Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Interaktív, Kreatív! - Felhő lámpa

A Felhő lámpa egy nagyon menő, új része lehet okos otthonunknak.

Emlékszik még, hogy gyermekkorában milyen kellemes volt elaludni a vihar hangjára? Sokunk a szülők ágyában kerestek menedéket, de ez már nyilván a múlté. A Felhő lámpa behozza a hálónkba az eső nélküli viharélményt.

Mozgásérzékelővel, LED fényekkel és hangszórókkal van felszerelve, hogy a lehető leg egyedibb élményt nyújtsa az Ön számára. A távirányítóval irányítva egyénileg is be tudja állítani, hogy milyen nagy „vihart szeretne kavarni”, de ha az eszközre bízza a beállítást, akkor a szobában lévő mozgások, hanghatások vagy zene hatására állítja be magát az optimális „viharra”.

Bluetooth segítségével lehetőség van arra is, hogy bármilyen bluetooth-t használó eszközről zenét tudjunk a felhőn lejátszani.

Biztosítva az egyéniséget, Richard Clarkshon – a tervező – garantálja, hogy minden egyes darab különböző. Úgy, ahogy nincs két ugyanolyan méretű, színű és kinézetű felhő sem az égen, így a Felhő lámpából sem talál két ugyanolyat.

Érdekesség, szuper, vagy nem túl okos felesleg? Döntse el Ön, de előtte nézze meg akció közben is a Felhő lámpát az alábbi videón.
 

0 Tovább

Yoga Smart Home

A Yoga elnevezésű platform egy nagy maroknyi eszközhöz kapcsolódik. Legyen szó kábeles vagy kábelnélküli eszközökről, biztonsági érzékelőkről, kamerákról, termosztátokról, intelligens dugaljakról, világításról, szórakoztató központokról vagy épp okos zárakról.

A Yoga központ egy felhő alapú rendszerre épül, amin keresztül gyerekjáték irányítani az otthonunkban található, csatlakoztatott eszközeinket a YogaSmartHome applikáció segítségével.

Kábelnélküli kamerarendszerrel automatikus, vagy eseményfüggő felvételt tudunk elindítani. A felvett anyag bármikor letölthető a Yoga felhőből. A rendszerhez csatlakoztatott termosztát és hőmérők segítségével a hőmérséklet optimalizálásában segít, míg az intelligens dugaljak segítségével az energiafogyasztás optimalizálásában segít a Yoga rendszer.

Yoga hőmérsékletszabályozása igen figyelemreméltó. Figyelembe veszi az aktuális időjárási körülményeket, a lakásunk helyzetét, a belső hőmérsékletet, az otthonunk aktivitását és állandóan arra törekszik, hogy fölösleges kiadásoktól mentsen meg minket.

- Helymeghatározás – Tudja a rendszer, hogy a kapunk elé értünk, így automatikusan kinyitja azt.

- Megosztás – A családjának, és a szomszédoknak is akár limitált hozzáférést tud biztosítani a rendszer hozzáférését tekintve. Akár a szomszédokat is regisztrálhatja, hogy értesítést kapjanak ők is tűz, vagy valamilyen nem várt esemény esetén.

- Az idő fontossága – Könnyen szemmel tartható minden, ami az otthonában történt. Az idővonalán minden esemény megtalálható, és különbséget tesz az elvégzett feladatok között, hogy azt a rendszer maga indította be, vagy egy korábbi beállítás alapján cselekedett-e.

- Jelenlét szimuláció – A megszokott, vagy random időben a világítások felkapcsolhatnak

0 Tovább

Okos otthon - Micsoda? - Ötödik rész

Korábban már szó esett arról, hogy milyen extrémnek tűnő ötleteket mutatott be a Jetsons család, hogy miért megbízhatóbb egy Z-Wave hálózat az Okos otthonok számára, hogy melyik cég fektette le az otthonautomatika alapjait, és kitértünk arra is, hogy mik a fő különbségek az otthonautomatikai és az okos otthon rendszerek között.

Egy okos otthont olyan funkciókkal lehet ellátni, ami jóval túlmutat azon, hogy csak „fel-le kapcsolgassuk a lámpát az okoseszközünkkel”. Erre már mobillal kapcsolható LED körtéket rég kifejlesztettek.

Ha viszont azt szeretnénk, hogy az otthonunk figyeljen ránk, kommunikáljon velünk, és olyan döntéseket is hozzon, ami a mi kényelmünket, biztonságunkat és egyéni igényeinket szolgálja ki, akkor bizony ide nem lesz elég egy „okos” körte.

