Az idei CES kiállításon melyet minden évben Las Vegasban rendeznek meg, az LG bemutatta a SmartThinQ Hubot, melyet az okos otthonok központi egységének szán. Ez az eszköz sokkal több dologra képes, mint egy hagyományos átjáró (gateway) az otthoni okos eszközök és szenzorok között. Beépített hangszóróinak köszönhetően zenét is lejátszik, figyelmeztet személyes naptárunkban szereplő programjainkra, teendőinkre. Az otthoni okos eszközökkel és szenzorokkal folytatott kommunikációt egy okos telefonos alkalmazás teszi lehetővé.

A SmartThinQ Hub az LG okos otthon platformjának központjaként működik. Összegyűjti az adatokat az eszközökről, de a SmartThinQ szenzorhoz csatlakoztatott hagyományos berendezésekkel is képes Wi-Fi-n vagy Bluetooth-on keresztül kommunikálni.

Az SmartThinQ Hub elegáns megjelenést kapott, így a hub az otthonok stílusos kiegészítőjévé válhat.
A készülék fém házzal érkezik majd és két színben – pezsgő-arany és fekete – lesz kapható. Az eszköz tetején egy 3.5” LCD kijelző található, az olvashatóságát segíti, hogy megfelelő szögben döntve helyezték el. A kiemelkedő minőségű hangszóró az iHeartRadio több ezer ingyenes rádióállomása mellett Bluetooth kapcsolaton keresztül okos telefonról vagy tabletről is képes zenét lejátszani.

Az LG hamarosan olyan speciális okosotthon-csomagokkal is piacra lép, amelyek a biztonságot, energia-megtakarítást, a levegőtisztítást és a kényelmet támogatják. A csomagok a SmartThinQ Hub mellett egy SmartThinQ szenzort és más gyártók eszközeit is tartalmazzák majd, így például az okos világítást szolgáló, mozgásérzékelő és vízszivárgást jelző szenzort is.