Nemrégiben készült egy okosotthon felmérés, amiben 2000 amerikai felnőttet (USA) kérdeztek szokásaikról, természetesen az intelligens otthonhoz kapcsolódva. 

okosotthon iot smarthome

Érdekes látni, hogy az óceánon túl, hogyan látják ennek az iparágnak helyzetét, milyen szempontok alapján választanak okos otthon rendszert. Ami a legkiugróbban kiderül a felmérésből, hogy a megkérdezettek fele a legnagyobb előnyként jelölte meg az otthon biztonságát. Széles körben köztudott, hogy a legalizált fegyvertartók egyik legnépesebb országáról beszélünk. Ennek bizonyára az az oka, hogy az okosotthon az intelligens viselkedésén túl, számos olyan előnnyel, tulajdonsággal rendelkezik, amelyek hatványozottan a biztonságra irányulnak. Öröm, ha a felhasználó maga is szembesül ezekkel a jellemzőkkel.

okosotthon iot smarthome

A második helyre rangsorolták a használók a megfigyelés lehetőséget. Valóban hasznos funkció, amikor a munkahelyünkről, távolról is hozzáférünk lakásunk elektromos eszközeihez. Az okos otthon egyik tökéletes funkcionalitása, hogy a világ bármely pontjáról tudjuk irányítani, szabályozni intelligens lakásunkat.

A dobogó harmadik fokára fért fel az energiatakarékossági szempont, ami 10-ből 4 amerikai használónak fontos szempont az okos otthonok tekintetében. Valószínűleg az okosotthont még csak távolról ismerők az első helyre tették volna a kényelem szükségességét, ami érdekes módon Amerikában csak a negyedik helyhez volt elég.

A kérdőíves kutatásban az utolsó kettő felhasználói vélemény a nagyobb tűz- és víz védelmet, illetve a technikai hozzáértést említi meg.