Több olyan személyre szabott kérésre találtuk meg a megoldást, amikre mi első körben nem is gondoltuk volna, hogy fontos lehet valakinek. Ezek közül pár:

- Üdvözöljön a lakás, amikor hazaértem! – Meglepően kellemes az, ha az ember nem egy sötét lakásba tér haza, hanem a riasztó kikapcsolása után a redőnyök felmennek, az általunk kiválasztott villanyok felkapcsolnak és esetleg a kedvenc zenénk is megszólal. Hasonló ez az érzés, amikor egy lakáj várna minket.

- Ha kocsival hazaérek, akkor ne kelljen kapcsolgatni, gombokat nyomogatni! – A kertkapu nyitásával egy időben a kerti fények felkapcsolódnak, a garázskapu kinyílik, és az előbb említett funkciók is könnyen hozzákapcsolhatóak ehhez a feladatsorhoz.

- A kertemmel is kezdjünk valamit! – A kerti locsolás, még ha az időzítővel is van ellátva, nem tud különbséget tenni azok között a részek között, amik fényben bővelkednek, vagy épp árnyékosak. A napos, virágos részek sokkal több vizet, míg az árnyékos, bokros részek kevesebb vizet igényelnek. Ezen felül az okos otthona még azt is figyeli, hogy milyen az időjárás.  Ha esik, akkor nem locsol, hiszen fölöslegesen senki sem szeret vizet használni, és így a kertünk sem ázik el.

Hogy ne legyen teljesen lezárva ez a sorozat, még vissza fogunk térni azokkal a kérdésekkel, amiket Önök tesznek fel nekünk. Ragadjanak billentyűzetet és keressenek minket. Tanácsot adunk, ötletelünk Önökkel és megoldást keresünk.

Kigondolt már korábban olyat az otthonával kapcsolatban, amire az okos otthon adhat megoldást? Ha nem tudja, hogy merre induljon el, vagy épp csak arra kíváncsi, hogy a legextrémebb ötletére találunk-e megoldást, akkor ne várjon sokat. Írja meg nekünk!

0 Tovább

Okos otthon - Micsoda? - Negyedik rész

Gondolkozott már azon, hogy mi is valójában egy otthonautomatikai rendszer? Mik dolgoznak a háttérben, milyen lehetőségek rejlenek benne, és hogy miben más egy okos otthon rendszer? Ha még nem, akkor olvasson tovább, ha meg már igen, akkor is olvasson tovább. Megválaszoljuk ezeket a kérdéseket.

Az otthonautomatikai rendszer egy olyan vezérlő modulokat összekötő hálózat, ami az otthoni elektromos eszközeinket köti össze, felügyeli és vezérli azokat.

Egy otthonautomatikai rendszer elvégzi a kötelező feladatokat, ezzel könnyítve meg a mindennapi életünket. Az előre kigondolt, és beprogramozott feladatok sokszínűsége egy ilyen rendszernél véges. Időkapcsolók, fényérzékelők, automatizált világítások, motorizált/automatizált nyílászárók, fűtésszabályzók, távolról irányítható, vezérelhető modulok.

Ezek összekapcsolásából komplex, és az eddigi igényeket tökéletesen kiszolgáló rendszereket lehetett kiépíteni. Milliók életét könnyítette meg ez az első generációs megoldás.

De úgy, mint minden mást is, ezt a rendszert is megcsapta a fejlődés szele. Egy újgenerációs megoldás már nem csak egy rendszer, ami automata parancsokat tud végrehajtani. Ezt a fejlettebb, komplexebb, mégis „észrevétlen” megoldást hívjuk mi okos otthonnak!

Okos otthonná varázsolni egy lakást vagy akár egy irodát is sokkal többet nyújt, mint az eddigi automatikai rendszerek. A kábelnélküli, rádiófrekvencián kommunikáló apró modulok könnyen beszerelhetők, elrejthetők, így nincs szükség semmilyen átkábelezésre, falak bontására.

A modulok nem egy szimpla rendszert alkotnak. Tudnak egymásról, kommunikálnak egymással, adatot továbbítanak, és ráadásul önszervezőek. Úgy alkotnak egy mobil és rugalmas hálózatot, hogy nincsenek annak a veszélynek sem kitéve, hogy ha az egyik elromlik, akkor a többi az egyetlen „kieső” miatt nem tudná a rá kiszabott feladatokat maradéktalanul ellátni.

Okos otthon! A neve már elárulja számunkra, hogy nem csak okos lesz az otthonunk vagy az irodánk, hanem életre is kel. Kommunikál velünk, döntéseket hoz, és természetesen mindezt olyan észrevétlenül, hogy el is felejtjük milyen volt az élet egy átlagos otthonban.

Az okos funkciók, és lehetőségek szinte kimeríthetetlenek, amikre a folytatásban térünk ki!

