#1 – Nagyobb biztonságérzet

Hány gondterhelt arcot látni a metrón és a dugóban a szomszédos autókban, akiknek valószínűleg azon jár az agya, hogy lekapcsolta-e a villanyt mindenhol, kihúzta-e a vasalót reggel, vagy a kávéfőző bekapcsolva maradt-e. Ezentúl egy képernyőérintéssel megbizonyosodhatsz minderről, és akár le is kapcsolhatsz mindent egy gombnyomásra. Ha hosszabb időre elutazol a családdal, akkor a „jelenlét szimulátor” azt a látszatot kelti, hogy otthonod, lakásod nem üres.

okosotthon fibaro smart home intelligens otthon iot

#2 – Fűtésoptimalizálás

Ha nem akarsz nagyobb és költségesebb gépészeti átalakítást a fűtésrendszernél, akkor érdemes elgondolkoznod azon, hogy okos termosztátba, vagy okosotthon rendszerbe fektetsz be. Az egyéni életritmust szemmel tartó, aktuális igényekhez alkalmazkodó, és akár tanulni képes megoldás alapesetben látható kiadáscsökkenéssel is járhat. Ne fűts fölöslegesen!

okosotthon fibaro smart home intelligens otthon iot

#3 – Tartsd szemmel bármikor otthonodat

A nyaralás akkor az igazi, ha el tudjuk engedni magunkat teljesen, és nem aggódunk otthonunk biztonsága miatt. Az otthonautomatika rendszerrel könnyen nyomon követheted, hogy mi történik az otthonodban, és biztosra mehetsz, hogy nem lesznek ezentúl hívatlan vendégeid. Egy képernyőérintéssel bárhonnan megnézheted, hogy épp mi folyik otthon.

okosotthon fibaro smart home intelligens otthon iot

#4 – Redőnyszabályozás

Bizonyított tény, hogy természetes fényre kelni a legegészségesebb ás a legkellemesebb is. Lehetőség van arra, hogy a redőnyök a kinti fényviszonyokhoz, időjáráshoz alkalmazkodva engedjenek be fényt. Ha leszáll az este, és kint még hideg van, akkor a redőny egy extra szigetelőrétegként is tud funkcionálni.

okosotthon fibaro smart home intelligens otthon iot

#5 – Időt takarít meg

Vitathatatlan, hogy egyre kevesebb időnk van ebben a rohanó világban. Mindenki szereti a kényelmet, de nem tud már honnan időt elvenni. A tennivalók listája néha úgy tűnik, hogy soha véget nem érő.

Nem kell már semmi bizonytalan miatt hazaszaladnod, hogy ellenőrizd. A jól beállított okosotthon rendszerrel olyan automatizmusokat állíthatsz be, melyek igazodnak a napi rutinodhoz. Ilyen például a fűtés, világítás, redőnyvezérlés, éjszakai fény. Beállíthatsz több funkciót, úgynevezett jeleneteket, melyek egy gombnyomásra vagy bizonyos érzékelések vagy történések alapján mennek végbe.

okosotthon fibaro smart home intelligens otthon iot