Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A software-ben a lényeg - otthoni kamerák

Az olyan kamerák, amikkel nagyon nem kell törődni, amik passzívan monitorozzák a helyiségeket, figyelik az aktuális dolgokat lassan a múlt homályába vesznek. Hogy miért? A válasz nagyon egyszerű!

A modern világban már szinte mindent egy applikációval irányítunk, szervezünk, tervezünk. Nagyon megkönnyítette az okos eszközöket használók életét, és mára már el sem tudjuk képzelni, hogy milyen is volt az élet 20, 30 éve, amikor a mobil korszak még csak gyermekcipőben sem járt.

A piacon megtalálható, kimondottan végfelhasználóknak szánt kamerákban minden megtalálható, ami kell. Talán egy kicsit több is, de ez így van rendjén!

Arcfelismerés, intelligens mozgáskövetés, eseménynaplózás, hőmérséklet figyelés és még sok másról nézhetünk statisztikát napi, heti vagy akár havi bontásban is. A felhő alapú eszközök azonnal felveszik a nem várt eseményeket, amik természetesen bármikor visszanézhetők.

  

A piacon nagyon sok különböző eszköz van! Sokak csak Wi-Fi-n keresztül érhető el, vannak, amik a mobil hálózatra is csatlakoznak. Ezeket a kamerákat már okos otthonunkba  is integrálhatjuk. Smart home rendszerünk értesítést küld, ha valami szokatlan történik miközben mi távol vagyunk otthonunktól.

Egy ilyen kameráról szóló bejegyzésünket itt olvashatja el.

0 Tovább

Okos szenzorok - A tökéletes megoldás?

Clime! A Clime egy igazi start-up cég, akik mertek nagyot gondolni.

Ha valami megfigyelést igényel otthon, akkor a Clime szenzorral meg tudjuk oldani egyszerűen. A dolog szépsége, hogy egy picike kis szenzor több környezetbeli változást képes észlelni, és erről figyelmeztet is minket, legyünk bárhol is a világban.

Figyeli a hőmérsékletet, páratartalmat, fényt és a mozgást. Személyre szabható, így a felhasználási területeinek tényleg szinte csak a képzelet szabhat határt.

A mobiltelefonra letölthető felhasználói felület, és riasztás egyéniesítése extra szemek, és kezekként funkcionálnak otthonunkban.

Ha nem tudjuk mindenen egyszerre rajta tartani a szemünket, akkor sincs gond. Clime mindent figyel helyettünk. Az alábbi videóban szépen be is mutatnak pár ötletet, megoldást.

Helyettesíthet-e egy ilyen kütyü egy komplex Élő Otthont, vagy nyújt-e extra kényelmet mindenek felett? Természetesen nem, de mégis okos ötletnek tartjuk, főleg azoknak, akik még csak ismerkednek az ilyen eszközök által nyújtott lehetőségekkel, kényelemmel.

Ha kérdése lenne, tegye fel bátran. Látogassa meg Facebook oldalunkat is ahol további érdekességeket talál.

Csak egy kattintás!

0 Tovább

Netatmo Welcome - okos otthoni biztonsági kamera

Már megszokhattuk, hogy a gyártó a termékei tervezésekor nagy hangsúlyt fektet a megjelenésre. Ez most sincs másképp. A forma, az anyagválasztás, mind jelzi, hogy nagy gonddal tervezett terméket kapunk. Található rajta LAN csatlakozó, SD kártya foglalat, de WIFI adaptert is rejt a hengeres alumínium ház. A kamera HD felbontásban figyeli a rábízott területet, 130 fokos látószögben lát. Az éjjeli rögzítést infra LED segíti. A felvételeket az SD kártyán tárolja, de riasztás esetén néhány fényképet felhőben is tárol, hogy később könnyebben visszakereshető legyen. Kifinomult arcfelismerő szoftverének köszönhetően megtanítható a családtagok felismerésére. Ha a listában szereplő személyeken kívül mást észlel, riasztást küld, valamint fényképet is készít.