0 Tovább

Okos otthon - Micsoda? - Harmadik rész

Az otthonautomatikai rendszer egy olyan vezérlő modulokat összekötő hálózat, ami az otthoni elektromos eszközeinket köti össze, felügyeli és vezérli azokat.

A rendszer alapjait még 1970-ben fektették le, amikor egy maréknyi mérnök megalapította a Pico Electronics nevű skót céget. A céget egy egyszerű cél hívta életre, ami pedig az volt, hogy egy olyan számológépet hozzanak létre, ami egyetlen chip-el működik (a legtöbb számológép 5 chip-et használt ebben az időben).

A cégnek sikerült is megvalósítani az álmát, és ez az egy chip volt a világ első mikroprocesszora. Gondoljuk csak bele, hogy mekkora lépés volt ez az IT világában akkor.

Az évek alatt számos olyan fejlesztésbe fogtak, amik abban az időben korszakalkotónak bizonyultak. Látták, hogy a távirányított eszközök milyen kényelmet tudnak nyújtani a felhasználó számára, így erre a vonalra fektettek nagyobb hangsúlyt.

1975-ben az X10-es projekt ötlete megszületett, ami az otthonautomatikai rendszerek "nagyapja", de akár "nagyanyja" is lehet! Az alap koncepció az volt, hogy ha a már meglévő elektromos kábeleket használják fel üzenet-, parancstovábbításra, akkor mindenhol telepíthetővé válik a rendszer. Tudták, hogy mennyire nagy kényelmet tud nyújtani egy olyan otthon, ahol csak egy kezelőfelületről irányítható minden.

Sok elképzelés már a Jetsons mesében megvalósult, de hogy ezeket a mesebeli álmokat életre tudják hívni, sok-sok éjszakát töltöttek ötleteléssel bárokban, és egymás lakásán. Az alapokat lefektették, amik aztán az X10 sikerét is megalapozták.

Természetesen túl szép, hogy igaz legyen, hogy minden ennyire simán ment. Hosszú évek teltek el a fejlesztéssel, finomítással és természetesen azzal, hogy egy olyan piacképes, tökéletesen megbízható eszközzel álljanak a nagyközönség elé, ami igazán korszakalkotó.

Az elmúlt hosszú évek fáradhatatlan munkája kiteljesedni látszik, mivel manapság több, mint százmillió X10 rendszer telepítettek Amerika szerte.

A kábeles megoldásról áttértek a rádiófrekvencián keresztül kommunikáló eszközökre. Ez vitathatatlanul az egyik legokosabb mozdulat volt tőlük, hiszen a jövő a „kábelmentes” élet felé visz minket.

Hogy merre tart az automatizálás? A negyedik részben folytatjuk!

0 Tovább

otthonautomatika

blogavatar

Hogy működik egy okos otthon? Hogyan teszik egyszerűbbé az okos eszközök a mindennapjainkat? www.otthonautomatika.hu Látogassa meg weboldalunkat is.

