (1), füstérzékelő (1), okos zár (1),jövő otthona (1), (1),wall-plug (1), amazon echo (1),biztonságos otthon (1),led világítás (1),hangszóró (1),fogadalom (1),karácsonyi fények (1),okosotthonokos konnektorokosotthon (1), led fények (1),karácsonyi zenék (1),karácsonyi hangulat (1),valentin nap (1),design világítás (1),dekor (1),2017 trend (1),lakásdekor (1),3d nyomtatás (1),újítások (1),házépítés (1),2017 tavasz (1),elektromos autó (1),fejlesztések (1),vezeték nélküli töltő (1),autók (1),Aston Martin (1),jövő autó (1),helykihasználás (1),smartshop (1),Aero Mobil (1),autócsodák (1),oktatás (1),digitális jövő (1),automatika (1),VR (1),repülő autó (1),lépcső világítás (1),vezetékes okosotthon (1),okosbolt (1),vezeték nélküli okosotthon (1),tárolás (1),nyaralók (1),ház eladás (1),ingatlan eladás tippek (1),design tippek (1),okos otthon (1),otthon automatika (1),button (1),elektronika (1),mini eszközök (1),lézerprojektor (1),okos tükör (1),okosóra (1),vezetéknélküli kamera (1),okos kütyü (1),tomtom (1),navigáció (1),informatika (1),applikációk (1),okos étterem (1),automata étterem (1),gyorsétterem (1),lakás (1),eladás előtt ingatlan (1),garzon (1),ces2017 (1),2017-es trendek (1),time management (1),alkalmazások (1),lifestyle (1),otthon technológia (1),lakás design (1),amazon (1),amazon echo look (1),smart kitchen (1),nyaralás (1),kutatás (1),épületek (1),energiamagtakarítás (1),utazás (1),élettér (1),lakások (1),találmány (1),kirándulás (1),kütyü (1),feladat (1),otthonok (1),amazon (1),echo (1),kütyük (1),okos árnyékolóvezérlés (1),videochat (1),kisállatok (1),alvás okosan (1),okos paplan (1),okos redőnyvezérlés (1),Z-Wave (1),hangvezérlés (1),echo dot (1),AI (1),co érzékelő (1),szénmonoxid (1),telefontöltés (1),siri (1),okos alvás (1),irodafelújítás (1),okos párna (1),pihentető alvás (1),érintés nélküli vezérlés (1),egészség (1),Do it yourself (1),csináldmagad (1),divat (1),divatblogger (1),selfie (1),hosszú hétvége (1),okos távirányító (1),távvezérlés (1),Internet of things (1),házimunka (1),kert (1),netatmo (1),apple (1),homekit (1),okos fűnyíró (1),építészet (1),szakma (1),AR (1),jövő szakmái (1),okos öntözőrendszer (1),miniatűr otthon (1),alvás (1)