Az értesítések testre szabhatók, akár személyekre, vagy eseménytípusokra is. Természetesen távolról is ellenőrizhető vele otthonunk, Android és IOS rendszerű okos telefonokat egyaránt támogat. A gyártó ajánl hozzá egy úgynevezett „welcome tag”-et, melyet bármilyen nyílászáróra felszerelhetünk. A nyitás érzékelésével egy időben jelet küld a kamerának, mely indítja a felvételt.

Ez a megnyerő dizájn bármely otthoni környezetbe beilleszthető, növelve biztonságunkat.

0 Tovább

LG és az okos otthon

Az idei CES kiállításon melyet minden évben Las Vegasban rendeznek meg, az LG bemutatta a SmartThinQ Hubot, melyet az okos otthonok központi egységének szán. Ez az eszköz sokkal több dologra képes, mint egy hagyományos átjáró (gateway) az otthoni okos eszközök és szenzorok között. Beépített hangszóróinak köszönhetően zenét is lejátszik, figyelmeztet személyes naptárunkban szereplő programjainkra, teendőinkre. Az otthoni okos eszközökkel és szenzorokkal folytatott kommunikációt egy okos telefonos alkalmazás teszi lehetővé.

A SmartThinQ Hub az LG okos otthon platformjának központjaként működik. Összegyűjti az adatokat az eszközökről, de a SmartThinQ szenzorhoz csatlakoztatott hagyományos berendezésekkel is képes Wi-Fi-n vagy Bluetooth-on keresztül kommunikálni.

Az SmartThinQ Hub elegáns megjelenést kapott, így a hub az otthonok stílusos kiegészítőjévé válhat.
A készülék fém házzal érkezik majd és két színben – pezsgő-arany és fekete – lesz kapható. Az eszköz tetején egy 3.5” LCD kijelző található, az olvashatóságát segíti, hogy megfelelő szögben döntve helyezték el. A kiemelkedő minőségű hangszóró az iHeartRadio több ezer ingyenes rádióállomása mellett Bluetooth kapcsolaton keresztül okos telefonról vagy tabletről is képes zenét lejátszani.

Az LG hamarosan olyan speciális okosotthon-csomagokkal is piacra lép, amelyek a biztonságot, energia-megtakarítást, a levegőtisztítást és a kényelmet támogatják. A csomagok a SmartThinQ Hub mellett egy SmartThinQ szenzort és más gyártók eszközeit is tartalmazzák majd, így például az okos világítást szolgáló, mozgásérzékelő és vízszivárgást jelző szenzort is.

0 Tovább

Múlt és jelen

Okos otthon, intelligens otthon, otthon automatizálás. Ilyen és ehhez hasonló kifejezéseket egyre gyakrabban hallunk. Ha valaki belekukkantott az idei CES kiállítás kínálatába, észrevehette hogy ez a jövő. A tőlünk nyugatra található országokban ennek már szinte hagyománya van, ezzel szemben mi le vagyunk maradva a trendektől. Leginkább az ár ami féken tartja fantáziánkat, amikor arról ötletelünk hogyan is valósítsuk meg, hogy beavatkozás nélkül, automatikusan kapcsolódjon fel a világítás, ahol éppen tartózkodunk. Ha ezen valahogy sikeresen túl is jutunk, jön a következő probléma, ami miatt a kedvesünk fúrja meg ezt a projektünket. Véssük szét a lakásunkat hogy mindent mindennel összekábelezhessünk. Hát igen. Nem mindenki gondolkodik előre akkor amikor új házat épít. De mit tegyenek azok, akik nem új házépítésre adják a fejüket, hanem lakást vásárolnak? A legtöbben nem állnak neki új lakásuk teljes átépítésének. 
 

