Senki se örül annak, ha akár a társasházban, akár az irodaházban kikerül a lift ajtajára, hogy felújítási munkálatokba kezd valamelyik szomszéd, és elnézést kér a várható zajokért, felfordulásért.

Egy munkahelyen különösen nyomasztó lehet egy ilyen átalakítás, hiszen nem egyszerű koncentrálni, ha közben a fejünk felett vagy a szomszéd irodában folyamatosan fúrnak, és persze senki sem szeret fóliák alatt közlekedni, hogy kijusson a mosdóba, miközben kerülgetheti a falat építő dolgozókat.  

Nálunk, a Smartme-nél volt részünk hasonlókban is, de sokkal élhetőbb és élvezhetőbb a felújítás úgy, hogy mi magunk is részt veszünk benne. Már a terveket is úgy állítottuk össze, hogy minden kolléga részt vehetett az ötletelésben. A legnépszerűbb ötletek megvalósításra is kerültek. Egészen más a hozzáállás, ha tudjuk, hogy az átalakítások értünk vannak, és ezért mi magunk is alakíthatjuk, milyen környezetben szeretnénk dolgozni.  

Az egyik ilyen ihletet a falba süllyesztett növényfal képe adta, hiszen az itt dolgozók nagy része imádja a virágokat, így nem volt kérdés, ez az ötlet megvalósításra is került. Gipszkarton fallal egyszerűen kivitelezhető, a hátsó fal pedig kedved szerint dekorálható tapétával vagy festékkel.

Pinterest ötlet:

smartme DIY csináldmagad Do it yourself irodafelújítás lakásfelújítás

Megvalósítás:

 

smartme DIY csináldmagad Do it yourself irodafelújítás lakásfelújítás

A másik nagyszerű ötlet szintén a pinterestről származik. A szögletes formák most nagyon hódítanak, nekünk is megteszett ez a formavilág, ami ráadásul pofonegyszerűen kivitelezhető. Ez a stílus jól illeszkedik a Smartme előremutató és modern okosotthon profiljához is.

Pinterest ötlet:
smartme DIY csináldmagad Do it yourself irodafelújítás lakásfelújítás

diyready.com

A cég új relax szobájában kapott helyet a sajátkészítésű kreatív fal. Egy remek hangulatú, egy órás mini csapatépítő kerekedett a ragasztgatásból, ahol bárki a cégtől kiélhette a kreativitását. Kicsit aggódtunk, nehogy mi is úgy járjunk, mint azok a pórul járt DIY (csináld magad) rajongók, akik munkája köszönő viszonyban sincs az interneten látottéval.

smartme DIY csináldmagad Do it yourself irodafelújítás lakásfelújítás

Éppen ezért először követtük a pinteresten megadott vonalakat, később viszont bátrabbak lettünk, és jöttek is az ötletek, hogy ide tegyünk napsugarakat, ide pedig rajzoljunk szemeket, szájat, orrot. Kitaláltuk hova milyen színek menjenek. Másnapra pedig el is készítette nekünk a festő. Az erdemény pedig tényleg olyan minőségi munka lett, amit akár mi magunk is feltehetünk a pinterestre.

Megvalósulás:

smartme DIY csináldmagad Do it yourself irodafelújítás lakásfelújítás

Ma már egy felújítás gyorsan megy, ha jól megtervezzük előre és jól meg is szervezzük a folyamatokat. Így legfőképpen nekünk a legjobb, de a szomszédokat se zavarjuk fölöslegesen sokáig.

A legtöbb csináld magad ötlet pedig nem túl időigényes, ráadásul sokat javít a felújítás hangulatán a csapatmunka. Sok olyan ötlet van fent, ami annyira pofon egyszerű, hogy el sem lehet rontani. Mi kipróbáltuk, és tényleg működik.