Itt a tél és úgy érzed a mami rénszarvasos kötött pulcsija nem lesz elég? Már a december gondolatára is kiráz a hideg?

Akkor olvass tovább, hogy a télapós zoknin kívül milyen lehetőségeid vannak még.

FIBARO okosotthon fűtés smart home fűtésvezérlés okos otthon

Az előző részben már olvashattatok 2 praktikus tippről, hogyan segítenek okos eszközeid, (1.) ha rövid a memóriád, vagy (2.) ha extra izolációra van szükséged.

3. Mindenhol a napszaknak és a szoba jellegének megfelelő hőmérséklet legyen beállítva

Milyen ideális lenne, ha pont reggel 8kor, amikor a fürdőszobába lépsz, az már fel lenne fűtve. Vagy este, amikor mész aludni akkor optimális 18,5° legyen a hálóban, viszont a gyerekszobában 20°.

A FIBARO rendszerrel kompatibilis Danfoss termosztátok és termosztatikus fejek ebben segítenek. A Z-Wave vezeték nélküli eszközök könnyedén elhelyezhetők a lakás bármely pontján és általuk irányítható a teljes fűtésrendszered.

FIBARO okosotthon fűtés smart home fűtésvezérlés okos otthon

Hogyan?

A Danfoss RS-Z fali termosztátja bárhova könnyedén felhelyezhető, fúrás-faragás nélkül. Fő funkciója a hőmérséklet érzékelés és információ továbbítása a FIBARO központi vezérlőegység felé. A bejövő hőfoktól és előzetes beállításoktól függően dönti el a rendszer, hogy kell-e fűtenie, avagy sem.

Emellett magán a termosztáton is látod a hőmérsékletet és manuálisan is állíthatsz rajta.

Ha helyiségenkénti fűtésvezérlést szeretnél, de csak egy fűtési köröd van a házban, akkor használj Danfoss Connect-Z és Connect-Z Plus radiátor termosztátokat. A termosztatikus fejekkel egyenként tudod a radiátorokat szabályozni. A FIBARO rendszernek köszönhetően előre szabályozhatóak, de távolról bármikor bele tudsz nyúlni a programokba. Valamint, manuálisan is, mint egy normál radiátor szelepet. A Plus-os eszközök emellett hőmérsékletet is mérnek, valamint ki is jelzik azt.

FIBARO okosotthon fűtés smart home fűtésvezérlés okos otthon