Minimum három okom volt arra, hogy az okosotthonos fűtésszabályozás adta lehetőségeket végig vegyem egy napom során. A szeptember általában nagyon szeszélyes az időjárás tekintetében, igazi vénasszonyok nyara a napközbeni napsütés, és a hajnali fagyok pedig már a telet hívogatják. Lassan azonban elbúcsúzhattunk a kellemes, meleg napoktól.

1. Helyiségenkénti fűtésszabályozás

Ilyenkor már hűvösek az éjszakák. Biztosan bekapcsolta már majdnem mindenki a fűtést a lakásba, ami az estékhez jól jön, de azt is tudjuk, hogy mindenkinek más a hőfok igénye alvás közben. Egy önálló radiátor termosztát használatával személyre, pontosabban szobára tudjuk szabni egyénileg a hőmérsékletet. A gyerekszobában a kellemes 22 fokot tudjuk tartani, míg a szülői hálóban a 19 fokot fogjuk ideálisnak érezni. A reggelek sem telnek így majd fázósan, hiszen mire kimászunk az ágyból addigra a rendszer felfűti a reggeli készülődéshez szükséges helyiségeket.

2. Energiamegtakarítás

Napközben nincs otthon a család, vagyis felesleges túlfűteni a lakást. A fali termosztáttal összedolgozva okosotthon rendszerünk az egész lakásban egy fix 18 fokot tart majd fel mindaddig, amíg haza nem érünk. Egy órával a hazaérkezés előtt, az okosotthon rendszer segítségével el tudom kezdeni felfűteni a lakást. Így a gyerekek már kellemes melegbe érnek haza, nem kell izgulnom, hogy megfáznak a házi feladatuk készítése közben.

3. Távoli irányítás

Van még egy pontja a napnak, amit már a szüleinktől is úgy tanultuk, hogy figyelni kell. Az esti fürdés során meg ne fázzon a gyerek. Már ha végre eljutunk a fürdésig, és nem órákig tartó szócsatát vívunk arról, hogy induljon el fürdeni. Mégis ha nagyduzzogva magára csapja a fürdőszoba ajtót és be se enged minket, akkor sincs baj. Hiszen a tv elől a kanapén ülve az okostelefonos applikációjából magasabb hőfokra állítjuk a fürdőszobai fűtést és máris biztonságban tudhatjuk gyermekünk egészségét.

Én erre használom az okosotthonnal kapott okos fűtés megoldást.