Kábelmentesség - a nagyfokú szabadság 

Szabaduljunk meg a kábelektől. Legyen a rendszerünk rádiós! Itt jön a képbe a Z-Wave szabvány. Mit is nyerünk? Nincs kábelezés, nem kell feldúlni békés otthonunkat. Utólag is beépíthető, vésés, bontás nélkül. Máris spóroltunk magunknak egy kis pénzt. A szabványnak köszönhetően nem csak az adott gyártó termékei kompatibilisek egymással, hanem minden ilyen szabvánnyal működő eszköz mindegyikkel. És gyártóból sokat találunk. Mivel egyre többen vannak a gyártók, kialakult egy verseny, mely az árak csökkenését hozta. Pár évvel ezelőtt egy átlagos méretű lakás okosítása bőven milliós tételként jelent meg a számlán, mára ez már nem a luxus kategóriát jelenti. Megfizethetővé vált. A mai eszközök kicsik, esztétikusak, és nagyon sokat tudnak.
Hogy miként álljunk neki egy ilyen projekt tervezéséhez, azt a következő bejegyzésben fogom körbejárni.

0 Tovább

otthonautomatika

blogavatar

Hogy működik egy okos otthon? Hogyan teszik egyszerűbbé az okos eszközök a mindennapjainkat? www.otthonautomatika.hu Látogassa meg weboldalunkat is.

