Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

5 dolog, amiért szükséged lehet egy okos konnektorra

Az okos konnektor az egyik legjobb dolog, ami egy otthonnal történhet, ha szeretnénk automatizálni vagy távolról, mobiltelefonnal vagy tablettel elérhetővé tenni elektromos eszközeinket. De mihez is lehet kezdeni egy ilyen eszközzel? Ha megismered, többé nem akarsz élni nélküle. A FIBARO okos konnektor a központ segítségével programozható, ezer és ezer féle előre beállított automatizmus részeként könnyítheti meg életünket, csak a fantáziánkon múlik. Íme néhány olyan élethelyzet, melyekre remek megoldást jelent egy ilyen intelligens dugalj.

okosotthon fibaro smart home iot intelligens otthon okos ház okos konnektor wallplug

  1. Ha feledékeny vagy

Az okos konnektor legjobb funkciója, hogy távolról, a mobilod segítségével is tudod vezérelni. Gyakran gyötrődsz azon, hogy vajon kihúztad-e a hajvasalót vagy a kávéfőzőt? Csak nyisd meg az alkalmazást és ellenőrizd. Az alkalmazáson keresztül beállíthatsz értesítéseket is, vagy automatikát: ha aktiválod a riasztót, automatikusan kapcsoljon le minden okos dugaljhoz csatlakoztatott eszköz, így többé az ellenőrzésre se lesz szükség.

okosotthon fibaro smart home iot intelligens otthon okos ház okos konnektor wallplug

  1. Ha kényelemre vágysz

A FIBARO okosotthon rendszer részeként az okos konnektorral igencsak frappáns funkciókat hozhatsz létre. Beállíthatod, hogy az ébredésed pillanatában lefőjön a kávé, kapcsoljon be a tévé, amikor a kedvenc sorozatod kezdődik, vagy időzítsd a mosást úgy, hogy pont akkor legyen kész, mire hazaérsz.

okosotthon fibaro smart home iot intelligens otthon okos ház okos konnektor wallplug

FIBARO - otthonautomatika.hu

  1. Ha spórolni szeretnél

Az okos konnektor fogyasztásmérésre is alkalmas, így monitorozhatod, melyik eszközöd mennyi áramot fogyaszt. Ha bekapcsolva marad valami, azt pedig távolról ki tudod kapcsolni.

okosotthon fibaro smart home iot intelligens otthon okos ház okos konnektor wallplug

FIBARO - otthonautomatika.hu

  1. Ha tudni akarod, minden rendben működik-e?

Szintén remek funkciója ezeknek az intelligens dugaljaknak, hogy értesítéseket állíthatsz be. Ha rendellenes működést tapasztal máris üzenetet kapunk a telefonunkra. Így időben megtudjuk, ha elromlott a hűtő vagy más elektromos berendezés.

okosotthon fibaro smart home iot intelligens otthon okos ház okos konnektor wallplug

FIBARO - otthonautomatika.hu

  1. Ha a gyerekeket szeretnéd ellenőrizni

A FIBARO wallplug a gyereknevelésben is a segítségedre lehet. Értesítést kapsz, ha bekapcsolják a tévét, miközben a matek házival kéne foglalkozniuk. Távolról pedig ki is tudod kapcsolni, ha netán a gyerkőcök ezt nem teszik meg az első szóra.

okosotthon fibaro smart home iot intelligens otthon okos ház okos konnektor wallplug

FIBARO - otthonautomatika.hu

3 Tovább

Felejtsd el az okos villanykörtéket, világítson az egész falad!

Aki okos otthonban él, az tudja, hogy az okos világításnak mennyire sok előnye van. A Nanaleaf Aurorájával egy kis játékot is csempészhetsz a hangulatvilágításba.

okosotthon smart home iot design design világítás

nanoleaf

Az Aurora kezdőcsomagja kilenc darab háromszög elemet tartalmaz, melyek összeillenek, mint egy puzzle darabjai. Csak rá kell csúsztatni egy műanyag szalagot a háromszög egyik oldalára, és máris csatlakoztathatjuk hozzá a következőt. Bármilyen alakzatot kirakhatsz a háromszögekből, amit csak szeretnél.

