Végre Európában is elérhető lesz az ázsiak között oly népszerű Samsung Family Hub hűtőszekrény, ami egy nagy lépés az okos otthonok okos konyhája felé. 

okos eszköz okos otthon

A legújabb technológia kombinációjának köszönhetően az ételek a lehető legfrissebbek maradnak állandó, optimális hőmérsékleten, a szagok pedig nem keverednek a hűtőtér és a fagyasztó között.

A nagy szám viszont, hogy három belső kamera fényképezi a hűtőszekrény tartalmát minden alkalommal, amikor az ajtót becsukjuk.  És ez még hagyján, DE ez a csodhűtő arra is képes, hogy a benne lévő ételek lejárati idejét megjegyezze - persze ehhez meg kell adnunk a szavatosság időkig hátralévő napok számát, nem fogja magától kitalálni ;) A számláló automatikusan visszaszámol, és anélkül ellenőrizhetjük, hogy vajon jó-e még a hűtőben lévő joghurt, hogy kinyitnánk az ajtót. 

Így mobilról ellenőrizhetjük a hűtő tartalmát bevásárlás közben, és ráadásul nem kell óriás kutakodást tartani,hogy ellenőrizzük a legalsó polcra begyömöszölt előrecsomagolt saláta lejárati idejét. 

okos eszköz okos otthon

A hűtő ajtaján egy 21,5 hüvelykes érintőképernyő interaktív családi üzenőfalaként funkcionálhat:  szöveges vagy képi üzeneteket küldhetünk egymásnak, mobilról bárhonnan, sőt a naptárunkat is szinkronizálhatjuk így itt láthatjuk egymás időbeosztását is - és ehhez is tudjuk igazítani a bevásárlásokat. Szombaton vendégsereget hívott a kamasz fiad? nem árt feltölteni a mirelit pizza és az üdítő tartalékot! 

A főzés közben önként konyhai rabságot vállalt háziasszonyokra is gondolt a gyártó: egyrészt beépített hangszóróval is rendelkezik a készülék, másrészt a screen mirroring funkció segítségével például a nappaliban lévő Samsung TV adását is nézhetjük rajta. 

A Famili Hub hűtőszekrény valóban már egy új generációs okos konyha központi eleme lehet, amely nem csak a mindennapokat teszi kényelmessé, de a szórakoztatással és az intelligens szolgáltatásokkal a konyha ismét a család egyik központi találkozó helye lehet.