Utolsó kommentek

Címkefelhő

okosotthon (88),okos otthon (47),smart home (41),intelligens otthon (24),smarthome (24),otthonautomatika (23),iot (17),FIBARO (14),fibaro (14),z-wave (11),okos eszközök (10),okos eszköz (9),IOT (9),okos termosztát (7),fűtésvezérlés (7),okos ház (7),okos világítás (7),biztonság (6),redőnyvezérlés (6),lakberendezés (6),design (5),okos fűtés (5),okos konnektor (5),mesterséges intelligencia (5),okosház (4),otthon (4),lakásfelújítás (4),mozgásérzékelő (4),FIBARO (4),világításvezérlés (4),okos konyha (4),füstérzékelő (3),co sensor (3),világítás (3),szén-monoxid érzékelő (3),okoskonnektor (3),fűtés (3),okos nyaraló (3),vezetéknélküli eszköz (3),okos kert (3),nyitásérzékelő (3),futurizmus (3),berendezés (3),construma (3),energiamegtakarítás (3),kamera (3),távoli ellenőrzés (3),DIY (2),okos iroda (2),árnyékolásvezérlés (2),energiatakarékosság (2),airbnb (2),okos lakás (2),CES2018 (2),IoT (2),technológia (2),életmód (2),karácsony (2),alexa (2),intelligens ház (2),szénmonoxid érzékelő (2),wallplug (2),smartme (2),zwave (2),távoli irányítás (2),vízérzékelő (2),okosotthon rendszer (2),virtuális valóság (2),okos otthon rendszer (2),öntözőrendszer (2),okos zár (2),távoli felügyelet (2),ingatlan (2),okoslakás (2),2017 trendek (2),kislakás (2),otthon design (2),jövő (2),ces (2),okos autó (2),jövő technológia (2),futurism (2),találmányok (2),hangulatvilágítás (2),otthon design tippek (2),tech (2),okos épület (1),okos redőny (1),okosotthon ipar (1),tippek (1),gesztusérzékelő (1),intelligens épület (1),gyerekbarát (1),sonos (1),CES (1),nyílt nap (1), biztonságos otthon (1), generációk (1),technology (1),romantika (1),páratartalom (1),okos árnyékolás (1),IKEA (1),okosotthon (1),ünnepi fények (1),intelligens otthon (1),okos_otthon (1),hacker (1),felújítás (1),dekoráció (1),cyberbűnözés (1),1 nap (1),távoli elérés (1),tipp (1),diy (1),fürdőszoba (1),távoli vezérlés (1),okos randizás (1),konyha (1), szén-monoxid érzékelő (1),intelligens redőny (1),halloween (1),halloween dekoráció (1),hőmérsékletszabályozás (1),művészet (1),okos hűtő (1),ifa2017 (1),modern ház (1),okosotthon rendszerek (1),ünnepek (1),valentin (1),hangasszisztens (1),hálózati biztonság (1),okos porszívó (1),intelligens konnektor (1),hőmérséklet-szabályozás (1),internetbiztonság (1),okos berendezések (1),télapó (1),generációk (1),mikulás (1),csőtörés (1),biztonsági kamera (1),jelenlétszimuláció (1),okos világításvezérlés (1),robot fűnyíró (1),lego (1),árnyékolás (1),biztonsági rendszer (1),ötletek (1),riasztó (1),intelligens árnyékolás (1),kapuvezérlés (1),okos óraokos mérleg (1),okos otthonokos eszközök (1),karácsonyi mozi (1), karácsonyi fények (1), okos konnektor (1), (1), okos otthon (1),intelligens izzó (1), füstérzékelő (1), okos zár (1),jövő otthona (1), (1),wall-plug (1), amazon echo (1),biztonságos otthon (1),led világítás (1),hangszóró (1),fogadalom (1),karácsonyi fények (1),okosotthonokos konnektorokosotthon (1), led fények (1),karácsonyi zenék (1),karácsonyi hangulat (1),valentin nap (1),design világítás (1),dekor (1),2017 trend (1),lakásdekor (1),3d nyomtatás (1),újítások (1),házépítés (1),2017 tavasz (1),elektromos autó (1),fejlesztések (1),vezeték nélküli töltő (1),autók (1),Aston Martin (1),jövő autó (1),helykihasználás (1),smartshop (1),Aero Mobil (1),autócsodák (1),oktatás (1),digitális jövő (1),automatika (1),VR (1),repülő autó (1),lépcső világítás (1),vezetékes okosotthon (1),okosbolt (1),vezeték nélküli okosotthon (1),tárolás (1),nyaralók (1),ház eladás (1),ingatlan eladás tippek (1),design tippek (1),okos otthon (1),otthon automatika (1),button (1),elektronika (1),mini eszközök (1),lézerprojektor (1),okos tükör (1),okosóra (1),vezetéknélküli kamera (1),okos kütyü (1),tomtom (1),navigáció (1),informatika (1),applikációk (1),okos étterem (1),automata étterem (1),gyorsétterem (1),lakás (1),eladás előtt ingatlan (1),garzon (1),ces2017 (1),2017-es trendek (1),time management (1),alkalmazások (1),lifestyle (1),otthon technológia (1),lakás design (1),amazon (1),amazon echo look (1),smart kitchen (1),nyaralás (1),kutatás (1),épületek (1),energiamagtakarítás (1),utazás (1),élettér (1),lakások (1),találmány (1),kirándulás (1),kütyü (1),feladat (1),otthonok (1),amazon (1),echo (1),kütyük (1),okos árnyékolóvezérlés (1),videochat (1),kisállatok (1),alvás okosan (1),okos paplan (1),okos redőnyvezérlés (1),Z-Wave (1),hangvezérlés (1),echo dot (1),AI (1),co érzékelő (1),szénmonoxid (1),telefontöltés (1),siri (1),okos alvás (1),irodafelújítás (1),okos párna (1),pihentető alvás (1),érintés nélküli vezérlés (1),egészség (1),Do it yourself (1),csináldmagad (1),divat (1),divatblogger (1),selfie (1),hosszú hétvége (1),okos távirányító (1),távvezérlés (1),Internet of things (1),házimunka (1),kert (1),netatmo (1),apple (1),homekit (1),okos fűnyíró (1),építészet (1),szakma (1),AR (1),jövő szakmái (1),okos öntözőrendszer (1),miniatűr otthon (1),alvás (1)