okosotthon smart home iot design design világítás

macrumors

Természetesen, mint minden okos eszközhöz, ehhez is tartozik applikáció, ahol saját programot hozhatsz létre, beállíthatod a színeket, a fényerősséget akár panelenként is. Az egyszerű okos világításokhoz képest még annyival tudd többet, hogy itt a teljes színskáláról választhatsz színeket, íveket, színátmeneteket, de számos más effektet is beállíthatunk vele. Akár órákat is eltölthetünk, hogy kiéljük kreativitásunkat, de őszintén szólva, az Aurora előre beállított csodás programjait nehéz überelni.

okosotthon smart home iot design design világítás

pressroom_icff

Új kedvenc okos  eszközünk, az Aurora HomeKit és Alexa kompatibilis is, így egyszerűen csak kérned kell Siri-t vagy Echo-t, hogy kapcsolja fel vagy le a világítást, illetve azt is kérheted, hogy váltson az elmentett programok közt. Természetesen manuálisan is tudjuk kapcsolgatni, ha kifogna rajtunk a technika.

okosotthon smart home iot design design világítás

nanoleaf

Ez az új színes fényjáték kezdő csomag $200 –ba kerül, amit bármikor tovább tudsz bővíteni, akár 30 háromszög is tartozhat egy rendszerhez.

0 Tovább

Egy napom az okosotthonomban

6:30

Fél hét van, fel kell kelni, indul a nap. A redőnyök szépen komótosan felgördülnek a hálószobában és a gyerekszobában, ezzel kellemessé téve az ébredést. Megszólal a szobában a Spotify reggeli vidám zene válogatás. Mire átérek a gyerekekhez már ők is talpon vannak a napfény és az ébresztő zene hatására.

okosotthon fibaro iot intelligens otthon smart home

6:40

Még kicsit álmosan átkullogok a konyhába. Reggelit kell készítenem, de nem vagyok hajlandó semmihez se nyúlni, amíg nem jutottam hozzá a reggeli kávéhoz. Már az ajtóba érve érzem az illatát, a kávéfőző tudja a dolgát: 6:40 percre frissen gőzölögve, készen kell várnia.

7:35

Már 5 perce el kellett volna indulni, hogy kényelmesen odaérjünk az iskolába, de nincs meg a gyerek másik pár cipője, a férjem meg rajtam keresi a kék színű nyakkendőjét. Mindegyik nyakkendője kék színű, de segítek neki megkeresni azt a kéket, amelyiket ma reggel szeretne hordani. Megkérdezem Alexát, hogy milyen idő lesz, és milyen a forgalom. Bedobom az esernyőt is a táskámba. Beütjük a kódot a riasztóba, és már ülhetünk is a kocsiba. Ránézek a telefonomra és tudom, hogy minden rendben van. Nem kell aggódom, hogy kihúztam-e a hajvasalót vagy a kávéfőzőt, nem kell visszaszaladnom, hogy kikapcsoljam a tévét, és amiatt se kell aggódnom, hogy valamelyik ablak nyitva maradt. Az otthonom tudja a dolgát, ezeket automatikusan kikapcsolja távozáskor, és értesít a telefonomon, ha valami nyitva maradt.

12:20

Az ebédidőm végén ránézek a telefonomra. Minden a legnagyobb rendben, csak két értesítés jött a Fibaro okosotthon rendszer alkalmazásából, miszerint a macska 10:05-kor kiment a lakásból, és 11:37-kor visszaérkezett. Ránézek a kamera képekre, épp a kanapén lustálkodik, minden a lehető legnagyobb rendben van.

okosotthon fibaro iot intelligens otthon smart home

14:35

Értesítést kapok a telefonomra, valaki belépett a bejárati ajtón. A gyerekek azok, rendben megérkeztek haza. Rá is nézek a kameraképekre. Felhívom őket, és meg is kérdezem, hogy mi volt ma a suliban.

15:11

Ismét egy értesítést kapok a telefonomra, a Fibaro szólt, hogy bekapcsolták a tévét. Felhívom a nagyobbik fiamat, biztos vagyok benne hogy ő a tettes. Emlékeztetem, hogy nagyon sok házi feladatok kaptak matekból, és dolgozata lesz töriből. Sikerül kialkudnia nálam egy fél órát, aztán folytatja a tanulást. Ezt ellenőrizni is tudom.