Utolsó kommentek

Címkefelhő

okosotthon (88),okos otthon (47),smart home (41),intelligens otthon (24),smarthome (24),otthonautomatika (23),iot (17),FIBARO (14),fibaro (14),z-wave (11),okos eszközök (10),okos eszköz (9),IOT (9),okos termosztát (7),fűtésvezérlés (7),okos ház (7),okos világítás (7),biztonság (6),redőnyvezérlés (6),lakberendezés (6),design (5),okos fűtés (5),okos konnektor (5),mesterséges intelligencia (5),okosház (4),otthon (4),lakásfelújítás (4),mozgásérzékelő (4),FIBARO (4),világításvezérlés (4),okos konyha (4),füstérzékelő (3),co sensor (3),világítás (3),szén-monoxid érzékelő (3),okoskonnektor (3),fűtés (3),okos nyaraló (3),vezetéknélküli eszköz (3),okos kert (3),nyitásérzékelő (3),futurizmus (3),berendezés (3),construma (3),energiamegtakarítás (3),kamera (3),távoli ellenőrzés (3),DIY (2),okos iroda (2),árnyékolásvezérlés (2),energiatakarékosság (2),airbnb (2),okos lakás (2),CES2018 (2),IoT (2),technológia (2),életmód (2),karácsony (2),alexa (2),intelligens ház (2),szénmonoxid érzékelő (2),wallplug (2),smartme (2),zwave (2),távoli irányítás (2),vízérzékelő (2),okosotthon rendszer (2),virtuális valóság (2),okos otthon rendszer (2),öntözőrendszer (2),okos zár (2),távoli felügyelet (2),ingatlan (2),okoslakás (2),2017 trendek (2),kislakás (2),otthon design (2),jövő (2),ces (2),okos autó (2),jövő technológia (2),futurism (2),találmányok (2),hangulatvilágítás (2),otthon design tippek (2),tech (2),okos épület (1),okos redőny (1),okosotthon ipar (1),tippek (1),gesztusérzékelő (1),intelligens épület (1),gyerekbarát (1),sonos (1),CES (1),nyílt nap (1), biztonságos otthon (1), generációk (1),technology (1),romantika (1),páratartalom (1),okos árnyékolás (1),IKEA (1),okosotthon (1),ünnepi fények (1),intelligens otthon (1),okos_otthon (1),hacker (1),felújítás (1),dekoráció (1),cyberbűnözés (1),1 nap (1),távoli elérés (1),tipp (1),diy (1),fürdőszoba (1),távoli vezérlés (1),okos randizás (1),konyha (1), szén-monoxid érzékelő (1),intelligens redőny (1),halloween (1),halloween dekoráció (1),hőmérsékletszabályozás (1),művészet (1),okos hűtő (1),ifa2017 (1),modern ház (1),okosotthon rendszerek (1),ünnepek (1),valentin (1),hangasszisztens (1),hálózati biztonság (1),okos porszívó (1),intelligens konnektor (1),hőmérséklet-szabályozás (1),internetbiztonság (1),okos berendezések (1),télapó (1),generációk (1),mikulás (1),csőtörés (1),biztonsági kamera (1),jelenlétszimuláció (1),okos világításvezérlés (1),robot fűnyíró (1),lego (1),árnyékolás (1),biztonsági rendszer (1),ötletek (1),riasztó (1),intelligens árnyékolás (1),kapuvezérlés (1),okos óraokos mérleg (1),okos otthonokos eszközök (1),karácsonyi mozi (1), karácsonyi fények (1), okos konnektor (1), (1), okos otthon (1),intelligens izzó (1), füstérzékelő (1), okos zár (1),jövő otthona (1), (1),wall-plug (1), amazon echo (1),biztonságos otthon (1),led világítás (1),hangszóró (1),fogadalom (1),karácsonyi fények (1),okosotthonokos konnektorokosotthon (1), led fények (1),karácsonyi zenék (1),karácsonyi hangulat (1),valentin nap (1),design világítás (1),dekor (1),2017 trend (1),lakásdekor (1),3d nyomtatás (1),újítások (1),házépítés (1),2017 tavasz (1),elektromos autó (1),fejlesztések (1),vezeték nélküli töltő (1),autók (1),Aston Martin (1),jövő autó (1),helykihasználás (1),smartshop (1),Aero Mobil (1),autócsodák (1),oktatás (1),digitális jövő (1),automatika (1),VR (1),repülő autó (1),lépcső világítás (1),vezetékes okosotthon (1),okosbolt (1),vezeték nélküli okosotthon (1),tárolás (1),nyaralók (1),ház eladás (1),ingatlan eladás tippek (1),design tippek (1),okos otthon (1),otthon automatika (1),button (1),elektronika (1),mini eszközök (1),lézerprojektor (1),okos tükör (1),okosóra (1),vezetéknélküli kamera (1),okos kütyü (1),tomtom (1),navigáció (1),informatika (1),applikációk (1),okos étterem (1),automata étterem (1),gyorsétterem (1),lakás (1),eladás előtt ingatlan (1),garzon (1),ces2017 (1),2017-es trendek (1),time management (1),alkalmazások (1),lifestyle (1),otthon technológia (1),lakás design (1),amazon (1),amazon echo look (1),smart kitchen (1),nyaralás (1),kutatás (1),épületek (1),energiamagtakarítás (1),utazás (1),élettér (1),lakások (1),találmány (1),kirándulás (1),kütyü (1),feladat (1),otthonok (1),amazon (1),echo (1),kütyük (1),okos árnyékolóvezérlés (1),videochat (1),kisállatok (1),alvás okosan (1),okos paplan (1),okos redőnyvezérlés (1),Z-Wave (1),hangvezérlés (1),echo dot (1),AI (1),co érzékelő (1),szénmonoxid (1),telefontöltés (1),siri (1),okos alvás (1),irodafelújítás (1),okos párna (1),pihentető alvás (1),érintés nélküli vezérlés (1),egészség (1),Do it yourself (1),csináldmagad (1),divat (1),divatblogger (1),selfie (1),hosszú hétvége (1),okos távirányító (1),távvezérlés (1),Internet of things (1),házimunka (1),kert (1),netatmo (1),apple (1),homekit (1),okos fűnyíró (1),építészet (1),szakma (1),AR (1),jövő szakmái (1),okos öntözőrendszer (1),miniatűr otthon (1),alvás (1)