17:00

Hazaesek a munkából. Átöltözök, és irány a konyha, valamit össze kell ütni vacsorára. Bekapcsolom a szagelszívót, az ablak pedig automatikusan kinyílik. Mennyit veszekedtünk ezen régen a férjemmel, hogy ezt mindig elfelejtettem! Több fény kell a zöldségek aprításához, de csupa kosz a kezem. Szólok Alexának, hogy kapcsolja fel a lámpát a konyhában.

okosotthon fibaro iot intelligens otthon smart home

19:30

Kész a vacsora. Megterítem az asztalt, tele a kezem, így szólok Alexának, hogy kapcsolja be a Sonos hangrendszert, és egy halk zenét játsszon a háttérben.

20:30

A vacsora után lefektetjük a gyerekeket és nézünk még egy filmet az urammal. Egy gombnyomásra legördülnek a redőnyök, bekapcsol a projektor és a fényerő a mozizáshoz alkalmas szintre csökken.

okosotthon fibaro iot intelligens otthon smart home

00:25

Lefeküdtünk aludni, de úgy néz ki túl sok üdítőt ittam a filmhez, és ki kell mennem a mosdóba. Felkelek az ágyból, kinyitom az ajtót. A folyosón egy kellemes útmutató fény kapcsolódik fel, ami nem bántja a szemem. Visszatérek az ágyba és hamar vissza is alszom.

Hogy hogyan valósítható meg mindez? A Fibaro vezeték nélküli okosotthonnal vezérelhetjük meglévő elektromos eszközeinket. Napi rutinunkhoz logikákat, úgynevezett „jeleneteket” állíthatunk be. A Fibaro-hoz pedig már hozzá illeszthető az Amazon Echo hangszóróba épített okos asszisztens, mely mesterséges intelligenciával rendelkezik. Az Echo-val hangparancsok útján vezérelhetjük a rendszerbe vont eszközeinket.

okosotthon fibaro iot intelligens otthon smart home

 

4 Tovább

Filmek vs valóság - már nem sok a különbség

Egyre nehezebb dolguk van a filmgyárosoknak, hiszen egyre nehezebb olyan effekteket, találmányokat a filmvászonra vinni, amitől leesik mindenki álla. Ennek egy oka van: az emberiség olyan technológiai fejlődésbe kezdett, hogy lassan utoléri a filmekben látott szintet. Pár éve a Vasember, a Különvélemény, az Ötödik elem még hihetetlennek és távolinak tűnt, de azok számára, akik követik, hogy milyen találmányok kerülnek sorra piacra mostanában és a közeljövőben, azok tudják, hogy az életünk hamarosan filmbe illő irányt vesz.

Vasember

A Vasemberből mindenki ismeri Jarvis-t, a hűséges és kellemes társat, aki a mesterséges intelligencia mellett már-már emberi vonásokat is mutat. Mindent hangparancsra tesz, hihetetlen képességeivel pedig nagyon sokat segít gazdájának. A számítógépes hologram trükkök a virtuális valóságnak köszönhetően szintén nincsenek már messze, egyértelmű, már igencsak meggyőző előrelépéseket látni ezen a téren is.

Valóság

Az Amazon Alexája még nem tart nyilván Jarvis szintjén, személyiségjegyeket nem mutat, viszont képes megtanulni szokásainkat, és ennek megfelelően ad tanácsot nekünk.

Ötödik elem

Az Ötödik elem című filmből a legjobban talán a repülő kocsik maradtak meg mindenkinek. Már több koncepció a célegyenesben tart. Kíváncsian várjuk, mennyit kell még várnunk, hogy az első eladott darabok megjelenjenek a hétköznapjainkban. 

Valóság

Ha nem is pont úgy fognak kinézni, mint a filmben, de az AeroMobilnak már van kész koncepciója, és 2020-ban már meg is fognak jelenni a piacon. 

Különvélemény

A Különvéleményben a legspeciálisabb effekt a Tom Cruise által használt spéci, hologram felhasználói felület. Megdöbbentő, hogy bizony már ez a technológia is létezik. 

Valóság

A reklám technológiában már hamarosan alkalmazni fogják ezeket a rendkívül látványos megjelenési módokat.

1 Tovább

3 dolog, amivel irigylésre méltóvá teheted nyaralódat

A szomszéd fűje mindig zöldebb – ismerjük a mondást. A nyaraló övezet utcáiban nem ritka, hogy versengünk egymással: kinek rendezettebb a kertje, kinek szebbek a virágai, vagy kinek van nagyobb medencéje. Íme néhány trükk, amivel ámulatba ejtheted a szomszédokat és a vendégeidet is, akikkel együtt töltöd a hétvégét.  

1. Gyönyörű, öntözött zöld gyep, szép virágok költséghatékonyan

Ha nem tudunk minden héten lemenni, hogy meglocsoljuk a füvet, de azt se szeretnénk, hogy egy kiadós eső után is elinduljon az automata, akkor a legjobb megoldás az időjárás figyelő okos öntözőrendszer megoldás. A legegyszerűbb berendezés is okosítható FIBARO okosotthon rendszer segítségével, ugyanis képes páratartalmat és hőmérsékletet is érzékelni szenzoraival. Egy egyszerű relé modullal pedig vezérelhetjük a szivattyút.

okos nyaraló okosotthon smart home iot2. Fogadó fény

Egy egész héten üresen álló nyaralóba megérkezni az esti órákban nem túl kellemes, pláne, ha az utcában alig van valami közvilágítás. A FIBARO okosotthonnal beállíthatunk fogadó jelenetet, melynek kiváltója a kertkapu nyitása lehet. Nyaralónk világításai szépen egymás után felkapcsolnak, és ha szeretnénk, teljes fényáradattal fogad minket.

okos nyaraló okosotthon smart home iot

3. Házimozi élmény

Egy messze eső, nyugodt, vidéki környezetnek megvan az az előnye, hogy végre békében és csendben lehetünk, ugyanakkor sokszor szembesülünk azzal, hogy este már nem tudunk mit csinálni, ha nincs a környéken szórakozóhely vagy mozi. Alakítsd ki a saját házimozi rendszeredet, és hívd át barátaidat. Az okosotthon rendszerrel összekötve beállíthatod, hogy egyetlen gombnyomásra a telefonodon leereszkedjen a vászon, bekapcsoljon a projektor, elgördüljenek a függönyök, és a lámpák mozizásra alkalmas hangulatvilágításra kapcsoljanak.

okos nyaraló okosotthon smart home iot

 

 

 

0 Tovább

otthonautomatika

blogavatar

Hogy működik egy okos otthon? Hogyan teszik egyszerűbbé az okos eszközök a mindennapjainkat? www.otthonautomatika.hu Látogassa meg weboldalunkat is.

Utolsó kommentek

Címkefelhő

okosotthon (88),okos otthon (47),smart home (41),intelligens otthon (24),smarthome (24),otthonautomatika (23),iot (17),FIBARO (14),fibaro (14),z-wave (11),okos eszközök (10),okos eszköz (9),IOT (9),okos termosztát (7),fűtésvezérlés (7),okos ház (7),okos világítás (7),biztonság (6),redőnyvezérlés (6),lakberendezés (6),design (5),okos fűtés (5),okos konnektor (5),mesterséges intelligencia (5),okosház (4),otthon (4),lakásfelújítás (4),mozgásérzékelő (4),FIBARO (4),világításvezérlés (4),okos konyha (4),füstérzékelő (3),co sensor (3),világítás (3),szén-monoxid érzékelő (3),okoskonnektor (3),fűtés (3),okos nyaraló (3),vezetéknélküli eszköz (3),okos kert (3),nyitásérzékelő (3),futurizmus (3),berendezés (3),construma (3),energiamegtakarítás (3),kamera (3),távoli ellenőrzés (3),DIY (2),okos iroda (2),árnyékolásvezérlés (2),energiatakarékosság (2),airbnb (2),okos lakás (2),CES2018 (2),IoT (2),technológia (2),életmód (2),karácsony (2),alexa (2),intelligens ház (2),szénmonoxid érzékelő (2),wallplug (2),smartme (2),zwave (2),távoli irányítás (2),vízérzékelő (2),okosotthon rendszer (2),virtuális valóság (2),okos otthon rendszer (2),öntözőrendszer (2),okos zár (2),távoli felügyelet (2),ingatlan (2),okoslakás (2),2017 trendek (2),kislakás (2),otthon design (2),jövő (2),ces (2),okos autó (2),jövő technológia (2),futurism (2),találmányok (2),hangulatvilágítás (2),otthon design tippek (2),tech (2),okos épület (1),okos redőny (1),okosotthon ipar (1),tippek (1),gesztusérzékelő (1),intelligens épület (1),gyerekbarát (1),sonos (1),CES (1),nyílt nap (1), biztonságos otthon (1), generációk (1),technology (1),romantika (1),páratartalom (1),okos árnyékolás (1),IKEA (1),okosotthon (1),ünnepi fények (1),intelligens otthon (1),okos_otthon (1),hacker (1),felújítás (1),dekoráció (1),cyberbűnözés (1),1 nap (1),távoli elérés (1),tipp (1),diy (1),fürdőszoba (1),távoli vezérlés (1),okos randizás (1),konyha (1), szén-monoxid érzékelő (1),intelligens redőny (1),halloween (1),halloween dekoráció (1),hőmérsékletszabályozás (1),művészet (1),okos hűtő (1),ifa2017 (1),modern ház (1),okosotthon rendszerek (1),ünnepek (1),valentin (1),hangasszisztens (1),hálózati biztonság (1),okos porszívó (1),intelligens konnektor (1),hőmérséklet-szabályozás (1),internetbiztonság (1),okos berendezések (1),télapó (1),generációk (1),mikulás (1),csőtörés (1),biztonsági kamera (1),jelenlétszimuláció (1),okos világításvezérlés (1),robot fűnyíró (1),lego (1),árnyékolás (1),biztonsági rendszer (1),ötletek (1),riasztó (1),intelligens árnyékolás (1),kapuvezérlés (1),okos óraokos mérleg (1),okos otthonokos eszközök (1),karácsonyi mozi (1), karácsonyi fények (1), okos konnektor (1), (1), okos otthon (1),intelligens izzó (1), füstérzékelő (1), okos zár (1),jövő otthona (1), (1),wall-plug (1), amazon echo (1),biztonságos otthon (1),led világítás (1),hangszóró (1),fogadalom (1),karácsonyi fények (1),okosotthonokos konnektorokosotthon (1), led fények (1),karácsonyi zenék (1),karácsonyi hangulat (1),valentin nap (1),design világítás (1),dekor (1),2017 trend (1),lakásdekor (1),3d nyomtatás (1),újítások (1),házépítés (1),2017 tavasz (1),elektromos autó (1),fejlesztések (1),vezeték nélküli töltő (1),autók (1),Aston Martin (1),jövő autó (1),helykihasználás (1),smartshop (1),Aero Mobil (1),autócsodák (1),oktatás (1),digitális jövő (1),automatika (1),VR (1),repülő autó (1),lépcső világítás (1),vezetékes okosotthon (1),okosbolt (1),vezeték nélküli okosotthon (1),tárolás (1),nyaralók (1),ház eladás (1),ingatlan eladás tippek (1),design tippek (1),okos otthon (1),otthon automatika (1),button (1),elektronika (1),mini eszközök (1),lézerprojektor (1),okos tükör (1),okosóra (1),vezetéknélküli kamera (1),okos kütyü (1),tomtom (1),navigáció (1),informatika (1),applikációk (1),okos étterem (1),automata étterem (1),gyorsétterem (1),lakás (1),eladás előtt ingatlan (1),garzon (1),ces2017 (1),2017-es trendek (1),time management (1),alkalmazások (1),lifestyle (1),otthon technológia (1),lakás design (1),amazon (1),amazon echo look (1),smart kitchen (1),nyaralás (1),kutatás (1),épületek (1),energiamagtakarítás (1),utazás (1),élettér (1),lakások (1),találmány (1),kirándulás (1),kütyü (1),feladat (1),otthonok (1),amazon (1),echo (1),kütyük (1),okos árnyékolóvezérlés (1),videochat (1),kisállatok (1),alvás okosan (1),okos paplan (1),okos redőnyvezérlés (1),Z-Wave (1),hangvezérlés (1),echo dot (1),AI (1),co érzékelő (1),szénmonoxid (1),telefontöltés (1),siri (1),okos alvás (1),irodafelújítás (1),okos párna (1),pihentető alvás (1),érintés nélküli vezérlés (1),egészség (1),Do it yourself (1),csináldmagad (1),divat (1),divatblogger (1),selfie (1),hosszú hétvége (1),okos távirányító (1),távvezérlés (1),Internet of things (1),házimunka (1),kert (1),netatmo (1),apple (1),homekit (1),okos fűnyíró (1),építészet (1),szakma (1),AR (1),jövő szakmái (1),okos öntözőrendszer (1),miniatűr otthon (1),alvás (1)